GW om Kevinfallet: ”Synnerligen besvärande för statsmakten”

INRIKES. Fallet Kevin är ett svenskt dödsfall och efterföljande rättsutredningar, som började den 16 augusti 1998 då den fyraårige pojken Kevin Hjalmarsson hittades. Här ger Leif GW Persson sin analys på vad som egentligen hände och vilka konsekvenserna blivit. Ännu är detta inte klart, säger GW som lovar att återkomma kring fallet, rapporterar TV4, där GW intervjuas.

Det var den 16 augusti 1998 som den fyraårige pojken Kevin Hjalmarsson hittades död i Arvika. Två bröder, då fem och sju år gamla, anklagades för brottet och påstods ha erkänt mordet. Därefter uppgavs fallet vara löst.

2015 gjordes flera mediegranskningar av det så kallade Fallet Kevin, och en lång rad av oegentligheter har sedan uppdagats i polisutredningen. Enligt GW framträdde nu en bild av odugliga poliser och myndigheterna som till synes medvetet hade försökt få de två bröderna att ta på sig mordet, trots att de var oskyldiga. Förundersökningen öppnades upp igen och till slut, i mars 2018, avskrevs alla misstankar mot de två bröderna, Christian Karlsson och Robin Dahlén.

Bröderna kommer förmodligen inte att få vare sig en ursäkt eller ett skadestånd av staten eller från Arvika kommun för sitt lidande. De har tidigare nekats skadestånd av Justitiekanslern som påstår att kravet är preskriberat, trots att staten har möjlighet att betala skadestånd enligt pro bono, alltså av godhetsskäl.

Det ohyggligt sorgsamma är det sätt som åklagare, polis och sociala myndigheter i Arvika och Värmland har skött det här ärendet på. De har utsatt de här bröderna för ett mycket grovt övergrepp, säger Leif GW Persson.

Enligt GW Persson, som har satt sig in i utredningen, talar det mesta för att Kevin mördades av ett kurdiskt flyktingbarn som vid mordtillfället uppgavs vara 13 år. – Han fanns fanns med i utredningen tidigt, men av för mig helt obegripliga skäl bortser man från honom. Han är annars en sådan person som borde ha fått alla blåljus att gå igång på varje fungerande polis, säger GW.

Enligt GW hördes flyktingbarnet i utredningen och angav ett alibi för när mordet skedde. Men redan vid en första kontroll visade det sig att alibit var påhittat och inte stämde. Trots det avskrevs flyktingbarnet från utredningen. – De skäl som man anger då är att det var valår och man ville inte förvandla det till en invandrardebatt.

Flyktingbarnet togs nio månader senare på bar gärning när han våldtog en treårig pojke, ungefär 100 meter från den plats där Kevin försvann, berättar Leif GW Persson vidare.

GW uppger att han kommer att återvända till fallet i samband med att det börjar dra ihop sig till val. Han beskriver det hela som ett ”formidabelt rättsövergrepp”.

Det är synnerligen besvärande för statsmakten, det sätt som man skött ärendet på, och det sätt som man behandlat pojkarna på. Det är utomordentligt besvärande, säger han i TV4 Nyhetsmorgon.

– Pettersson säger att 1998 styrdes Sverige av en Socialdemokratisk regering under Göran Persson med stöd av Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “GW om Kevinfallet: ”Synnerligen besvärande för statsmakten”

 1. Eliassons hållhake på regeringen avslöjad?
  Han var Freivalds politiske sakkunnige vart chef för säpo sen.

 2. Tycker så otroligt synd om bröderna som fått gå igenom allt det här. Inspelningarna av polisernas ”förhör” med dem var fruktansvärda att se. Jäkla stolpskott!

  13
  • Men de hade ju order från Justitiedepartementet att lösa fallet med svenska gärningshen så snart som möjligt. Då var de ju tvungna att pressa barnen tills dess de medgav brottet.

 3. Det måste vara en våt dröm för en åklagare att åtala GW för förtal så kan afghanen i fråga erhålla ett antal hundra tusen?

  13
 4. Här offrades två Svenska barn på sosialismens och feghetens altare jag
  säger bara fy fan jävla äckel,hur står ni ut med er själva,SVIN.

  25
 5. Föreslår Arvikabor att pinka på polisen som pk aktigt fegade ur, varenda gång man ser honom, skamfläcken R***

  19
 6. Om det är som han misstänker, är det dags att ifrågasätta trovärdigheten för hela den svenska flyktingpolitiken.

  29
 7. Nej helsvenska barn skall varken ha ursäkt eller pengar, det sparar vi till tonåringar som skjuter skarpt eller våldtar.

