I går höjdes världens högsta drivmedelspriser igen

EKONOMI. Ledande bensinkedjor höjde under gårdagen priserna – igen. Under måndagen höjde exempelvis OKQ8 bensinpriset med 20 öre, och dieselpriset med 10 öre. En liter 95-oktanig bensin kostar nu 19:29 kronor, och dieseln kostar 20:92 kronor.

Den skattefria milersättning när egen bil använda i tjänsten är 18,50 kronor per mil, det täcker knappt kostnaden för bränslet. Det fasta kostnaderna, försäkring och vägskatt, värdeminskning samt slitage mm ryms sedan mycket länge inte i den skattefria milersättning.

Elpriserna inför tisdagen stiger också. I elområde 4, längst söderut, kostar en kilowattimme (kWh) 153 öre, och i elområde 4 kostar det 149 öre. I norra Sverige, elområde 1 och 2, ligger priset på 18,4 öre.

Globala bränslepriser…

Vi får vara glada för att vi räddar världen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “I går höjdes världens högsta drivmedelspriser igen

 1. En helhetsförklaring för vetgiriga vad det handlar om i världen?

  Slå på svensk text.

  https://youtu.be/yTJfeLoDJjc

  Vattenfall fick nu godkännande att bygga mer snurriga verk i utanför Scottland, förmodar att räkningen vid driften hamnar hos de fattiga i Sverige.

 2. Alla dessa höjningar blir ännu högre då de i full kraft drabbar oss i konsumentledet, den ena procentenheten läggs på den andra, den tredje o.s.v.

  Det borde nu vara klart att den dryga bördan vi skattebetalare bär får fler att vakna och röstar bort MP, L, och sänker de andra PK partierna ordentligt.

  13
 3. Miljö-mupparnas stora mål, att förvandla Sverige till ett U-land, går nu i en rasande takt. Börsen sjunker som en sten och har så gjort i snart två veckor nu. Skenande drivmedelspriser och elkostnader är ju ingen enskild företéelse, för det drar ju med sig hela samhälls-apparaten i avgrunden. Vi som är ett av världens renaste länder, ska förpassas till stenåldern genom att offra hela grunden för vår existens. Och effekterna börjar nu att bli allt tydligare när ekonomin går i stå på grund av det gissel mupparna skapat. Deras galenskap drabbar i förlängningen all verksamhet. Så domedagen är snart här. Men inte på grund av någon klimat-noja, men av mp:s korkade klåfingrighet.

  28
 4. I spåren av detta miljöpartisternas terrorattentat mot vanligt folk kommer vi få
  följder dom knappast räknat med.
  Nedläggning av svenskt jordbruk såsom svenskproducerade produkter som kött
  grönsaker mm mm.
  Ekologiska produkter var illa ute lönsamhetsmässigt innan detta elände.
  Skötseln av åkrar blir omöjlig med dessa dieselpriser.
  Importen av livsmedel kommer öka dramatiskt med utlandstankade långtradare.
  Ökade priser på kollektivtrafik bör nog vara högst troligt om det inte återigen ska
  betalas av biltrafiken.
  Det vilar en skam över Miljöpartiet och deras tidigare samarbetspartner Socialdemokraterna som försämrat livet för alla svenska människor.
  Skäms på er samhällsterrorister.

  41
 5. Så blir det när vi tillåtit miljötalibaner vid makten De är ett allvarligt hot först och främst mot landsbygden men också den demokratiska utvecklingen av västvärlden. Liknande problem även i Tyskland.

  Som exempel kan vi ta reduktionsplikten, något vi delar med tyskarna men vi har drygt 3 ggr så höga krav på reduktion som Tyskland.

  Vi brukade säga “Gud bevare konungen och fosterlandet” men jag blir mer och mer böjd åt att hålla med en del övriga som kommenterar,
  ARMA LAND

  37

Kommentera