Ryssland planerar operation under falsk flagg

UTRIKES. USA har fått uppgifter om att Ryssland förbereder en attack ”mot sig själva”

KGB-mannen Vladimir Putin

Syftet med den falska operationen är att rättfärdiga en invasion av Ukraina. Ryssland använde samma taktik innan de invaderade Krim år 2014.

Det rapporterar CNN.

Chefen för Ukrainas säkerhetsråd är övertygad om att det var Ryssland som låg bakom fredagens cyberangrepp mot ukrainska regeringssajter. Till Sky News säger Oleksiy Danilov att han är ”99,9 procent säker”.Vi kan spåra deras signaturer. Det här är gjort av ryska specialister, säger Danilov.

Ett meddelande om att ukrainare skulle ”vara rädda” och ”förvänta sig det värsta” publicerades på flera regeringsdepartements hemsidor i dag.

-Pettersson undrar om inte KGB-mannen tänker ställa till det för hela Europa även om det drabbar ryssar och ukrainare värst.

Putins uttalande ”Sovjetunionens kollaps var en av århundradets stora geopolitiska katastrofer” visar vad han drömmer om och snart har han återställt skräckväldet från Sovjettiden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Ryssland planerar operation under falsk flagg

 1. enligt en säker källa skall dom köra runt med tyska hakkors ..
  och på frågan om vad dom sysslar med så skall dom svara ja vi körde lite fel och hamnade i sibiren men nu har vi kommit rätt igen.
  vi kör mot Moskva

 2. ”Sovjetunionens kollaps var en av århundradets stora geopolitiska katastrofer.”

  Jag tolkar uttalandet annorlunda än Pettersson. Även om Sovjetunionen var en katastrof för medel-Ivan så medförde dess fall ännu större umbäranden. Fyll-Jeltsins så kallade kompisar, de ryska oligarkerna, brandskattade Ryssland. De stal det mesta av värde och tillståndet påminde om Tyskland under von Papen eller USA under Carter. En supermakt på dekis är inte att leka med.

  Det var USA som mer eller mindre tvingade på Europa EU. Genom att ekonomiskt knyta ärkefienderna Tyskland och Frankrike skulle de inte ha råd att kriga mot varandra. Att frihandelssamarbetet, kol och stålunionen, senare skulle utvecklas mot Sovjet 2.0 var lika troligt som att Sovjet skulle implodera. Att före detta Nazityskland, västra återstående delarna, integrerades i gemenskapen men inte före detta Sovjetunionen säger det mesta om det geopolitiska läget.

  Vi får inte heller glömma bort att de ryska revolutionerna finansierades av amerikanska oligarker med Aschbergs farfar som vinstdrivande mellanhand. Även denna gång brandskattades ryska folket.

  15
  2
  • Stackars ryssar.

   Konstigt att de amerikanska oligargerna byggde upp Japan, Tyskland och Korea till stabila demokratier och några av världens rikaste länder och ekonomiska konkurrenter till USA.

   Varför gjorde inte Sovjet något liknande?

   Ursprungligen erbjöds Marshallhjälp till hela Europa, alltså även till Sovjetunionen och de stater som skulle komma att utgöra det så kallade Östblocket. Stalin motsatte sig emellertid detta.

   Kommunisterna trodde de skulle klara sig själva liksom ryssarna gör nu.

   5
   6
 3. CNN är en nyhetskanal som inte ens amerikanerna litar på. Sedan Trump avgick, måste de spinna vidare på andra mål att förtala.
  I fablernas värld ligger de i topp.

  42
  1
 4. Ja, CNN är verkligen en sanningsenlig källa styrd av CIA….
  Stenbock brukar bläddra genom mina Sat-kanaler på TV´n,
  Just CNN är en av de propaganda kanaler som jag snabbt lämnar.
  Är det enbart Stenbock och några få till som inser att dessa skriverier är enbart ren utfyllnad av Sensationspressen ?
  Lika löjligt är nu hur de skriver om Abzurdiens ”mobilisering”. En kolonn har satt sig i rörelse från trakten kring Fjollträsket,i riktning Gotland. Tillåt mig le…..skulle det smälla dröjer det bara några timmar tills förintelsen är fullbordad i Europa ! Även för X-pressen o. Aftonslasken.

  43
  2
  • Nejdå Stenbock, och några få till, du är inte ensam. Att lita på CNN är lika enfaldigt som att lita på de allt fler källor som hävdar att det är CIA som nu hetsar Ukraina till anfall mot Donbass den 4 februari(!) när Putin är Peking… Samma taktik som i Georgien alltså. Samma resultat.

   Desinformation, fördomar och ren okunnighet från alla håll skapar självklart rädsla och panik. Snart är det väl bara en tidsfråga när toapappret tar slut i affärerna. &#128533

   18
   1
  • Exakt.
   Sånt här är USA:s specialitetsområden.
   Får erkänna att dom är riktigt duktiga på false-flagg operationer.

   36
   5

Kommentera