Covid-statistiken är missvisande

PANDEMI. Tre regioner har de senaste dagarna signalerat till Folkhälsomyndigheten att statistiken om coronavårdade på sjukhus är missvisande, skriver Dagens Nyheter, bakom betalvägg.

Enligt tidningen har flera regioner kontaktat myndigheten om att deras siffror berör många patienter som vårdas med covid-19, snarare än för sjukdomen.

Alla som läggs in covidtestas och överläkaren Magnus Gisslén vid Sahlgrenska universitetssjukhuset bedömer att minst en tredjedel av covidpatienterna i regionen vårdas för annat än covid.

– Det här gäller de som är vaccinerade. Många av de vaccinerade ligger inne för något helt annat men har testats positivt för covid.

Statsepidemiolog Anders Tegnell säger att uppgifterna inte påverkar FHM:s restriktionsbedömningar, och att patienter med covid ger vården merarbete, bland annat eftersom de behöver isoleras.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Covid-statistiken är missvisande

 1. Nu har det visat sig att förutom Annie Lööf också Per Bolund är smittad med COVID-19.

  Har de [haft] en tête-à-tête ihop?

 2. Man har ju i början av pandemin sett och läst en del skräckscenarier om hur illa covid-19 kan drabba. Men, som sagt var hur är läget nu egentligen. Hur hög är dödligheten generellt per capita i jämförelse med influensadödlighet vanliga vintersäsonger innan covid-19? Vilka andra sjukdomar kan tänkas ha undvikits, förvärrats eller uppstått enklare med covid-19? Saknar också fördjupning och nyanser i den allmänna rapporteringen.

  19
 3. Men vi skall vara tacksamma,att de tidigare svåra förkylningarna nu är försvunna…. liksom influensan !!

  25
 4. Det enda riktigt missvisande är DN som med sin agendasättande journalistik och sitt ljuganda bara har ett för ögonen .
  Sopa in presstöd.
  Fortsätt att vara maktens megafon , och kom med lite ofarliga påhopp på regeringen . Så alla trögfattade sossar tror att DN och Regeringen vill alla väl .
  Hur f-n man kan stå mitt i ruinerna av ett fd välfärdsland och hylla de krafter som ställt till det ?
  Var är feministerna , jämställdhetsivrarna, de som gillar kvinnofrid , de som vill ha trygghet.
  Jo de jobbar i alternativmedia.
  Nickedockorna fikar med Wolodarski.

  27
 5. Den direkta orsaken för döden kan för en äldre multisjuk vara svår att avgöra gissar jag, har patienten testats positivt för C-19 så blir det ”med Corona.”
  För mig kan orsaken bli njursvikten eller hjärtsvikten eller hjärnblödning efter något vansinnigt beslut taget av vår inkompetenta regering.
  Vad det än är, så skit samma bara det går fort.

  23
 6. Det är väl klarlagt sedan länge att statistiken inte skiljer på avlidit av eller med COVID-19. Man får visserligen reda på hur smittsam sjukdomen är men inte hur farlig den är. Dessutom försökte man inte rädda främst de äldsta inledningsvis utan beordrade palliativ vård utan att tillfråga patienterna eller deras anhöriga i strid med gällande lagstiftning och undertecknade konventioner. Dr. Mengele skulle ha varit stolt.

  40

Kommentera