Ukraina har stoppat attack från Moskva-stödd grupp

UTRIKES. Ukraina hävdar att man har stoppat en Moskva-stöttad grupp som förberedde ”en serie väpnade angrepp”. Målet med de tilltänkta attackerna ska ha varit att destabilisera landet, skriver AFP.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Pressbild

Enligt Ukrainas säkerhetstjänst SBU skulle attackerna ske i gränsregionerna. SBU uppger att planen koordinerades av Ryssland.

Samtidigt skriver nyhetsbyrån AP att ukrainska ledare försöker lugna sina invånare. På måndagen sa presidenten Volodymyr Zelenskyj att läget var under kontroll och att det inte finns någon anledning till panik.

-Pettersson vet inte om detta är sant eller propaganda, men ryssarna började både i Donbas och Krim med män i grönt utan gradbeteckningar så det är högst troligt, liksom cyberattacker med mera för att försöka destabilisera Ukraina. Militära attacker är troligen sista utvägen.

Svenska Utrikesdepartementet avråder nu från icke-nödvändiga resor till Ukraina. Man avråder också från samtliga resor till Krim samt regionerna Donetsk och Luhansk.

USA står redo att införa sanktioner och exportkontroller mot viktiga sektorer i den ryska ekonomin ifall president Vladimir Putin invaderar Ukraina, rapporterar Wall Street Journal. – Kontrollerna vi överväger tillsammans med våra allierade skulle slå rätt hårt mot Putins strategiska ambitioner för att industrialisera sin ekonomi, säger en företrädare från Vita huset som menar att sanktionerna skulle slå mot AI, kvantdatorer eller försvar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Ukraina har stoppat attack från Moskva-stödd grupp

 1. Falsk flagg? Har ju hänt förr om man säger så. NATO vill ju verkligen ha igång något som det verkar.

  28
  8
  • Det kanske är dit de försvunna massförstörelsevapnen från Irak tog vägen ….
   Ingen lyckades ju hitta bevis för deras existens efter kriget så de måste ju ha sprungit och gömt sig ….

   19
   2
   • Ifall det var någons som hade massförstörelsevapen i Irak så var det britterna, dvs deras fältransoner …

    9
    2
 2. Kan väl hoppas att de flesta av dessa kriminella element avled under och efter gripandet.

  4
  8
  • Nu har dock Kroatiens president sagt idag att hans land inte kommer att sända några trupper till Ukraina, om detta land hamnar i krig med Ryssland. Tvärtom, han tänker i så fall hämta hem alla sina trupper från andra NATO-länder. Och Tyskland förbjuder de baltiska länderna att sända sina tysktillverkade vapen till hjälp i Ukrainas militärmakt. Verkar alltså finnas sprickor i NATO.

   15
   1
   • Det är nog ingen spricka. Varken USA eller Nato har planer på att låta styrkor gå in i Ukraina.

    De har hela tiden hotat med hårda sanktioner om Ryssland skulle attackera Ukraina.

    Däremot hjälper flera länder
    Ukraina, bland annat de baltiska staterna, USA och Storbritannien till med vapen och utbildning. Till och med Sverige har några instruktörer på plats i Ukraina.

    2
    11
   • Inte alls konstig med sprickor i NATO Personer vid sina fulla bruk borde kunna genomskåda USAs taktik för att få igång ett krig och på så vis cascha hem på vapenförsäljning och ett europa i spillror
    Sanktionerna betyder att Ryssland inte ska få tillgång för betalningen för gasen och då kommer de förmodligen stänga flödet Då är det lätt att räkna ut följderna

    10
    3

Kommentera