Flera båtar brinner efter explosion i Malmö

INRIKES. Flera båtar brinner i en småbåtshamn i Limhamn, Malmö. – Uppringare berättar att de hört en explosion och att det där efter har börjar brinna i de här båtarna, Jimmy Modin, polisens presstalesperson.

Räddningstjänsten har utfärdat ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten. Boende uppmanas att gå inomhus och stänga fönster och dörrar och ventilation.

Enligt polisen är det oklart hur många båtar som brinner.

Det brinner i ett flertal båtar som är uppdragna på land vid småbåtshamnen. Vi arbetar med att bistå räddningstjänsten och har upprättat en avspärrning, säger Jimmy Modin.

Flera enheter från polisen och räddningstjänsten larmades till platsen klockan 21.14. Det är i nuläget oklart om något brott har begåtts.

Vi vet inte i nuläget om branden orsakats av en explosion eller om en brand har startat och att det där efter exploderat. Det får vi utreda sen när det är möjligt, säger Jimmy Modin.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med branden.

Polisen

-Pettersson säger att det brukar inte explodera och börja brinna i båtar som står vinterförade på land. Så antingen bor någon i någon båt eller också är det något jävelskap…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Flera båtar brinner efter explosion i Malmö

 1. Limhamn, en idyll som snabbt förvandlats.
  Ikväll visar SVT en dokumentär från en annan idyll som invandringen förändrat, Ronneby.

  26
 2. Denna händelse med giftig gas från fiber och exposiförstärk plast har orsakat ett Viktigt Meddelande till .Almänhete . Räddningstjänsten måste också iakttag specialla regler. Den som vill veta mer läs och lär
  av: https://rib.msb.se/filer/pdf/22531.pdf

  Det är inte normalt att upplagda båtar brinner. Nu är inte läget normalt i Sverige och därför tillåter jag mig att spekulera vad som orsakat branden, eftersom båtar inte självantänder. Sverige har en energikris och en bostadskris. Kan en båtägare har övernattat i sin båt eftersom det blev för dyrt att värma hemmaslafen och valt att krypa ned i sin ruff med gasolvärme? Knappast troligt, mer sannolikt är att någon hemlösa har ”hittat” sin kajuta och varit oförsiktig eller okunnig och därmed lämnat skutan när det började brinna. Om det inte ligger något lik i lasten är det inte heller troligt att land(sjö)-rövarna varit framme då de inte är intresserade av båtar sen de steg i land på stranden i det främmande land där de inte hör hemma.

  Somliga vill kalla de hemlösa för väglöss, eftersom de syns i samhället utan att få någon hjälp. Det tycker jag är uppåt väggarna. De som kom hit, vandrande, med båt eller flyg får både pengar och bostad som bara Sveriges fattigpensionärer och svenska hemlösa bara kan drömma om.,

  35

Kommentera