El är är lyxvara, folk har för mycket pengar, enligt Malin Wollin på Aftonbladet

INRIKES & MEDIA. Aftonbladets redaktion förtjänar beröm, så många underliga åsikter på samma plats kan inte ha varit lätt att få ihop. Nu skriver Malin Wollin på Aftonbladet att el är en lyxvara.

-Pettersson konstaterar att Malin Wollin troligen inte har en aning om hur många i Sverige har det. En del får elen avstängd för att de inte klarar räkningen, många får dra ned termostaten och frysa för att ha råd med elen, många har inte råd att resa utomlands eller har två bilar, en del har ingen bil alls, och absolut ingen sommarstuga och ingen häst, går på krogen eller köper en mobil för femtontusen.

Malin Wollin verkar tro att folk har det som journalister men då har hon fel om alla utom några få…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

35 thoughts on “El är är lyxvara, folk har för mycket pengar, enligt Malin Wollin på Aftonbladet

 1. Det finns bara ett skäl till att sådana här vänstermarinerade s.k. journalister skriver nedsättande krönikor och ledare och det är att helt enkelt för trycka ned vanligt folk.
  Ett simpelt sätt att sätta sig över allmogen.

  Att proklamera att vi ska skickas tillbaka till medeltiden är dessutom ädelt och är de miljöreligiösa till lags. Det kan liksom inte gå fel.
  Plus att man säkrar sin karriär på tidningen för många år framöver.

  Folk med lite vett innanför pannbenet ser naturligtvis igenom det för det komplett verklighetsfrånvarande dravel det i själva verket är. Det finns dock risk att det sätter sig i hjärnorna på sovande medelklassare. Därför ska de sägas emot så fort tillfälle ges. Låt aldrig sådana här dumheter slinka igenom.

  Sverige ska inte förvandlas till ett U-land med ständiga elavbrott. Vi hade en väl fungerande infrastruktur tills sådana här samhällsförstörande blomstertanter tilläts härja fritt.

 2. Men vad bra, tänker jag, låt (S)-blaskan göra bort sig, det borde tära på förtroendekapitalet bland de som röstar på det maktfullkomliga (S)

  • Du har helt rätt. Ovanstående visar ju solklart också på misstaget att lägga ner mentalsjukhusen i Sverige.

   11
 3. Hm… om el är en lyxvara, är aftonbladet en lyxtidning då? För de använder väl el till sina datorer? Jag tror knappast de sitter och skriver på gamla skrivmaskiner. Och de använder väl internet för att få ut sina artiklar?
  Jag tycker att malin ska testa att leva sitt liv utan el i minst en månad. (Då lär vi iaf slippa hennes knasiga uttalanden i en månad😉)

  28
 4. Sorgligt att läsa Malins krönika. Hur illa dum får man vara? Det gamla (S) byggde upp välståndet med rinnande vatten (kall o varmt) inomhus, vattentoalett inomhus, elektriskt ljus och värme. Nu predikas att vi skall tillbaka till kakelugnar, vedeldning, utedass osv.

  Den siste idioten är fortfarande inte född men det kommer att bli kamp om titeln och just nu ligger Malin bra till.

  RÄDDA VÄLFÄRDSSTATEN!!!

  SE UPP MED DE FALSKA PROFETERNA BETALADE AV (S) + (MP)!!!

  21
 5. Malin syftar på att vi fått för mycket och nu ska vi dela med oss. Det innebär att vårt överflöd ska betalas ut till andra länder!

  18
  3
  • Kerstin, problemet ligger i att den nya generationen aldrig levt i fattigdom utan ser Sveriges välstånd som en vinst på Dubbel Jacken på Bingo Lotto. De känner inte till att vi och våra förfäder arbetat oss till det vi har idag.

   För många unga är arbete dessutom något diffust. Det är bättre att bara hämta ut pengar ur automaten och hur de kommit dit är för många en fullständig gåta. Dvs samma som när folk som besöker en bondgård blir förvånade när de ser var mjölken kommer från

   18
  • ja det är ett intressant påstående hur mycket har kriget i Afganistan kostat sverige och usa hämd på usami bin ladin vad kommer det att kosta att invadera ukrina. och varför skall Sverige betala för att sjuta sönder andra länder.

 6. el är ingen lycks vara ? el äe en del i civilisationen den är en arbets in satts som driver gräsklippare cemetblandre i prinsip allt från att koka massa ved till till att sterilisera livsmedel i industri till sjukvården.

  en idiot som tror att elektriskström är något som enbart används till att koka kaffe och gröt bör inte framträda i någon jornalistisk form den typ av mentala härdsmälter som Miljöpartiet och och greta grötskalle bör liksom inte fåmframträda ..
  i och med att vi har ett skolsystem som inte klarar av att öka medvetenheten och informations mängden. så bör man inte medverka till att öka idiotin och religösa fosker och tro.

  det är livsfariht att sprida löngner och diss information för att någon idiot tror att det går att tjäna pengar på det. detta är falsk information liktydig med försäljar snack sånt kan bara spridas där utbildningen är ett skämt som i svensk skola

  26
 7. Journalisterna på Aftonbladet borde lätta på rumpan från sina redaktioner och gå ut i den bistra verkligheten.Sådana här ogenomtänkta uttalanden och det expoinspirerade ”arbetet ”dom sysslar med är under all kritik och värdighet…..

