Det är synd om kändisar…

GOTT & BLANDAT. Många har på sistone drabbats av höga elräkningar, och svenska kändisar är inget undantag. I många fall så är de en särskilt utsatt grupp, eftersom de tenderar att bo väldigt stort och därmed har större elbehov. Detta resulterar i saftiga elräkningar, och att många har behövt betala mycket mer än normalt.

Pettersson konstaterar att om Socialdemokraterna får igenom sitt förslag om kompensation för det höga elpriset så får Sanna och Micke 6000 kronor i bidrag.

-Pettersson säger att drygt hälften av Sveriges befolkning bor i småhus, och bland barn i skolåldern bor faktiskt så många som 70 procent i villa, så villaägare är en extremt viktig väljargrupp.

Ett kändispar som har drabbats är Sanna Lundell och Mikael Persbrandt, som bor på en hästgård utanför Stockholm. Expressen har lyssnat på det senaste avsnittet av Sannas och Ann Söderlunds podcast ”Inte din morsa”, där Sanna berättar att den senaste elräkningen slutade på 44.000 kronor för december.

”– Då vill jag förtydliga för er som lyssnar, ja vi bor på en gård med 45 hektar och har stall och verkstadsutrymmen, men inte i någon överdrift. Jag törs inte tänka på de som har ett ridhus som de lyser upp, eller en ladugård full med mjölkkor som ska mjölkas med elektronisk apparatur.”

-Pettersson säger att det är synd om kändisparet, de köpte sin gård, Stora Lundby, för runt 15 miljoner 2016. Där får de trängas på boytan på 500 kvadratmeter, simma omkring i poolen, eller gå ned till hästarna i stallet. Om de inte vill göra något i de verkstadsutrymmen som finns. Tomten är 45 hektar stor vilket motsvarar 90 fotbollsplaner, där paret kan dra runt med sin Porsche 911 Carrera T från 2018 eller något av de andra elva fordonen som finns. Persbrandt har för övrigt 27 miljoner i tillgångar i sitt företag plus privata tillgångar.

Stora Lundby Foto: Holger Ellgaard

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Det är synd om kändisar…

 1. Tycka synd om syndromet drabbar allt för många, men också den avundsjuka som är hos så många ständigt närvarande.

  Om nu Ex pressen tycker synd om dem så tror jag inte paret tänker så, de som vi anser att elpriserna var och är ohemult höga i Sverige.

 2. Det blir synd om privatpersoner, fastighetsägare, lantbrukare och hela näringslivet då Sverige stängt tre kärnkraftsverk i förtid. Titta och lyssna på Jan Blomgren, han lysande förklarar; ”Allt om den svenska elförsörjningen (titel på hans bok). Han förklarar varför elpriserna stiger och att priserna kommer fortsatt bli höga. Allt beror på att socialdemokraterna för att få statsministerposten valt att samarbeta med Miljöpartiet och Centern som haft målet att avskaffa kärnkraftnären i förtid,
  https://youtu.be/Sgpy23_6XRE

  33
   • Vilka idioter, när det funka så bra, motför vind, sol -och flisgalenskapen av idag!

    Det skulle ha gett BETÄNKETID, tills man kommit på nåt bättre och mer konstruktivt än olja, som jag personligen är mest för idag!

    Detta för att det i det hela stora, är det minst dåliga! Alla andra alternativ är sämre, förstör miljö och skapar långsiktigt osäkert avfall.

    Dock är kärnkraft i en övergångsperiod bra, OM DEN INTE VARAR FÖR LÄNGE, OCH SKAPAR FÖR ALLTFÖR MYCKET AVFALL!

    11
    8
 3. När det ska betalas in skatt är Socialdemokraterna noga med att alla ska dra sitt strå
  till stacken.
  Men när man ska kompensera för vansinniga elpriser då råder inte samma regler.
  Därför uppmanar jag alla som kan att avsluta skatteinbetalningarna fram till valet.
  Nått straff ska dessa terrorister ha som förstört hela Sverige.
  Mikael Damberg är så värdelös så det är ett skämt.
  Denna regering har gjort sitt, allt förtroende är sen länge förbrukat.

  80
  1
 4. Tja, det blir väl max.beloppet på 2000:- då. Motsvarar nog värdestegringen på fastigheten under en timma och det är ju inte mycket. Citat : ”Får väl elda med adels-kalendern då”.

  42
 5. Ja vi får kanske börja samla in pengar till kändisarna,så de kan fortsätta leva i sin lyx ?
  Tänk om Persbrandt tvingas sälja någon av sin dyra lyxåk,för att kunna betala El-räkningen !

  67
  1

Kommentera