Ali El-Hessi döms till fängelse i ett år för påkörning av parkeringsvakt

BROTTSLIGHET. En restaurangägare i Linköping hade i december 2020 parkerat i närheten av sin restaurang, trots att det rådde parkeringsförbud på gatan. En parkeringsvakt tänkte utfärda en parkeringsbot. Då blev mannen som ägde fordonet arg och körde på parkeringsvakten vars fot och underben fastnade under bilen en kort stund, rapporterar SVT Nyheter Öst.

-Pettersson kompletterar SVT:s rapportering lite och talar om att restaurangägaren heter Ali El-Hessi, född 1960 och han döms av Linköpings tingsrätt, målnummer B 1091-21 till ett års fängelse för grovt våld mot tjänsteman och smitning från trafikolycksplats. Parkeringsvakten, Emil Larsson, orsakades smärta och sårskada och enligt tingsrätten var brottet grovt då ”våldet genom påkörning med motorfordon var av allvarligt slag”. Det var dessutom särskilt hänsynslöst och farligt, enligt domen.

Ali El-Hessi ska också betala skadestånd till parkeringsvakten, Emil Larsson, på 20.000 kronor.

Advokaten Birger Edelberg får ersättning av staten med 14.236 kr. Ali El-Hessi ska återbetala
denna kostnad till staten.

Ali El-Hessi äger en villa på 200 kvm värderad till drygt sju miljoner. Han äger även tre bilar men inga märkvärdiga eller dyra. Däremot äger hans företag Volvo XC90 D5 AWD årsmodell 2018 och den är inte gratis.

Ali El-Hessi sitter i styrelsen på Spångsholms Restaurang Aktiebolag som ligger på Ågatan 28 i Linköping. Spångholms Restaurang AB omsatte under 2020 97.000 kr och redovisade ingen vinst. 2019 var omsättningen 71.000 kronor med en förlust på 11.000 kronor. Det är nog tur för Ali att frun står som ägare. Det borde vara omöjligt att dra runt en krog på dessa omsättningssiffror och äga en villa värd 7 miljoner.

Där ligger restaurangen Quenns enligt Google.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Ali El-Hessi döms till fängelse i ett år för påkörning av parkeringsvakt

 1. ja det är något skumt. det är så att om man driver en verksamhet då har man rätten att sköta den och att lasta låssa kan ta vilken tid det vill och det är inte parkering! det är vägtrafikarbete men det har gått troll i detta orsaken till det är att när blföraren ägaren chauffören? håller på med något i den verksamhet han bedriver . på något sätt ser en laplisa detta oxh kommer springande och lyckas på något sätt vli övekörd av restaurangägaren eller kocken ..
  detta är något rätsvidrigt i detta det är så att det är helt andra regler som gäller om det är privat mark eller komunal.detta måste gälla privat mark därför anars kommer inte laplisan springandes. och nu när vi vet det är det helt andra regler som gäller
  att komma springande till en bilist som står brevid sitt fordon för att han står på parkeringsförbud är inte dessama som att utfärda en gltig p anmärkning oxh det är synerligen desvärande om man driver en verksamhet och har besiktingsrätten till lokalerna ..
  överklaga och åtala parkeringsbolaget tjänstefel oxh bedrägeri

  1
  1
 2. Kostnader för ett enkelt brottmål är 100 000- 150 000kr.
  Källa internet.
  Varför tror ni Advokatsamfundet är överlyckliga över flyktinginvandringen?

  22
 3. Skatteverket jagar bara oss pursvenskar, det är nämligen rasistiskt att granska vår nya adel, fy fan

  27
 4. Här måste många gravade hundar begravts.
  Att en gäst äter och dricker på krog för 400:- kan inte vara ett helt fel antagande.
  Omsättning 97000 dividerat med 400 ger 243 gäster, det var ett Coronaår, året innan var omsättningen 71000 alltså 178 gäster.
  Kan skatteverket ej tänka, här skulle sköntaxering gjorts.

  Bara hyran måste vara högre än 97000:-ingen kan hyra en kroglokal för just över 8000:- i månaden.

  30
  • Mitt resonemang också, samt lönekostnaderna för de anställda, inköp, el och gaskostnader, med mera. De är något väldigt konstigt med detta.

 5. Mångfald, mångfald, värdegrunden, värdegrunden!
  Han är värdig en medalj av kungen för sitt entreprenörskap.

  26
 6. Blir kanske lönsam lite längre fram. Hur många sådana figurer finns det i vårt fosterland? Hur ser det ut i ladorna?

  34
 7. Våra politiker tycker det är “det är häftigt att betala skatt” men det gäller bara ärliga svenskar, invandrarna får göra som de vill.
  Bunta ihop och släng ut dem, de har inget i vårt land att göra, jag kan vara utan både kebab o pizza.

  53

Kommentera