”Allas lika värde” inget för LO!

INSÄNDARE. Nyligen så meddelade IF Metalls förbundsstyrelse att man avsätter den nyvalde ordföranden Ulf Karlström för fackförbundets avdelning Råjärn på SSAB i Luleå. Orsaken till beslutet är att han är politiskt engagerad i Sverigedemokraterna. Enligt LO:s ordförande Susanna Gideonsson som stödjer beslutet så beror detta på att SD ”inte står upp för allas lika värde”!

SD tog plats i makthierarkin inom IF Metall på SSAB. SD-politikern Ulf Karlström (överst på bild) valdestill ny ordförande för en tung facklig områdesgrupp. ”Fler och fler inom kollektivet röstar på SD”, säger S-profilen Tomas Karlsson, klubbordförande.

När hon i SVT:s Aktuellt ombads att ge ett konkret exempel på ett politiskt förslag från SD som visar att partiet inte står för ”allas lika värde”, så svarar Gideonsson: -Vinster i välfärden!?

Vidare så hänvisade hon även helt ogenerat till att uteslutningen finner ett stöd i fackliga beslut på alla förbundskongresser samt i LO:s egna kongress. Föga överraskande, detta eftersom samtliga ledande poster inom våra fackförbund är vigda för goda och lojala socialdemokrater. Vilket även är orsaken till att man på alla framtida LO-kongresser alltid kommer att fatta exakt samma kongressbeslut, inga SD sympatisörer på ledande positioner inom LO! Vad fackförbundets alla 100.000-tals medlemmar tycker eller vilka politiska sympatier dom hyser är irrelevant för socialdemokratiska LO.

Inom vänstern och socialdemokratin så talas det vitt och brett om ”solidaritet” och ”allas lika värde”, vilket bara kan ses som floskler och tomma ord som dammas av när de passar och gynnar dem själva och ställer andra i dålig dager. Inom LO så visar man bara solidaritet med dom som röstar rött.

Att hysa andra politiska sympatier är inte bara ett brott mot den omtalade ”rätta värdegrunden” utan innebär även att man diskvalificerar sig från att omfattas av ”allas lika värde”! 

Rörande just floskler och rent trams, minns ni Aftonbladets och socialdemokraternas gemensamma kampanj ”Gilla olika”? Vi förmanades och mästrades då till att ”gilla” allt och alla som var oss främmande, kampanjen omfattade allt från folkslag, religioner och till för oss svårbegripliga kulturer och sedvänjor, allt skulle oavkortat ”gillas”!

Vi gillar olika sa Aftonbladets dåvarande chefredaktör Jan Helin när han ledde Aftonbladets helvita redaktion. Nu är Helin programdirektör på SVT.
Aftonbladets redaktion. Foto: Andreas Bardell

Alla utom just vi sverigedemokrater skulle ”gillas” i det kulturberikade och mångkulturella svenska samhället! Då diskvalificerades vi för vår ”olika” och ”främlingsfientliga rasistiska” politik. Det vill säga exakt samma ”värdegrundsfientliga” politik som LO:s socialdemokrater nu själva mer eller mindre har kopierat, idag faller vi på ”vinster i välfärden”!?

LO:s förklaring till avsättandet av Ulf Karlström är inte bara dum, den saknar helt enkelt tillstymmelse till trovärdighet!   

Johnny Hornbrink SD

17 thoughts on “”Allas lika värde” inget för LO!

 1. Den sk åsiktskorridoren har blivit norm i hela samhället! Ett resultat av att aktivister kapat politisk makt och media! Vi lever i en åsiktsdiktatur!

  11
 2. Sossarna är så emot vinster i välfärden att de håller på att avveckla hela välfärden för att kunna bli av med vinsterna i välfärden….

 3. De som röstar på sozzarna är som kvinnor som blir misshandlade av sina män… de går tillbaka igen.-

  16
 4. Då borde det vara ok att avsätta någon för att de är engagerade i sossepartiet eller något annat socialist-parti?

  21
 5. ”Allas lika värde” , ”Mångfald” och andra floskler måste ju för bövelen innebär att alla – oavsett politisk åsikt – i allra högsta grad är välkomna i församlingen !
  Snacka om bakvänd retorik.

  25
 6. Enligt en färsk undersökning så har det visat sig att en av tre socialdemokrater är precis lika dum i huvudet som dom andra två!

  32
  1
 7. Troligen så går dom flesta i LO borgen i pension vid 60 år och det med medlemmarnas pengar, inte tror jag det är staten som betalar deras förtida pension utan att en stor del tas utav medlemmarnas inbetalda medel. Det bara råkar bli så när man sitter på lite för höga hästar och tror att man är något mer än andra, så jag vet inte vad dom menar med allas lika värde när dom själva inte kan gå i pension vid 65 som alla andra

  27
 8. I fackpamparnas värld så är en representant för facket en politisk kommissarie som ska hålla koll på medlemmarna så de tänker rätt och inte obstruerar mot partiet.
  I sann totalitär anda så att positionerna inte äventyras för de som är mest jämlika av alla.
  Välbetald poster delas ut mellan parti och fack så den positionen får inte äventyras. En högre utbildning på Bommersvik är säkert nödvändigt också för att säkra värdegrunden.

  26
 9. Det vet väl alla rättänkande människor att VI socialdemokrater är alla lika värda i våra egna ögon, d.v.s. helt blåsta.

  26
 10. Varför inte i stället säga rätt ut, vi vet att SD har och har haft rätt hela tiden, men
  när vi säger det så förstår även dem som alltid röstar på oss hur falska vi varit!
  Därför måste vi köra skitsnacket om allahs lika värde.

  35
 11. Denna mening ”Allas lika värde” betyder ingenting, det vet vi. Frågan är hur länge vi skall behöva höra det? I diktaturer har meningsmotståndare blivit förföljda, det är ju likadant i vårt land.

  46
 12. Om nu floskeln allas lika värde är sann för pk partierna, kan man för tusan jnte kasta ut någon för deras åsikter.
  Så korkat som dessutom strider mot att allas åsikter/människor är lika värda.

  34
 13. Vad har man för värdegrund när man har hoppat i säng med muslimerna. Tro och Solidaritet? Islam har till dags dato närmare 300 miljoner liv på sitt (samvete?)

  41
 14. Att bli utesluten från fackföreningen är naturligtvis en merit, något glädjande och positivt.
  Men jag är ändå lite undrande till varför någon över huvud taget frivilligt ansluter sig till en organisation som sysslar med trakasserier och utpressning!
  Här är det ju ingen större skillnad mellan fackföreningen och maffian!
  Båda utövar utpressning och stjäl medlemmarnas pengar och använder sig av grova påhopp och trakasserier mot arbetare som inte vill ansluta sig!
  Fackföreningar är en grov kriminell verksamhet och som naturligtvis borde vara straffbar.

  58
 15. Susanna Gideonsson är rolig/underhållande. Så många goda skratt hon lockat fram. Men så är hon heller inte den skarpaste kniven i lådan. Låt grodorna fortsätta! ”Vinster i välfärden” vilken vändning! Fullt i klass med Löfvens grodor..

  59

Kommentera