När tryggheten försvann

Lokaltidningen publicerade i veckan en bra, men skrämmande och tidstypisk artikel om ett par som fick uppleva ett trauma i sitt eget hem.

Paret som bor på en liten ort i Södermanland stod öga mot öga med en beväpnad inbrottstjuv som försökte ta sig in i deras hem.

Den beväpnade rånaren försöker ta sig in i hemmet, inte bara en utan två gånger. Detta trots att paret är hemma och uppmanar personen att ge sig av då de ringt efter polisen. Numera finns inga poliser på mindre orter, så inte heller på denna lilla ort. Det tar 15 minuter för polisen att ta sig till brottsplatsen och då har rånaren hunnit bege sig därifrån.

Dagen innan den här artikeln publicerades kunde vi i riksmedia läsa om två maskerade rånare som tog sig in i en gymnasieskola i Västerås där de knivhotade till sig elevernas datorer. Två dagar senare läste vi om en knivbeväpnad person som försökte råna elever på en skola i Leksand.

I det nutida Sverige går ingen längre säker, oavsett om du bor i en storstad, på en mindre ort eller i en liten by. Pensionärer rånas i sina hem. Vuxna par utsätts för inbrott och rånförsök trots att de befinner sig hemma. Barn rånas på vägen till och från skolan och numera också under lektionstid.

Samtidigt träter sju riksdagspartier om att förhålla sig till riksdagens åttonde. Den underbemannande polisen lägger ned tid och resurser på att hämta in gamla damer som uttryckt sig ”kränkande” i sociala medier. Vanliga medier skriver om bantningstips, älgar som gått ned sig i en isvak och förväntar sig att läsarna tycker detta är mer intressant än den tilltagande brottsligheten.

Över våra gränser kommer samtidigt tusentals individer från världens alla hörn och tro inte för en sekund att myndigheterna vet vilka alla dessa människor är och vad deras egentliga syfte består i.

När hederliga medborgare inte ens kan känna sig säkra i sina egna hem, har något viktigt och fundamentalt gått förlorat. Tryggheten!

Blir detta inte en stor valfråga är det ytterligare ett i raden av bevis som visar hur det svenska samhället är på väg att brytas ned i beståndsdelar av det samhälle våra fäder en gång skapade åt oss.

13 thoughts on “När tryggheten försvann

  1. Ja, det kan ju inte vara denna socialdemokratiska gränslöshetspolitik som Magdalena menar med att göra ”Sverige mer som Sverige”!

    Så hon menar alltså att socialdemokraternas förgörarpolitik har spelat ut sin roll, och att det nu är dags att rösta på de verkliga Sverigevännerna, eller åtminstone konservativt, I det kommande valet!!!

  2. Stefan K. tar upp verkligheten, den som våra ledare tror sig bemästra genom att inte ens försöka lösa problemet.

    Tydligen har ingen av våra valda ledare en susning om vad de skall och skulle gjort för decennier sedan.

    Nu fordras tålamod för det kommer att ta tid med att först räkna hur många vi har i vårt land.
    Därefter utvisa alla dessa som inte lagt två strån i kors för att försörja sig själva.
    Alla främmande föreningar skall ej ha statligt stöd, ej heller press oavsett svensk eller inte.
    Totalstopp för asylinsläpp och inga främmande arbetare eller anslutande.
    Ingen garantipension om du aldrig arbetat i Sverige, minst tio år som lägsta gräns.

    Vi ska visa hela världen att vi inte är dumma svenskar.

    30
    • Arbetslinjen ska gälla fullt ut; Garantipension borde avskaffas helt. Har du inte jobbat alls ska du ha äldreförsörjningsstöd. Som ska vara behovsprövat. Inga allmosor till lata eller ”sjuka”. Oavsett dom är svenska lr utlänningar. Socialbidrag för utlänningar bara 1 år, sen slut med det lilla bidraget. Speciallösningar för dom som har medfödd funktionsnedsättning, långtidssjukskrivna etc, men bara för dom som är svenska medborgare när diagnoserna ställs. Sluta dela ut medborgarskapen i fikarummet på Migrationsverket. Utlänningar från länder utanför EU/USA/Kanada får inte medborgarskap alls, om dom inte varit gifta med en svensk i 5 år. Övriga får medborgarskap endast som ättlingar till svenska medborgare i 2 generationen.

      12
  3. Ut6går från att följande steg i historien är åtal pga att han hindrade en hederlig bov från att utöva sitt yrke.

    17
    1
  4. Tyvärr bör vi Allah beväpna oss då rättssamhället har glömt bort oss

    Hur kunde det gå så illa med Sverige?

    De naiva migrationsivrarna har ett stort ansvar för den ökande otryggheten.

    STOPPA MIGRATIONEN

    ÖKA PÅ UTVISNINGARNA

    SÄTT PRESS PÅ OPPOSITIONEN ATT AGERA

    DAGENS REGERING KOMMER BARA ATT PRATA PRATA PRATA! STENARNA ÄR FÖR TUNGA!

    40
    • Jag har sjunkigt så lågt att jag t,o,m, låser ytterdörren även när jag är hemma. för ett par år sedan kom någon jag inte har en aning om vem det var in i hallen och hunden ansåg att det inte var helt ok och visade det på ett övertygande sätt, så den kraken (busen) sprang jättefort för han tappade skorna. Det var blötsnö den kvällen. Spåren var för otydliga så inga bevis finns. Numera har jag ”Tryggve” installerad just intill ytterdörren.. Tryggve är påfallande likt ett brännbollsträ.

      26
  5. Jag har min Remington halvautomat fulladdad monterad över ytterdörren
    sittandes under en liten gardin så den inte syns,och jag skulle inte tveka
    att använda den om det skulle behövas.

    60
    1
    • Min far berättade att i hans föräldrahem, en gård i Skåne, på 30- – 50-talet så stod alltid MAUSERN beredd i ett skåp i farstun

      47
  6. Det ska inte vara tryggare i Sverige än i andra länder. Så länge vi är trygga här så kommer vi inte ta tag i de globala otrygghetsproblemen. Därför ska otrygghet och fattigdom importeras så att vi tvingas ned till sämre länders nivåer.

    49

Kommentera