Rysslands olympiska kommitté

VINTER-OS 2022. Ryssland får inte tävla under eget namn under vinter-OS som pågår, det var samma sak under sommar-OS i Tokyo. De tävlar under namnet ROC (förkortning för engelskans Russian Olympic Committee) och den olympiska flaggan hissas vid eventuella medaljer.

ROC

Anledningen är att Ryssland anklagas för statskontrollerad dopning efter dopningsavslöjandena i Sotji, Ryssland 2014.

Ryssland får inte ställa upp i OS, VM eller EM. Däremot får ryska idrottare som kan bevisa att de inte ingår i det statliga ryska anti-dopningsprogrammet tävla under neutral flagg.

Ryssland har fått alla möjligheter till att sopa rent framför sin egen dörr och åter ansluta sig till det globala antidopningsarbetet till förmån för sina idrottare och för sportens integritet, men de valde i stället att fortsätta sitt bedrägeri och sin förnekelse. Som ett resultat av detta har Wada svarat med starkast möjliga medel, medan rättigheterna har skyddats för de ryska idrottare som kan bevisa att de inte har deltagit i eller gynnats av dessa bedrägliga handlingar, säger Craig Reedie, Wadas ordförande.

SVT

-Pettersson säger att herr Vladimir Putin förnekar att Ryssland gjort något fel som vanligt.

Vladimir Putin på gårdagens OS-invigning i Peking. Kul att han är idrottsintresserad.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Rysslands olympiska kommitté

 1. Egentligen borde herr Putin alltid förses med en Gloria ovanför huvudet, för att dom
  alltid är felfria,men dom är väldigt duktiga på att hitta fel på andra länder, och påpeka
  dem?

  3
  3
 2. Rysslands regler:
  1 Den store Ledaren gör aldrig fel.
  2 Skulle något framkomma som bevisar motsatsen, se regel nr. 1.

  7
  14
 3. Vad jag tycker om ledningen i Kreml är en sak, men två saker passar inte att blanda samman med politik; religion och idrott. Tycker Ryssland borde delta på samma officiella sätt som resten av världen. Varför behandlar man tex. inte Nord-Korea och Belarus på samma sätt. Ryssar är fantastiska sportsmänniskor. En del dopade ja, men doping förekommer ju liksom i hela idrottsvärlden. Ta vinnare av Tour De France tex., amerikanen Lance Armstrong, som vann loppet sju år i rad. Senare kom det fram att karlen vart dopad.

  32
  1
  • Vad gäller amerikanska cyklister från Armstrong eran så var I princip alla dopade.
   Landis, Hamilton, Zabriskie, Andreu, Hincapie, Livingstone etc.
   Minns att dom bara hade ett 15 tal på proffcirkusen men alla var misstänkt duktiga.
   Att jämföra med exempelvis Frankrike som hade mer än 100 proffs på toppnivå men ingen riktig superstjärna

   6
   1
  • Skillnaden med denna doping är att den enligt Wada är statskontrollerad, som DDR höll på.

   Jag tvivlar på att Armstrong fick hjälp av amerikanska staten att dopa sig och komma undan kontroller.

   6
   4
   • Skillnaden är att det är USA som styr IOK likaväl som de styr alla andra internationella organisationer av betydelse.

    7
    4
   • Armstrong fastnade inte i kontroller för ett par år efter sin sista tour-seger. Oavsett dopingen är statskontrollerad eller inte, är det inte renhårigt mot konkurrenterna. På tal om franska proffs, så var halva festinalaget dopat under en toruerna i slutet av 90-talet, tror det var 1998. Det satte punkt för mitt brinnande intresse för Tour de France. DDR-atleterna var väl närmast nototiskt dopade? Men i alla fall, poängen med min kommentar var att inte gröta ihop politik med idrott och att ryssarna inte ska sättas i skamhörnan för vad som händer i omvärlden. Ryska idrottsstjärnor ska inte bestraffas för vad ryska statsledningen håller på med. Det är osportsligt.

    6
    1
   • Som sagt, Wada är politiskt styrt.Förutom alla dopade amerikanska cyklister så har vi Balco härvan i åminne.
    Många av USA:s dåvarande toppfriidrottare dopades systematiskt under dessa år.
    Dessutom har vi den spanska Operation Puerto där läkaren Fuentes enligt egen utsago dopade mer än 200 idrottare.
    Ett 50-tal cyklister har dömts där, resterande bevismaterial har efter spanskt domstolsutslags förstörts.
    Var är Wadas kritik mot Spanien?

  • Cyklisterna var uppfinningsrika på detta område. Jag minns hur jag såg på Touren och hejade på Bjarne Riis. Sedan fick vi veta sanningen och jag tappade helt intresset för cykeltävlingar. Danmark hade väl senare någon som kallades Kyllingen. Han och Bjarne är fortfarande med i bakgrunden och tjänar pengar på cykelsporten. När de i stället borde vara bannlysta.

   7
   1
   • Håller med dig där, Riis, Ulrich, Armstrong mfl som varit dokumenterat dopade borde totalt bannlysas i cykelsporten. Vet inte om Indurain vart dopad, men spanjoren tog ju hem touren fem år i sträck. Vart han odopad är det en magnifki prestation.

 4. Ja,tidzonerna känns av när man flyger väster ut !
  I detta fall är klockan 10 i Moskva,hela 3 på morgonen !

  6
  3
 5. Bortkastad tid att numera titta på idrottare, är de inte f.d män som kallar sig för kvinnor och tävlar mot biologiska kvinnor och därmed vinner så dopar de sig med hormoner och annan elände. Stackarna i DDR blev skadade för resten av deras liv efter den korta stunden av vinst för landet och kommunismen. Förslag, ta bort nationstävlandet och låt alla som vill dopa sig med allt de kan stoppa i sig eller byta blod eller vad de vill göra och tävla under samma flagg. Det passar väl bra nu när alla i hela världen skall vaccinera sig vare sig det behövs eller ej. Allt för globulismen fortsatta varande.

  27
  4
  • Lika pigg? Något mer pigg då han ändå lyckades ta sig till Beijing. Var är Biden? Sitter han i källaren och räknar mutpengar från Kina?

   20
   1

Kommentera