Hel familj vräks efter 19-årings våld och gängkriminalitet

BROTT & STRAFF. En fällande dom för våld och grovt gängbrott innebär att en 19-årig man och hans familj nu kastas ut från sin lägenhet på Stengårdsvej i Esbjerg, Danmark. Bostadsföreningen Ungdomsbo i Esbjerg har sagt upp en familjs hyreskontrakt efter att en av dess boende dömts för grovt, gängrelaterat våld i bostadsområdet, skriver Syd- och Sønderjyllands polis i ett pressmeddelande.

Stengårdsvej i Esbjerg. Foto: John Melin, TV SYD

Uppsägningen kommer efter att polisen informerat bostadsrättsföreningen om att 19-åringen dömts för gängkriminalitet vid Domstolen i Esbjerg i mars förra året.

Här dömdes 19-åringen till sex månaders fängelse samt villkorlig utvisning för grovt, gängrelaterat våld mot en 31-årig man redan i augusti 2020 i bostadsområdet.

 • Skickar tydlig signal. Som en del av Gängpaket III från 2018, som en majoritet i Folketinget stod bakom, kan polisen göra en bostadsrättsförening uppmärksam på domen i syfte att få hyresavtalet upphävt.

Det innebär då att den dömde och de övriga medlemmarna i hushållet måste flytta till annan ort.

– Vi är mycket medvetna om att det är en sträng påföljd, förutom att 19-åringen har dömts till fängelse. Men omvänt vill både polisen och Esbjergs kommun sända en tydlig signal: Vi sätter största möjliga press på gängmiljön och använder alla verktyg från gängpaketen för att agera mot brott och skapa ökad trygghet, konstaterar polischef Frits Kjeldsen från Syd- och Sønderjyllands polis i pressmeddelandet.

Borgmästaren i Esbjerg kommun, Jesper Frost Rasmussen (Venstre), godkänner polisens insatser för att öka tryggheten i bostadsområdena. – Båda parter tar gängkriminalitet på allvar och ingår i ett aktivt samarbete kring användandet av gängpaket, säger borgmästaren.

Polisen har befogenhet att lämna uppgifterna om domen till bostadsrättsföreningen enligt 63d § allmänbostadslagen. Bostadsrättsföreningen säger då upp hyresavtalet enligt de allmänna reglerna i lagen om allmän hyresrätt.

TVS

-Pettersson säger att det är en hård påföljd om övriga i familjen är hederliga, men det går inte att möta Mellanösterns kriminalitet med lagar från 1950 och 1960-talets samhällen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Hel familj vräks efter 19-årings våld och gängkriminalitet

 1. Vart skickas de kriminella då?
  Eller får dom packa sina bilar och åka vart dom vill?
  Österut över bron är närmast, har våra gränsvakter kommenderats ut?
  Kan någon jävel inom de svenska myndigheterna agera i tid innan det är för sent?

  Frågar för en kompis.

 2. Återigen. Danska politiker är av så mycket högre klass. Danmark är minst 20 år före i utvecklingen. Heja Danmark. Invadera gärna och ta tillbaks Skåne, Halland och Blekinge från Stockholms patrasket. I de här landskapen gör vi inget motstånd. (glöm bara inte att sedan utvisa lille Morgan)

  • Du ska va orolig för är det någonstans han kommer att hamna så är det nog ganska
   säkert att det blir i Malmö, för ingen kommun i Danmark tar emot någon som blivit
   vräkt på grund av dåligt uppförande! Men Sverige som saknar spärrar är han nog
   välkommen?

   17
 3. det går inte när det gäller hyres rätter . i alla andra typer av bostadsrätt kan du vräka pundare och skurkar !
  såssarna har ju modelerat lagstiftningen så att man kan töma dårhusen och fängelse för att i ternera dom i olika hyreskvarter som då förvandlas till knark kvarter i stället.mdå förväntar man sig att hyresgästerna skall prata förstånd med pundare och pedofiler ..
  detmhar gått då långt att det är olagligt att upplysa barnfamiljer om pedofil aktiviteter i det egna området .. och det drabbar till och med politiker det var en som blev dömd för förtal för att ha skvallra

  15
 4. ÄNTLIGEN NÅGON SOM FÖRSTÅR VAD SOM MÅSTE GÖRAS!!!!!

  Gulli gulli går INTE hem i ociviliserade medeltids människors hjärnor.

  TÄNK OM NÅGOT PARTI VÅGADE GÖRA DETSAMMA I SVERIGE. De skulle få min röst 2022.

  Att Morgan ens skulle klara av att tänka tanken är att hoppas för mycket..

  35
 5. Bra Danmark, händer aldrig i Sverige.
  Toppa med beslag ta kontanter, guld,
  lyxbilar. Voila, då ilskna r fadern till.
  Värsta straffet; utvisning.

  31
 6. I Sverige gör politiker och myndigheter allt för att dölja de kriminellas identitet. Myndigheter får inte informera varandra om oegentligheter. Det är till och med straffbart att berätta om straffregister i Sverige. Det är det inte ens i Tyskland. Ny försöker regeringen också tysta källor på nätet genom lagstiftning. Än så länge säger riksdagen nej.

  38
 7. För att förtydliga, det handlar inte om en bostadsrätt, det är en hyreslägenhet. Förövrigt ligger danskarna längre fram

  39
  2
 8. Naturligtvis Danmark först, inte störst, men bäst på att förstå vilka åtgärder för de främmande är mest skrämmande.
  Det skulle våra senfärdiga politiker ta efter för att sätta press på familjer och dess klaner.

  43
 9. ”Det innebär då att den dömde och de övriga medlemmarna i hushållet måste flytta till annan ort.”

  Stackars de boende på den andra orten. Bättre då om den orten istället befunnit sig utanför EU.

  47
 10. Något ”Mogge” ALDRIG skulle ha vågat !
  Danmark visar vägen och ligger åratal FÖRE Sverige !

  53

Kommentera