Statsministern har testats positivt för covid-19

PANDEMI. Statsminister Magdalena Andersson (S) har testat positivt för covid-19. Hon uppges efter omständigheterna må bra. ”Statsministern har testat positivt för covid-19 i ett snabbtest. Hon följer rådande rekommendationer och kommer att utföra sitt arbete hemifrån”, meddelar hennes pressekreterare i en kommentar till TT.

Flera partiledare har under de senaste dagarna testat positivt för covid-19. Sedan tidigare har både Annie Lööf (C) och Per Bolund (MP) insjuknat. Partiledarna drabbade samman i en partiledardebatt i riksdagen på onsdagen.

Statsministern ska nu ta ett PCR-test för att bekräfta smittan.

Metoden PCR används för att upptäcka en unik del av virusets arvsmassa, RNA. Det är samma teknik och förfarande som har använts länge vid många andra sjukdomar, till exempel influensa och kikhosta.

Kliniska laboratorier analyserar prover från patienter på uppdrag av hälso- och sjukvården. De har krav på sitt kvalitetsarbete och åtgärder på plats för att hitta och begränsa felaktiga resultat. Även om falska positiva eller negativa provsvar aldrig kan uteslutas helt så är träffsäkerheten och känsligheten närmare 100 procent när PCR-resultaten tolkas av experter. PCR-test kan inte avgöra om du är smittsam eller inte.

Testet visar inte om du har haft covid-19 vid ett tidigare tillfälle annat än om du nyligen har haft en genomgången infektion (några veckor och ibland några månader tillbaka i tiden).

Så kallade snabbtest för covid-19 visar ofta felaktigt resultat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 thoughts on “Statsministern har testats positivt för covid-19

 1. Och var är hemifrån, Sagerska stugan eller villan i Nacka? I vart fall måste det väl städas ur först? Från ryska mikrofoner.

  13
  1
 2. Kan det va Gud Fader som straffar dessa tre som varit ansvariga för hur landet
  Sverige sjunkit som en sten både moraliskt och i anseende världen över??

  31
  • Smittade riksdagsmän har troligen spridit viruset till riksdagens talarstol, varifrån smittan sedan spreds till andra, som stod där och babblade. Får väl visa sig de närmaste dagarna hur många av dessa, som blivit positiva.

   • Spritar dom talarstolen efter varje användare som han gör på gymet när man använt en maskin?

 3. Vaccinpass fungerar alltså inte, om man som vaccinerad kan smitta vidare. Skulle vi inte vaccinera oss för att inte smitta de sårbara äldre?

  33
  • Spelar inte så stor roll om du är fullvaccinerad och stolt visar upp ditt vaccinpass. Du blir inte odödlig för det. Kastar du dig ut i vimlet med förnuftet kvarlämnat hemma så kan det gå på tok ändå. Sprutor och pass är en sak, men förutsätter att du inte tappar huvudet på vägen.

   16
   • Många barn och ungdomar tog vaccinet för att de inte ville smitta mor- och farföräldrar, vad ska man säga till dem när det inte fungerar så?

    19
    1
 4. Eftersom de insisterar på att fortfarande påstå att denna luftburna sjukdom endast droppsmittar antar jag att Lööf, Bolund och Maggan höll på att pussa varandra på kinderna i god socialistisk ordning innan partiledardebatten.

  39
 5. Så sant som det är sagt.
  Med sådana vänner som Bolund och Lööf behöver man inga fiender

  44
 6. Hon skulle noh aldrig har vänt på stenarna !F.ö. Fick Stenbocks årgång arbeta när vi drabbades av en förkylning….

  28
  1
 7. ”Alla förstår inte allvaret”, mästrade diktatoran Magdalena. Hon som mutade sig till statsministerposten och skickade notan till skatte-hjonen. Verkar som hon själv är en del av de som inte förstått allvaret. Noterade att munskydden användes flitigt inne i riksdags-salen, men knappast alls i trängseln utanför när eftersnacket och intervjuerna tog vid. Är det möjligen på så vis att skyddandet bara är en symbolhandling utan förståelse för allvaret. Sannolikt är smittspridningen klart mycket värre än de tre nu uppräknade.
  Vaccin och vaccinpass väger lätt när förståndet falerar !

  48
  3

Kommentera