Nato skickar fler flygplan och fartyg till Östeuropa

UTRIKES. Nato skickar ytterligare stridsflygplan och fartyg till länder i östra Europa efter den ryska aggressionen vid Ukrainas gräns, uppger försvarsalliansen i ett pressmeddelande.

Foto: Netherlands Air Force


Nato kommer att fortsätta att vidta alla nödvändiga åtgärder för att skydda och försvara alla allierade, säger generalsekreteraren Jens Stoltenberg i pressmeddelandet.

Vi kommer alltid att reagera på varje försämring av vår säkerhetsmiljö, fortsätter han.

Förstärkningen görs i Litauen, Bulgarien och Rumänien. I pressmeddelandet skriver Nato också att USA överväger att stärka sin militära närvaro i området.

-Pettersson säger att Putin kommer inte att få igenom sina krav och han vill inte diskutera vapenbegränsningar och kontroll…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Nato skickar fler flygplan och fartyg till Östeuropa

 1. Bloggens kommentatorer är ofta ryssvänliga och ogillar USA.
  Bra att bloggen dock har förnuftet kvar.

  1
  20
  • Har inget med vänlighet att göra, utan bygger på hur verkligheten ser ut utan indoktrinering.


  • kan va så att Putte planerar orsaka/bygga på ekonomiskt kalopps
   för Västvärlden utan att nödgas behöva gå ut i Världskrig III?
   … kan va rätt läge i dagens osäkra värld då sedelpressarna går
   skållheta (helt utan täckning)?

 2. Intressant hur två helt olika system skapar sådant gensvar bland kommentatorerna.
  Det som jag inte förstår är,att det finna så många krigshetsare och NATO-idoler,som följer bloggen.
  Stenbock minns kriget,och tillhör absolut inte dem som ser upp till USA´s marionett från Norge.
  Att som NATO nu hela tiden sticka mot Ryssland,och betrakta maffialandet Ukraina som en så viktig partner,att de sänder stora flottenheter runt i Svarta Havet o. Östersjön,är ju rent ut sagt sjukt !
  Betänk om NATO skulle lyckas med sina förehavande,avlider vi i Europa endast några timmar efter angreppet !!

  22
  • Risken är stor att vi pratat ryska eller tyska i vårt land om inte USA ingriper i kriget och efter kriget såg vi vad Warszawapakten gick för i Ungern 56 och Tjeckoslovakien 68.

   Vi kan också se vilket system som var bäst genom att jämföra de totalt sönderbombade Japan, Sydkorea och Tyskland som har utvecklats till några av världens rikaste och demokratiska länder med de länder som byggdes upp på andra sidan järnridån.

   Jag tror att KGB-mannen Putin drömmer om ett nytt Storryssland. Lyckas han med Ukraina är frågan vad som blir nästa mål?

   3
   21
   • Petterson:
    Vi befinner oss inte längre kring 1940-talet,före Atombombens uppfinning.
    Vi har idag 2022,och atomvapen att döda allt levande på klotet mer än 25.000 gånger om.
    Stenbock vill inte somna in av ett sådant krig.
    Även USA får rätta sig efter de regler som idag gäller och inte demonstrera med sina fartyg och tungbeväpnade stridsflygplan i Europa.

    18
    2
 3. Som vanligt! Vinnare och förlorare.

  Vapenindustrin som har hetsat fram kapprustningen är den stora vinnaren och jag som skall betala kalaset är den stora förloraren!

  Nu tvingas jag lägga mer och mer pengar på ett helt meninglöst försvar

  19
 4. Här är två scenario att fundera på. Vad händer om rika Kina börjar låna ut pengar till Ryssland istället för till USA? Kina är en bra allierad för Ryssland.
  Vad händer med alla 100 000-tals muslimer i Sverige om det blir oroligt i våra grannländer? Kommer dom då att utnyttja situationen för att ta för sig mer av Sverige?
  Sjuklövern har verkligen ställt till det i vårt en gång så underbara Sverige. Tänk två gånger innan ni röstar i höst så det inte blir Sossarna som får fortsätta regera och kolla att det inte finns någon trojan i moderaterna som Reinfeldt var. L, mp, C och v finns det ingen vettig människa som röstar på.

  32
   • Ryssland kanske lär av Kina hur muslimer ska hanteras. Verkar underligt om Kina och Ryssland ska börja bråka i detta läget.
    Man ska dock komma ihåg att krig är i första hand för vapentillverkare, så vi vet inte vilka överenskommelser och lobbyverksamheter som pågår.
    Jag tror Lars Berg har rätt när han säger att Nato är i första hand en marknadsförings och försäljningsorganisation av amerikanska vapen.
    Vi vanliga människor önskar inte krig någonstans i världen, men många är så lättlurade och lättpåverkade av media, så dom tar gärna konfliktperspektivet.