  35
 8. Klassiskt fall av justitiemord där Partiet slaktade oskylda svenskar på socialismens altare för att förhindra att folket får reda på vad Partiets valboskap håller på med ute i bygderna.
  Att fyra svenska barn offras för Partiets framgångar är ett pris som det socialdemokratiska verkställande utskottet är berett att betala, om och om och om och om igen.

  Att dessa två oskyldiga pojkar inte får skadestånd, vilket de skulle ha fått utan diskussion, är för att det är viktigare för de tillsatta socialdemokratiska tjänstemännen att ge pengar till kriminella kulturberikare än oskyldiga svenskar för att deras valboskap ska se att det lönar sig att rösta på dem. Valboskapen ska se att socialdemokraterna tar hand om muslimerna och skyddar dem från ondo.

  58
 9. Det är oerhört viktigt att den här informationen sprids och genomsyrar vårt samhälle ända fram till valet-22. Att offra två vita barn för att skydda en inkräktare är ett 100%-igt bevis för att landsförrädare styrt Sverige flera decennier för länge!

  66
 10. Förklaringen till att denne pojke inte blivit synad är väl just att han kommer från
  ett annat land, man offrar hellre 2 Svenska pojkar bara för att skydda denne lymmel???
  Svenskt rättssystem är ett grovt skämt! Och vi får också en bild av hur justitiekanslern
  jobbar, vad som prioriteras??

  58
 11. Jämfört med våldtäktmannen som fick 840 000 i skadestånd som VAR SKYLDIG och ändå fick skadestånd, så ska dessa pojkar ha minst 1 miljon vadera för det de fick utstå som barn. Dessa långa plågsamma polisförhör som var ren tortyr för barnen och sen tror jag de togs från sina föräldrar i alla fall en del av uppväxten. Detta är det värsta mydigheter gjort mot barn och svenska människor någonsin i sverige. Och dom får inte ens skadestånd. Trots att hela uppväxten blev förstörd. Skandal är ett understatement. Jag ser det som att de satt i fängelse under hela sin barndom och eftersom de var så unga då bör skadeståndet vra därefter.

  63
 12. Det bara visar att dessa bröder betr Arvikafallet som nekas skadestånd samt att flertalet av dessa som har farit illa på barnhem och fosterhem inte fick ersättning av ersättningsnämnden. Dessa myndigheter vet att dom är lätta att köra över och att de inte kommer att ställa till bråk jämförande med hijab-bärande kvinnor och de som har vägrat ta motsatta könet i hand och åberopat sin religion har haft hjälp av lobbyister från PK-maffian.

  62
 13. Rent praktiskt tar det också alldeles för lång tid. De gjorde fel med mitt körkort samtidigt då Trafikverket hade sin skandal. Jag har en stor lunta med papper. Jag tänkte att det ska kosta dem i alla fall. De skickade till fel förvaltningsrätt!det blev ett skämt till slut. Jag ska erkänna att jag raljerade en del. Skrev att jag har passerat Linköping både med bil och lastbil. Ställt ut en häst på friluftsområdet och vunnit.
  Jag harvade igenom hela systemet för att testa.
  Resultatet blev att de hemligstämplade de ansvariga tjänstemännens namn och e mailadress. De stod på hemsidan men pga hat och hot togs det bort. Humor.
  Jag lät det vara
  Plötsligt fick jag ett brev från en ny bekantskap med namn och allt. Hon var städaren och vips som ett brev på posten dök körkortet upp. Skojare där.

  27
 14. Vi kan stödja bröderna genom att bidraga med en slant.

  Det går att skicka ett bidrag till ARVIKA HJÄLPEN swish 0730965064 GÅVA TILL ROBIN/KRISTIAN som överför pengarna till pojkarna.

  Blir det ett hårt tryck på kommunen så kanske de till sist inser att de begått ett misstag och ger pojkarna den ersättning de är värda.

  När våldtäktsmän premieras i dagens Sverige borde även ”svenska pojkar” kunna få ersättning då de utsätts för övergrepp.

  JK tycker nog annorlunda men vi får väl skita i henne.

  38
 15. Till Argus och Er andra.

  Strikt tjänsteansvar finns i lagen sedan 1989.
  Gäller tjänstemän i Sveriges Offentliga Makt (=myndigheterna), kallas Tjänstefel och står att läsa i Brottsbalken Kap 20
  Gäller även vissa politiker. Det står i Förvaltningslagen.

  Att dumsvensken vägrar anmäla Tjänstefel innebär inte att lagen inte finns.

  Att det så kallade rättsväsendet som regel vägrar beivra Tjänstefel innebär inte att lagen inte finns. Jag kallar det för korruption.

