Ryska diplomater kallas hem och alla svenskar uppmanas lämna Ukraina

UTRIKES. Även Ryssland meddelar nu att man kallar hem en del av sina diplomater från Ukraina, rapporterar The Moscow Times. Den officiella motiveringen är att Ryssland befarar ”provokationer” från Kiev eller Ukrainas allierade.

USA meddelade på lördagen att personal vid landets ambassad i Kiev evakueras. Beskedet kom bara timmar efter det amerikanska larmet om att Ryssland kan komma att inleda en offensiv mot Ukraina inom några dagar.

Sveriges UD uppmanar alla svenskar att lämna Ukraina, enligt ett pressmeddelande. Dessutom avråder departementet från alla resor till Ukraina.

Ukrainas utrikesdepartement har manat den egna befolkningen till lugn och att undvika handlingar som ”orsakar panik”.

Ryska utrikesdepartementets talesperson Maria Zakharova skriver på Telegram att Vita huset ger uttryck för ”hysteri”.

Ryska utrikesdepartementets taleskvinna Maria Zakharova Bild: Ryska UD

-Pettersson hör att Ryssland säger att västländerna drabbats av ”hysteri” och undrar vad det kallas när Ryssland gör samma sak…Annars var världen bättre när Putin körde taxi…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Ryska diplomater kallas hem och alla svenskar uppmanas lämna Ukraina

 1. Ja kan den ene,kan den andre….
  För Stenbock är det på samma sandlådenivå som Abzurdistans regering.
  CNN o de andra propagandakanalerna i Ankeborg är propp-fyllda med ”nyheter” ,dygnet runt kring ”krisen”…
  Dessa sagor har inneburit bl.a. att 4:e Riket nu kallar hem sin personal från Ukraina !!!!
  T.o.m. danska flyvevabnet har placerat sina 2 stridsberedda plan på Bornholm…..

  20
  1
   • Beklagar Pettersson,Rysk TV kunde jag ögna in på tidigare när de sände nyheter från tysk kanal.
    Numera är denna kanal stoppad av tyska regeringen.
    F.ö. tror jag att ni som ständigt anklagar Putin som den store krigshetsaren,skall tänka efter.
    Glöm inte att Ryssland liksom Ukraina styres av Oligarker,och de två ledarna är även underställda Militären. (läs vissa aggressiva Generaler)
    Skulle det ske något kan Stenbock med säkerhet säga,att det är dessa krafter som ligger bakom ”krisen” i såväl Väst som Öst…….

    14
   • Det är bra att du med ”säkerhet” vet. Det enda jag vet med säkerhet är att Ryssland har trupper i Georgien, Moldavien och Ukraina mot dessa länders önskemål och att Putin säger att det är väst som hotar…

    6
    6
   • I detta fall Pettersson tror jag mig vara bättre informerad än du !
    Eftersom jag följer nyheter från andra länder sipprar det genom lite mer,än de noga censurerade från Sveriges STATS-TV !
    Bl.a. har jag under många år fått veta vilket korrupt och Maffia-styrt land Ukraina är. Därför är USA´s hot om att stänga Rysslands möjligheter att girera pengar kontinentalt,även ett slag mot Ukrainas gangsters,som också till stor del lever sina behagliga liv kring Medelhavet,och dess Öar !

   • Och i den ”www.rt.com”, som Pettersson hänvisar till finns också en artikel av den demokratiska förra kongresspolitikern Tulsi Gabbard (kvinnlig f.d. plutonofficer i USA:s armé och som var konkurrent till Hillary Clinton i tidigare konvent om presidentkandidatposten), som säger att Bidenadministrationen vill ha ett krig, vilket skulle öka vapenindustrins vinster i högsta grad; hon säger också att Ukraina inte är en demokrati, då styret där har stängt ned tre av oppositionens tv-stationer och även fängslat en oppositionsledare. Lyssna gärna på hennes intervju i rt.com: inslaget ”Biden is rooting for Russia to invade Ukraine” – som motvikt mot propagandalögnerna i SVT etc.

Kommentera