    21
   • Vem lurar Ryssland att rusta och bygga ut försvaret? Det är knappast Nato som invaderat Ukraina, Georgien och Moldavien och hotat Finland och Sverige som Ryssland gjorde för ett par veckor sedan.

    Jag tror heller inte Kina och Ryssland råkar i luven på varandra nu men det kan svänga fort. Kina är rikt och tättbefolkat. Ryssland har runt 25 miljoner miljoner invånare i hela Sibirien öster om Ural och där bor asiatiska folkslag. 25 miljoner är som en storstad i Kina.

    2
    13
 5. NATO provocerar oavbrutet Ryssland och det kommer stå NATO dyrt, om de inte sluter med sina sionistfasoner Vi har inte glömt coup d’état i feb. 2014.

  24
  2
 6. Putin betyder stabilitet och fred för Ryssland och för omvärlden.
  Labile Biden och hans inneboende och ännu mer labile och extrema negerkvinna står för raka motsatsen, instabilitet, krig och agressivitet.
  Dom lägger sig i det dom inte begriper och som inte heller angår dom det allra minsta och riskerar på så sätt hela världesfreden!
  Men, så vill globalisterna ha det, därför fuskades Trumps seger bort eftersom han aldrig skulle ha handlat så inpulsivt och galet. Demente Biden är ett lätt offer för juden Soros och hans anhang,

  40
  1
 7. Ryssland får kanske göra som USA gjorde när Sovjetunionen byggde baser på Kuba
  Som USA då tyckte var olämpligt, vilket det också var

  20
  1
 8. Det är klassiskt, båda sidor skyller på varandra. Den som segrar får stoltsera med att det var det landet som hade rätt. Förloraren får stå vid skampålen och ta emot alla lögner som segraren prackar på landet. Fråga tyskarna.

  29
 9. En falsk flagg operation och sedan har det militärindustriella komplexet i USA fått sitt älskade världskrig.
  Först enorma pengar till vapenindustrin och sedan enorma pengar till storbankerna via räntorna på lånen till återuppbyggandet i världens alla länder.

  34
  1
  • Stackars Ryssland, först rusta militären så folket lider. Sedan invadera Krim trots hyresavtal till 2042, sedan skicka proxytrupper till östra Ukraina och hundratusen trupper till Ukrainas gräns sedan trupper, flyg och missiler till Belarus, nära Ukrainas huvudstad och sedan skylla på väst. Det är synd om Ryssland som erövrat fler länder än något annat land.

   8
   24
   • Mer synd om oss övriga som först skall utsättas för helvetet som USA startar, och sedan skall vi, om vi överlever, betala för återuppbyggandet.
    Allt medan oligarkerna sitter i sina bombsäkra skyddsrum långt borta från krigszonerna och räknar pengar samt kalkylerar de kommande ränteinkomsterna.

 10. USA/NATO kommer att skapa en Tonkin liknande situation för att få en anledning att anfalla Ryssland. Jag tror personligen att det kommer att bli ett Ukrainskt anfall mot Donbas som gör att Ryssland känner sig tvungen att skydda ryssarna där. Precis som USA gjorde på Grenada, man skulle skydda amerikanska studenter. Skillnaden är att ingen ger sig på USA när de mördar folk över hela världen för att inför sin syn på demokrati (en junta som styrs av en general Chile som exempel)

  31
  4
  • Peter, du verkar ha problem. Varför skulle inte Ukraina kunna flytta trupper till östra Ukraina.
   Putin har ju sagt att ingen har något med att göra med truppförflyttningar inom landets gränser och östra Ukraina samt Krim tillhör Ukraina enligt ryska och internationella avtal.

   9
   22
  • ” Jag tror personligen att det kommer att bli ett Ukrainskt anfall mot Donbas som gör att Ryssland känner sig tvungen att skydda ryssarna där.”
   Ingen anledning att attackera att annat land. Om Ryssland anser att ryssar i Ukraina far illa har de all rätt att ge dem en fristad i Ryssland – men det vill inte Putin göra. Gissa varför?

   Dessutom, det börjar bli lite tjatigt med dina mediokra försök att försvara ryskt agerande med USA polisaktion i Grenada, som inte hade någonting överhuvudtaget att göra med att det fanns amerikanska studenter där. Grenada var en internationell aktion på begäran av den grenadiska regeringen. Ska du jämföra det med något kan du jämföra det med den ryska aktionen i Kazakstan tidigare i månaden.

   2
   9

Kommentera