Sverige har öppnat

INRIKES. Vid midnatt släppte majoriteten av alla restriktioner som införts för att begränsa spridningen av covid-19.

En av regeländringarna är att nattklubbar nu får ha öppet längre än till klockan 23.00. I Malmö valde krogen Kulturbolaget att stänga klockan 23.00 på tisdagen – för att sedan öppna en timme senare.

Från KB:s Facebook

***

Tragedi – 500.000 döda sedan omikron upptäcktes.

130 miljoner nya fall av covid-19 och 500.000 dödsfall har registrerats sedan omikronvarianten upptäcktes – en siffra som WHO:s incidentchef Abdirahman Mahamud kallar ”bortom tragisk”, rapporterar AFP.

– I en tid av effektiva vacciner dör en halv miljon människor, det är anmärkningsvärt, säger han i en livesändning i WHO:s sociala medier.

Maria van Kerkhove, som leder världshälsoorganisationens covidrespons, säger att mängden omikronfall som upptäckts är ”svindlande” och att dödssiffran sannolikt är högre än känt. – Det får de tidigare topparna att verka platta, säger hon.

Källa: FHM

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Sverige har öppnat

 1. Så nu kommer även människor från övriga världen att kunna komma hit? Så bra… Jag var lite trött på att bara ovaccinerade och smittade Islamister fick komma in i landet, det har ju nämligen varit öppna gränser för dem hela tiden

 2. De flesta du räknar upp är också stora fans av Puttes krigsplaner mot grannländer.

 3. Och efter det ohämmade firandet väntar bakfyllan i form av den femte vågen, BA 2 och andra överraskningar. Grattis alla tanklösa festprissar. Ni spelar just nu schack med liemannen.

  16
  1
 4. Ingen överdödligheten i Sverige på grund av Corona. Extremt få dog 2019, därav missvisande statistik. Död med Corona är ett märkligt begrepp som lika gärna kunde vara död med skoskav. Det är bara till för att förvilla.
  Det vi kan lära av den så kallade pandemin är hur lätt de som styr media kan manipulera hela jordens befolkning.
  Undrar om SVT kommer att fortsätta räkna döda? Perverst och skrämmande. Men det var nog anledningen.
  Vaccinet var i det närmaste verkningslöst. Lev sunt istället, men nyttig mat, tillskott av vitaminer och mineraler, motion och trevlig social samvaro. Bättre än vaccin.

  68
  3
   • Peter, Olof P är en av bloggens många virus, vaccin och statistik-experter. De främsta i världen. Det är märkligt att de samlats på min enkla blogg.

    11
    31
   • Ursäkta. Jag ska försöka låta bli att skriva något mer om detta infekterade ämne.

    2
    1
   • Och jag ska säga, heder åt Pettersson att vi får komma till tals. Statliga media och gammelmedia vill inte att det ska finnas några andra åsikter än deras.

Kommentera