  47
 8. Helt rätt Malin W! ”Packet” det vill säga
  de som betalar skattekalaset, ska tiga.
  De ska inte: besöka familj, åka till eventuell sommarstuga, definitivt
  ingen utlandsresa( de flesta har inte råd), inte äta kött, absolut inte kritisera
  ”eliten”, brottsligheten etc. Däremot de
  ”goda, journalister, politiker och andra ”
  som vi försörjer m våra skatter gäller
  naturligtvis inga begränsningar. Inte
  underligt att Sverige ser ut som gör.
  Svennebanan sover vidare. Arma land.

  49
 9. Ännu en överklasshoppa som leker kommunist. Pinsamt, jag mins dessa från journalistutbildningen, gnäller på överklassen fast dom själva kommer ifrån den. Låtsas vara kommunist.

  47
 10. Måhända har hon för mycket pengar, men en sak är iallafall säker….hon har inte för mycket hjärnceller…

  60
 11. Att hon är en idiot är inte konstigt, för det är merparten av dem som häckar där,
  men dom största idioterna är dom som köper denna värdelösa blaska, att köpa
  och betala för rena lögner är inte särskilt smart, sen är det väl som hos många
  andra så kallade journalister att där Södermalms gränser tar slut där slutar Sverige?

  72
 12. Säljer sin trovärdighet för en oneliner.
  Kilowatt och fnatt.
  Och så gårdagens drapa om att förbjuda folk att ogilla vaccinrestriktioner.
  Aftonbladet går från klarhet till klarhet.
  Har ledningen varit och pryat i Nordkorea ? Eller Mordkorea som de säger.

  66
 13. Har denna idiot rösträtt ??? Här ser vi anledningen till att sossarna fortfarande existerar……

  87
  • Jo men det har alla i Sverige idag, du vet man importerar till och med röster,
   dessa röster kan inte ett ord Svenska , och således inte har några kunskaper
   om Sverige, men rösträtt har dom i, vart fall i kommunalvalen

   55
 14. ”… köper en mobil för femtontusen.”
  15 000?!? Glöm det, aldrig att Wollin skulle bli påkommen med en skräptelefon för 15 000;- – det ska vara den senaste uppimpade iPhonen för 20 000, minst.

  Socialister är per definition idioter. Wollin är ytterligare ett gyllene exempel på detta.
  Hon tror att hon är ”provokativ” med sådana här uttalanden men det enda det påvisar är hur obildad hon är.

  89
 15. Att den moderna människan har tillgång till el till hyfsat pris är ju fundamentalt för att kunna leva och fortsätta utveckla en välfärdsstat. Uppfinningen el har ju byggt industrisamhället och utvecklat ett fattigt bondeland till ett samhälle med ljus, värme och kraft. Detta borde väl även en journalist på AB begripa??

  70
 16. Återigen får vi se en barnunge som fått möjlighet att uttala sig, men som vanligt inte har en aning om det verkliga livet för flertalet,
  Skrämmande att ingen stoppar det innan trycket går.

  När vi vet att det är vårt skolsystem som får fram tusentals av dessa förvuxna barn är det lättare att först dagens brister i samhället.

  De har rösträtt, de anammar aningslöst allt nytt de älskar mångfald och mångkultur de tror förmodligen på fullt allvar att socialism och kommunism är positivt.

  Att naturen nu ger oss en period av varmare väder tror de beror på att vi i Sverige släpper ut några promille av jordens totala utsläpp.

  De tror också på myten att vindsnurror skall ge oss el tillräckligt samtidigt som vi inte har kapacitet i elnäten att distribuera till alla delar av landet.

  De tror hellre än att veta!

  75
 17. Dyra resor, dyra mobiltelefoner, hästaf och annat är sådant många inte har råd med. Min mobiltelefon köpte jag för 2000kr för flera år sedan och jag reser till min släkt i en annan landsända 1-2 gånger om året varefter jag blir tillfälligt inneboende, inget dyrt hotel för min del. Någon sommarstuga äger jag inte heller. Jag misstänker att hon har för mycket pengar själv och är blind för det faktum att många andra, troligen de flesta, inte har det

  74
 18. Konsekvenserna kommer att bli fruktansvärda. Tyskland kommer att snabbt bli avindustrialiserat.
  Med deras bilindustri som motorn i Europa.
  I Sverige är det den viktiga skogsindustrin som får stryka på foten. Hur många som i Tyskland har frusit ihjäl p.gr.a. energipriserna håller myndigheterna tyst om.

  66

Kommentera