”Enormt underbetyg att SD är i riksdagen”

VALET 2022. Att börja samarbeta med Sverigedemokraterna var inget lätt steg att ta, säger Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch i Dagens Nyheters partiledarintervju, bakom betalvägg.

Ebba Busch. Pressbild KD

Vi grundades som en motrörelse till nazismen, och jag ser det som ett enormt underbetyg att ett parti som ändå har rötter i nazismen, och kopplingar till nazismen in på 90-talet i Sverige, kom in i riksdagen.

Ebba Busch blev den partiledare som bröt SD:s isolering när hon bjöd Jimmie Åkesson på en lunch i riksdagshuset i juli 2019.

Att hon gick från att vägra samtala med partiet till att sätta sig ned runt bordet med dem sommaren 2019 berodde på att hon drabbades av vad hon kallar ”verkligheten”. – Alliansen upphörde ju. Det främsta verktyget för att nå vårt mål, och få genomslag för vår politik, försvann.

Busch är väldigt nöjd med vad samarbetet mellan KD, M och SD gett.

-Pettersson säger att Ebba Busch har rätt. Hade övriga riksdagspartier fört en vettig politik hade inte SD behövts.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “”Enormt underbetyg att SD är i riksdagen”

 1. Vill de ta makten i höst så får de börja lära sig hålla ihop med sina bundsförvanter. Då är det läge att dämpa sina nazist-touretteanfall snarare än att fortsätta stämma in i vänsterkören.

  Men så blir det väl inte. Så vi får se fram emot fyra år till med Maggan och hennes glada gäng..

  3
  1
 2. Vem vet, det kanske vore bättre att vara en allians med Ryssland och Kina, än att ha våra korrumperade politiker som skänker bort våra skattepengar och vårt land bit för bit?
  Hellre Putin än muslimsk styre som vi är på väg emot.
  Någon som vet hur många muslimska riksdagsmän och kvinnor vi har i dagsläget?

  23
  2
  • I Ryssland finns det runt 20 miljoner muslimer och i Kina har de stora problem med missar.

   När det gäller korruption så förekommer det i Sverige men är värre i diktaturerna Kina och Ryssland.

   9
   4
 3. Om de andra 7 partierna behandlat invandringen logiskt som vilken fråga som helst så hade Sverige sett annorlunda ut idag. Man måste sätta Sverige och svenskarna först. Det går inte att bara gå på känslor. Riksdag och regering har ett ansvar att bevara arvet från våra förfäder som i generationer byggt välståndet. S och M styrda regeringar har de senaste 50 åren inte tagit det ansvaret och vi ser resultatet.
  Det enda parti som dels inte har ansvar och dels påtalat problemen är SD.
  Har du tillräcklig iq- nivå för att rösta bort idioterna i september ??

  31
 4. ”Vi grundades som en motrörelse till nazismen…”
  Om jag inte missminner mig så bröt sig KD ur det gamla Folkpartiet som samlat de liberala och kristna konservativa i ett parti (ergo namnet), för att bilda ett mer kristet och konservativt alternativ till de liberaler som börjat få hybris i Folkpartiet. Att KD stått emot socialismen är ju självklart eftersom socialismen skapades för att krossa kristendomen men då antalet nationalsocialister i Sverige kunnat räknas till några 100-tal per år så tvivlar jag starkt på att Ebba har tittat på varför KD bildades.

  Dessutom ska inte konservativa partier köpa sossarnas narrativ. Istället ska de konsekvent säga att de är emot socialism, i alla dess former om någon vill veta mer. Det är ingen skillnad på kommunister, sossar, nazister, miljöpartister, feminister och allt vad de olika sekterna nu heter. Den grundläggande ideologin är densamma.

  20
 5. Och där avslöjade hon sig igen, tänk på det vid valet ”hen” är def inte pålitlig som alla i fd Alliansen och för den delen Kommunistsidan !!!!

  22
  1
 6. Sossarna har väl de brunaste nasserötterna för hos en ligger det så att säga i släkten

  32
  • Det sitter en nazist som statsråd i regeringen med den socialdemokratiske statsministerns goda minne.

