Vid valet 2018 kritiserade OSSE:s valövervakare LO:s ekonomiska stöd till sossarna!

VALET 2022. I en granskningsrapport från OSSE, Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, kritiseras Sverige på sex punkter när det gäller sättet att utföra valet den 9 september 2018.

OSSE:s valexperter anser bland annat att öppenheten kring partiernas finansiering måste förbättras. Ny lagstiftning från 2018 innebär visserligen en förstärkning av svenskarna insyn eftersom partierna nu måste rapportera bidrag och donationer till Kammarkollegiet.

Men OSSE noterar att partierna varken behöver redovisa vilka utgifter, tillgångar eller skulder de har. ”Därmed är möjligheterna för allmänheten att granska den politiska finansieringen begränsad och inte i linje med god praxis och rekommendationerna från Europarådets antikorruptionsgrupp”, lyder texten i rapporten.

OSSE anser också att Sverige ska överväga att reglera inblandning av en tredje aktör som exempelvis via stora donationer bidrar till ett partis valkampanj. Detta i syfte att skapa större öppenheten kring varifrån medlen kommer. Som exempel nämner man att Landsorganisationen, LO, bidrog till Socialdemokraternas annonser med 30 miljoner kronor till PR, utöver partibidrag.

Dessutom bör även finansieringen av enskilda kandidaters personkampanjer redovisas öppet och i linje med internationella rekommendationer, anser OSSE.

OSSE-experterna noterar också att partier rapporterat problem med att deras valsedlar saknats, i första hand har Sverigedemokraterna haft klagomål.

Läs hela artikeln…

-Pettersson säger att som ni vet så satsar LO 50 miljoner av medlemmarnas pengar på Socialdemokraternas valkampanj inför valet den 11 september 2022.

Dessutom har vi kvar våra valsedlar som kan ”försvinna” och som syns vilka man plockar i vallokalen i stället för att ha en valsedel som Danmark och Finland.

Socialdemokraten och Aftonbladets desinformatör Anders Lindberg tycker det är fullt rimligt att medlemmarna i fria fackföreningar inte själva får bestämmer vem som företräder dem eftersom medlemmarna valde Ulf Karlström som ordförande men han avsattes av IF Metalls förbundsstyrelse för att Karlström var Sverigedemokrat.

SD tar plats i makthierarkin inom IF Metall på SSAB. I veckan valdes SD-politikern Ulf Karlström (överst på bild) till ny ordförande för en tung facklig områdesgrupp. ”Fler och fler inom kollektivet röstar på SD”, säger S-profilen Tomas Karlsson, klubbordförande. Efter det avsattes Karlström av IF Metalls förbundsstyrelse.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Vid valet 2018 kritiserade OSSE:s valövervakare LO:s ekonomiska stöd till sossarna!

 1. Det är fullt rimligt att fria fackföreningar bestämmer vem som företräder den inte SD och
  inte högern ?
  Och inte Medlemmarna, men det glömde Anders Lindberg att Haspla ur sig,
  Sossar är av gammal vana myglare, så vana att dom tror att det är deras rättighet.

 2. Maffian i USA gjorde precis så här.Man infiltrerade fackföreningar.Man satte in sina trogna undersåtar på viktiga posisionet i samhället för att roffa åt sig makt och inflytande.Man kan lätt se likheter med detta förfaringssätt med Sossarnas maktgalenskap idag i vårt eget land.Överallt har dom petat in sina ”regimtrogna” för att säkra upp sin fortsatta styre.Dom ger blanka f_n i allt vad demokrati heter utan kör sitt eget race.Jag blir förundrad över att dom som röstar och har såååånt förtroende för S inte ser igenom allt fulspel som dom kör på med…och värre lär det bli ju närmare valet vi kommer…..

  26
  • Den enda demokratin Sossarna har är i partinamnet. Med demokrati har det dock tyvärr inte ett jota att göra. Ju förr deras väljare begriper det, ju tidigare kan vi bli av med vänsterstollarna i regeringsposition.

   13
 3. Socialdemokraterna köper sig makten med medlemmarnas pengar.
  Socialdemokraterna köper sig makten genom att ha kontroll på Statsmedia.
  Socialdemokraterna köper sig makten genom att ge sig själva det största ekonomiska partistödet.
  Socialdemokraterna köper sig makten genom att i 60 år har de genomfört en omdaning i samhället där varje institution har tillsatt ledare och medlöpare i den socialdemokratiska andan.

  Snacka om riggade val. Vem är det som inte förstår detta?

  44
 4. Krossa LO, krossa maffian!
  Mutor och korruption, socialdemokratin i ett nötskal. Vart fjärde år tillkommer valfusk och valmanipulation. Konfiskerade pengar från fackets medlemmar, avsedda för trygghet, används till att göra livet till en helvete, för landets arbetare.
  Åter igen har socialismen visat sitt fula tryne!

  34
 5. Även om det är OSSE, med två ess så struntar väl,partiet med ett S i det, trygga att de vet bäst och ingen skall lägga sig i hur de manövrerar.
  Men det är inte en demokrati de företräder utan en demokratur vilket är en skendemokrati och osund maktfördelning.

  Att de fortfarande får så många röster beror på att ett stort antal inte kan läsa och förstå deras partiprogram, samt ytterligare några klantskallar som inte ens kan läsa.

  31
 6. Oj, vad svårt de s.k journalisterna har det. Någon inom sossepartiet kanske kan informera Anders Lindberg att det är medlemmarna i facket som väljer vem som skall företräda dem. Man upphör aldrig att förvånas över denna outbildade lata s.k journalist.

  57
  • Han är inte lat,
   Han har större problem invändigt än så
   Han har onanerat för mkt i partiboken o druckit sossesoppa
   Våga vägra aftonslasken! Partiorganet

   17
   2
 7. Demokrati i fuckföreningen gäller bara när man röstar fram valberedningens kandidat, lite som Sovjet men utan perestroyka

  46
  2

Kommentera