SD anmäler Hallengren till KU för brist på anteckningar

INRIKES. Sverigedemokraterna anmäler regeringen och socialminister Lena Hallengren (S) till konstitutionsutskottet, KU, rapporterar TT.

SD vill att utskottet granskar regeringens besked om att det saknas dokumentation från möten som rör Sveriges pandemihantering, information som Coronakommissionen begärt ut.

SD hävdar att regeringen försöker mörka och aktivt motarbeta kommissionens arbete.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “SD anmäler Hallengren till KU för brist på anteckningar


 1. SD.s frågor i pussirnas ögon innehåller inte någon relevans av värde, som
  de på sitt kanslier behöver ägna sin dyra tid till att besvara, helt uppenbart
  …enkom små- knäppar-på-näsan taktik gentemot SD, som vi egentligen
  inte behöver någon KU utfrågning för att nödgas konstatera!

 2. Det skulle va som i USA, att de ställdes inför riksrätt!!! Tänk bara om en vanlig medborgare, skulle försnilla viktiga dokument. Denne skulle ju få fängelse!

  Men ÄR man systemet, sosse-systemet, så klarar sig dessa myglar-kryp sig ALLTID undan, och kan fortsätta som om ingenting har hänt.

  Hoppas verkligen att KU-anmälan denna gång leder till avsättning!!! Att de andra partierna ställer upp!!! MEN JAG TVIVLAR STARKT!!! Bland de bloddrypande röda finns sån ENORM rättsröta, och STOR solidaritet med denna, och allt vad kriminalitet och skumraskheter heter!!!

  13
  • Du är medveten om att Konstitutionsutskottet inte har någon makt överhuvudtaget? Det är en skeninstitution, precis som granskningsnämnden eller ARN, som inte kan straffa de personer som den är satt att uttala sig om. Det enda den är till för är att ge en illusion om att riksdagspolitiker kan hållas till svars för vad de gör. Detta var en medveten konstruktion av sossarna när de skrev om Regeringsformen.

   Vill ett parti avsätta en minister behöver inte det dras genom KU. De kan bara säga att de inte har något förtroende för detta statsråd och om tillräckligt många ledamöter stödjer förslaget blir det omröstning.
   Detta att det ska dras i KU först är bara något som vissa ledamöter säger för att de inte vill att det ska komma fram att de inte öppet vill ta ställning för eller emot någon.

 3. Man skriver en rent protokoll och förstör därefter mötes- och tjänsteanteckningarna så ingen ska kunna kontrollera det i efterhand.
  Det är det som kallas socialistisk styre.

  50
  1
 4. Det är klart att det finns anteckningar och mötesprotokoll enl. praxis på möten i medborgarnas tjänst. Men om det nu av någon outgrundlig anledning, ej skulle finnas några protokoll så vore det att betrakta som tjänstefel och får regleras via löneavdrag för mötesdeltagarna.

  41
  1
 5. Vet dom vad kvalitetssäkring är? Man måste dokumentera och arkivera alla mötesanteckningarna, ( en för protokoll) så man kan följa upp resultatet av sina beslut och åtgärder sedan. Tydligen gäller det inte sozzar

  59
  1
 6. Ska vi dra slutsatsen att Covid-19 inte var så allvarlig då? Det verkar som dom haft kafferep.

  54
  1
 7. Underbart jaga denna regering tills dom kastar in handuken det är riktikt kaos i sverige nu

  74
  1

Kommentera