  Till exempel har jag ännu inte läst att Sandor Herold gör ett försök att rätta till en politisk dom. Än mindre har jag läst att han anmält Tjänstefel.

  I Sandors fall torde även Brottsbalken Kap 18 § 5 vara tillämplig.

  Med vänlig hälsning
  Tomas.

  39
  • Vi är några som hjälper de som orättfärdigt råkat illa ut vid kontakt med jordbruksverk och länsstyrelserna. Självmordsviljan är stor då djur beslagtas och säljs. Advokater har ställt upp pro bono. Det är som alltid den lilla människan mot det stora statliga verket. De har all tid,alla pengar i världen. Några fall har vunnits. Flera fall har förlorats trots mycket dokumenterad inkompetens och tjänstefel.
   Det är politiska domstolar,förvaltningsrätt och kammarrätt har partipolitisk styrning och förrättas av lekmän med partifärg.
   Om någon protesterar eller argumenterar blir kontrolltillfällena rent absurda.
   Sveriges konstitutionsutskott är ett annat exempel. Att bli prickad och kritiserad
   har inga konsekvenser. Makten granskar och dömer sig själv;fy skäms och sedan är de ministrar igen. Simsalabim hokus pokus.
   Chefen för jv s djurskyddsenhet är en dömd pedofil som ett praktiskt exempel

   28
   • Dom dömmer sig själva, därför blir det inga domar, samma sak sker
    när dom höjer lönen för sig själva, dom utser för dem pålitligt folk till
    den nämnden som ser till att dom får femtusen mer i månaden varje år
    undrar hur stor ökningen hade blivit om folket skulle bestämt ökningen?

  • ”Frågan om den enskilde tjänstemannens ansvar har långa historiska rötter. Fram till 1870-talet fick de statliga ämbetsmännen svära en ed där de lovade att uppfylla kraven på bland annat nit, redlighet, oväld och oegennytta. Och ända fram till 1970-talet kunde en ämbetsman både bli personligen skadeståndsskyldig och straffas i domstol för alla slags fel och underlåtelsesynder. Domstolen kunde även avsätta eller suspendera tjänstemannen från arbetet.

   Större delen av dessa straffbestämmelser ströks i den stora ämbetsansvarsreformen 1976. Kvar blev brottet tjänstefel, som kunde leda till böter eller fängelse. Men endast fel i samband med myndighetsutövning var nu straffbara, och ”ringa” fel undantogs från straffansvar.”

   ”Men alla var inte nöjda med förändringen. Flera borgerliga partier återkom med motioner om skärpta regler för tjänstefel, och 1989 gjordes en justering. Tjänstefel blev då straffbart ”vid myndighetsutövning”, mot det tidigare ”i myndighetsutövning”. Därmed inkluderades handlingar som inte direkt var myndighetsutövning, men som hade betydelse för hur myndighetsutövningen senare blev.

   Sedan dess har lagstiftningen legat fast, men det har pyrt under ytan. Det har funnits ett långvarigt och växande missnöje med att så få fälls för tjänstefel, samtidigt som ett antal större myndighetsskandaler har briserat i media. Mellan 2009 och 2017 gjordes närmare 62 000 anmälningar om tjänstefel, men endast 126 fall lagfördes. Påföljden blev i flertalet fall böter, och ingen dömdes till fängelse under perioden.” https://www.publikt.se/fordjupning/pa-djupet/det-omtvistade-tjansteansvaret-21455

   Jag tycker inte att tjugotalet anmälningar om dagen är vägran att anmäla. Nit, redlighet, oväld och oegennytta är helt okända egenskaper hos politiker och politiskt tillsatta tjänstemän. Axel Oxenstiernas ande är död i statsförvaltningen. Tjänstefel i eller vid myndighetsutövningen och strikt tjänsteansvar är inte samma sak. Före 1976 kunde du åtalas, dömas och straffas för inkompetens och ren och skär dumhet. Allt som sker på en myndighet är inte myndighetsutövning så allt är inte reglerat.

 16. ”– Pettersson säger att 1998 styrdes Sverige av en Socialdemokratisk regering under Göran Persson med stöd av Miljöpartiet och Vänsterpartiet.”

  2006 fick vi en vänsterregering under Fredrik Reinfeldt men det spelar egentligen ingen roll då institutionerna är infesterade av vänsterblivna som gör allt för att omdana samhället till sin utopiska framtidsbild. Vi behöver återinföra det strikta tjänsteansvaret så att vi kommer åt dumhet och inkompetens. Det var inte för inte som Palme avskaffade det strikta tjänsteansvaret.

  55

Kommentera