Stor majoritet: LO ska inte ge pengar till Socialdemokraterna

VALET 2022. Bara var femte LO-medlem tycker att LO ska ge ekonomiskt stöd till Socialdemokraterna. Det visar Arbetets opinionsmätning gjord av Kantar Sifo.

Tycker du att LO skall stödja Socialdemokraterna ekonomiskt? Den frågan har strax över 1 000 medlemmar i LO-förbund svarat på i undersökningen.

De flesta säger nej eller är osäkra på om LO bör ge pengar till Socialdemokraterna. Drygt var femte, 22 procent, svarar ja på frågan medan strax över hälften 53 procent säger nej. Var fjärde, 25 procent, är tveksam. 

– Det ekonomiska stödet är utmanat. Det är en konsekvens av ett minskat stöd för Socialdemokraterna i både samhället och i LO, säger Ulf Bjereld, S-märkt professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet. 

De som stöttar tanken på att ge pengar till partier är sannolikt socialdemokrater, tror Ulf Bjereld. Men, inte heller bland socialdemokratiska LO-medlemmar är stödet 100-procentigt, visar undersökningen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Stor majoritet: LO ska inte ge pengar till Socialdemokraterna

 1. Vad tror ni LO ledningens reaktion på det skulle bli?
  ”Det kan väl inte pöbeln veta, de ska betala sin avgift till fromma för oss, sedan ska de hålla käft.”

  13
 2. LO byggdes upp som en motpol till arbetsgivarna för att skydda arbetarnas rättigheter. Nu har LO övergått till något annat. George Orwell hade rätt!

  29
  • LO skapades för att ge Partiet mer makt. När Partiet baserade sin makt på arbetarnas röster kan det se ut som om Partiet arbetade för arbetarens bästa. Och idioterna på golvet köpte demagogiken.
   När Partiet började basera sin makt på invandrarnas röster då vaknar ”arbetarna” upp och inser att de blivit lurade när Partiet skiter i dem och ger fördelarna till invandrarna.

   13
 3. Fram för opolitiska fackföreningar, det är inte fackets repressentanter som ska
  bestämma vad medlemmarna ska tycka, skulle man även tillhöra Sossarna,
  så passa på att gå ur det partiet med. Ytterligare en åtgärd är att invandrare
  som inte kan språket och inte känner till något om landet borde heller inte få rösta
  förrän efter två valperioder, det måste till mer än att veta att bidragssystemet är
  generöst?

  25
 4. Socialdemokraterna ser det helt naturligt att låta andra betala för dem, så har de alltid varit och så kommer det alltid att vara från deras sida.

  27
 5. Folksam
  Ja makten framför allt, sitta år ut och år in i riksdagen och inte få igenom nått, och istället gnälla är meningslöst, utom för riksdagsmännen som kvitterar ut skaplig lön.
  M har upptäckt det och Ebba upptäckte det för länge sen. Även SD har insett det.
  Och det är bra så ska en riksdag fungera, hitta kompromisser.
  Dock ibland måste man sätta gränser, min gräns är att inte kompromissa med de religiösa krav.

  26
  2

Kommentera