   13
 7. Busch påstår att KD ”grundades som en motrörelse till nazismen”, men detta finns inte angivet i det partiets första stadgar och, dessutom, var en av deras ledande namn i Sthlm en hög jurist med tidigare medlemskap i den svenska nazismen under 1930-talet/Andra världskriget. Så – snacket från Busch låter som en dålig efterhandskonstruktion.

  38
  • Det kan väl inte undgått hycklerskan Ebba Busch, som tydligen inbillar sig det är ett för evigt glömt kapitel.

 8. Om alliansen gjort vad de lovade så hade SD om de varit i Riksdagen ett litet parti.
  Att Ebba kunde ha modet att tala med ett i hennes tycke suspekt parti visar styrka.
  Nu har SD blivit som ett samvete för de andra partierna, vilka innerst inne förstår att SD har rätt, men de kan i sin inbillade fullkomlighet inte lyssna till samvetet.

  36
  • Om de forna allianspartierna gjort som de lovade inför förra valet hade Sverige regerats av icke-socialister.

   22
 9. Hur har Sossarna kunna svära sig fria från att ha haft samarbete med Nazzarna
  under kriget? Och hur kan dom andra partierna förutom SD inte lotsas om att
  Sossarna var idegivare på en del områden åt Nazzarna,fråga var enda Jude som
  fick det stora J et inristade på kroppen, glöm heller inte att det fega Sverige som
  upplät sitt territorium för Tyska Soldater att ta sig in i både Finland o Norge,
  förvisso då styrt av en blandregering, men SD var inte med då, det fanns helt
  enkelt inte, men det gjorde många av dom andra partierna!

  Dessutom finns det ingen av dom nu levande Sverigedemokrater som var med
  när SD startade, så snacket om rötter är o förblir skitsnack, men tomma tunnor
  skramlar ju mest!

  Men när dom inte kan komma åt SD för att dessa kör den vettigaste politiken
  så har dom alltid skitsnacket om rötter att ta till, bland Sossarna var det inte
  bara rötter där fanns många utvecklade plantor!

  54
  3
  • Det att Sverige samarbetade med Tyskland under andra världskriget var i praktiken en utrikespolitisk nödvändighet. Tyska soldater fanns i Danmark, Norge, finska Lappland, Polen och Baltikum, dvs Sverige var nästan helt omringat av Tyskland. Om Sverige inte alls skulle ha varit Tyskland till lags så kunde det ha slutat illa.

   Även Finlands samarbete med Tyskland byggde på liknande orsaker. Finland behövde en allierad i kampen mot Sovjetunionen och det fanns inga andra möjliga allierade att tillgå än Tyskland. Utan tyska soldater som stred i Finland och moderna vapen som Finland fick av Tyskland skulle Finland knappast ha klarat av att avvärja det sovjetiska anfallet.

   15
   1
   • Så kan man också se saken, men då är det alltför lätt att glömma rasbiologin som Sverige praktiserade före NZ Tyskland !!!

    18
    1
  • Du blanda ihop korten. Under kriget var det en samlingsregering som styrde riket, inte sossarna och under den regeringsformen bestod regeringen av statsministern, justitieministern och utrikesministern (idag består den av statsministern).
   Som sagts tidigare så var samarbetet nödvändigt.

   Däremot så var sossarnas stöd till nazisterna upp till krigets utbrott starkt och samarbetet mellan Sveavägen 68 och Berlin gick långt. Där kan du med berättigande anklaga dem för samarbete. Men man måste ha i åtanke att det är ingen direkt ideologisk skillnad mellan sossar och nazister. Den primära skillnaden är i offer och maktgruppen där sossarna har ”arbetarna” som offergrupp och ”kapitalisterna” som maktgrupp medan nazisterna hade ”tyskarna” som offergrupp och ”judarna” som maktgrupp.

 10. Jag tycker ändå att det är en stor skillnad på ”rötter i nazismen” och vara nazistiska eller samarbeta med nazismen som de andra partierna utom MP och KD som inte ens existerade då det begav sig. MP verkar luta mer mot den andra totalitära ideologin som först samarbetade med nazismen för att sedan utnyttja det maktvakuum som uppstod till att bokstavligen flytta fram sina positioner.

  Vad är det med Helgeandsholmen eller vad pågår där när folk som hamnar där börjar uttala sig som EBT?

  26

Kommentera