Vi fortsätter att snällt betala

Någon av er som inte tror att människor kommer till Sverige i syfte att begå brott och utnyttja vårt frikostiga välfärdssystem? Nej, trodde väl det. Skriver jag ordet assistansersättning reagerar säkert många? Om detta och annat skriver Hanne Kjöller i Fokus.

Det mest anmärkningsvärda exemplet Hanne Kjöller tar upp berör Najah al-Shammari. Namnet som sådant är säkerligen obekant för de flesta, men skriver jag Iraks försvarsminister kanske en del av er reagerar?

Najah al-Shammari kom till Sverige 2009 och fick uppehållstillstånd två år senare i ett annat namn. Snart nog anlände hans fru och sex barn och då började det svenska bidragssystemets alla hjul att snurra. Bostadsbidrag, barnbidrag, flerbarnstillägg och säkerligen en rad andra bidrag. Fast al-Shammari var inte i Sverige för att göra rätt för sig. Under flera år var han sjukskriven på grund av påstådda minnesproblem. Om han överhuvudtaget befann sig i Sverige kan ingen svara på, för plötsligt dök han upp i medierna som varande Iraks försvarsminister. Även hans familj hade lämnat Sverige, men utan att uppge detta för myndigheterna. Bidragen fortsatte att betalas ut, trots al-Shammaris välbetalda jobb i hemlandet och i parets gemensamma bostad i Irak sitter förmodligen hans fru med ett leende och håvar in svenska bidrag.

Om någon tror att detta är det enda exemplet på det medvetna fusk som iscensatts av ”nya svenskar” bör ni nog sluta läsa veckotidningar och koncentrera er på alla larmrapporter som ramlar in.

Hur många miljarder som årligen försvinner ned i fuskarnas fickor, oavsett om de fortfarande befinner sig i Sverige eller i hemlandet, vet naturligtvis ingen. Fast i Sverige sitter vi hederliga skattebetalare och gladeligen finansierar detta importerade svindleri.

Läs Hanne Kjöllers artikel. Den är läsvärd.

Om assistansbedrägeri på bloggen…

13 thoughts on “Vi fortsätter att snällt betala

  1. I början av 70 talet så fick man hämta sjukpenningen kontant på försäkringskassan och med kösystem med en liten lapp, som i dag i vissa butiker.
    Vad jag minns då var att många människor som skämdes när de skulle gå fram till kassan för de smulor man fick då.
    De som var där ofta hade inga problem med att skämmas……inför andra i lokalen.(oftast alkolister).

    9
    1
  2. Ett sätt att komma till rätta med detta är att varje bidrag måste hämtas och kvitteras på särskilda kontor. ID genom dna test första gången och insättande av chip under huden för kontroll.
    Att sätta in på konto i Sverige duger inte.

    11
  3. Har hon fått mjukvaran uppdaterad eftersom det börjar komma ut vettiga
    saker ur truten på henne.Men hur länge varar det tro?Blir det slut i
    tvsofforna för henne nu.

    15
  4. För några år sedan läste jag någon siffra om att någon myndighet trodde att så många som 50% av de som lever på bidrag inte ens finns i landet.

    Hundratals miljarder försvinner varje år på en massa saker man inte har någon som helst koll eller kontroll på. Det är dags att börja inse att inte alla människor är goda och ärliga, och att moral skiljer sig åt mellan olika kulturer.

    26
  5. Ja, Svennebanan är verkligen naiv.
    Minsta felsteg av svensken slår
    myndigheterna till, snabbt o effektivt.
    Polisen sammalunda. Däremot när
    importen skinnar landet på skattepengar är man väldigt försiktig.
    Arma land.

    53
  6. Men var inte Hanne Kjöller en av dom allt för många PK damer som välkomnade
    massinvandringen? Eller verkligheten börjar göra sig påmind hos fler o fler?

    58
  7. För den som vill fortsätta att må illa och undra över varför politikerna gör som de gör kan jag rekommendera Jan Tullbergs ”Låsningen” från 2014 https://docplayer.se/96613-Lasningen-en-analys-av-svensk-invandringspolitik-av-jan-tullberg.html som bygger på Jan Ekbergs rapport ”Invandringen och de offentliga finanserna” från 2009 https://eso.expertgrupp.se/rapporter/20093-invandringen-och-de-offentliga-finanserna/ Dessa två dokument kommer fram till två helt olika slutsatser men också vad det multikulturella äventyret kostar svenska folket i kronor och ören. Det mänskliga lidandet behandlas inte av dessa två ekonomer men kan utan tvekan antas vara stort. Låsningen kom ut året innan migrationstsunamin så man kan lätt dubbla kostnaderna som den tar fram.

    43
  8. Det har säkert pågått i 30 år, och det har jag meddelat alla ekonomiska talespersoner sedan 00-talet (media har talat om det intent på redaktionerna). De svarar med iskall tystnad!
    Men de kan inte ducka, både media och politiker har känt till det HELA tiden. De vill dränera välfärden!

    52
    • Nu är det ju inget problem för dig som jobbar och står i 7/24/365 för att försörja alla gamla rasistiska gubbar.

      18
      12
    • Hanne Kjöller som in i det längsta förnekade påståenden om sexöverfall av invandrarpojkar på musikfestivaler. Har hon fått sparken från DN? Eller börjat fatta vad som händer i Sverige. Trovärdig mentalskötare.. knappast

      21

Kommentera