USA överväger att skicka tusentals soldater

UTRIKES. USA:s president Joe Biden överväger att skicka tusentals amerikanska soldater, fartyg och flygplan till andra Natoländer i Europa, uppger regeringsanställda för New York Times.

Bild: US Army

Enligt uppgiftslämnarna ska flera olika alternativ ha presenterats för den amerikanska presidenten på lördagen, varav ett innefattar 1 000 till 5 000 soldater i baltiska och östeuropeiska länder, med möjligheten att snabbt tiofaldiga antalet.

En sådan strategi skulle innebära ett mycket tydligt skifte för USA. Biden ska enligt uppgifterna fatta sitt beslut redan i veckan.

Amerikanska soldater uppges bland annat vara aktuella för Estland, Lettland och Litauen. Däremot ska inga placeras i Ukraina, enligt de alternativ som övervägs.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “USA överväger att skicka tusentals soldater

 1. om amrikanska doldater landar i Ukraina så är det en invasion. det räcker med att någon proryss degär hjälp av putin.
  sen har man ett totalt krig !?
  och det går inte att stoppa det kommer inte stt bli någon typ av vietnam krig där man hittat någon pro nato anhängare.

  men för Sverige del gäller det att holla detta krig så långt borta som möjligt så det gäller att framföra svensk neuatralitet och gärna ett samarbete med Finland. så man slipper en masa jänskrot som kommer farande över länder eller landet. besjutningen sker längre söder ut med dessa jätte fyrverkerier

  8
  1
 2. Risken till en förvärrad situation är uppenbar eftersom Demokraterna har makten i USA, det är de som brukar försätta USA i krig.
  Det är hög tid att förklara Biden omyndig och avsätta honom innan det är för sent.

  24
 3. Argus
  Ja i en demokrati växlar opinionen.
  I Turkiet och Ryssland sätts opposionella i fängelse.

  8
  6
 4. Ryssland och Putin anklagas för att skapa en yttre fiende för att ena landet. Sedan Biden tog över är USA däremot i fritt fall. Enligt färska opinionsundersökning skulle endast 20% tänka sig att rösta på Biden igen. Biden skulle alltså få 10% av rösterna om det var val i dag. Till och med Ross Perot hade större andel än så efter det att George H. W. Bush hade gjort narr av sig själv.

  37
  1

Kommentera