Det kostar för lite att vara kriminell i Sverige

BROTTSLIGHET & INVANDRING. ”Frågan om varför just Sverige har så stora problem med dödsskjutningar är fortsatt obesvarad. Vi har ställt oss den frågan i många år nu men vi vet fortfarande inte, säger kriminalkommissarie Gunnar Appelgren, som är polisens gängexpert, enligt Dagens Nyheter, bakom betalvägg.

46 människor sköts till döds under 2021 – bara en färre än under rekordåret 2020. Utvecklingen saknar motstycke i andra jämförbara länder. En av dessa var en kvinna som sköt sin man i Båstad, resten var gänguppgörelser.

Vi vet inte varför det ser ut så, men helt klart kostar det för lite att vara kriminell i Sverige, säger kriminalkommissarie Gunnar Appelgren, som är polisens gängexpert.

-Pettersson är inte polis, och långt ifrån så erfaren som Gunnar Appelgren men dristar mig ändå till att tipsa polisen att titta på vilka som blir dömda för grova brott så kanske det går att dra någon slutsats…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Det kostar för lite att vara kriminell i Sverige

 1. Det verkar vara lagligt att vara kriminell i Sverige. Jag läste om något stackars barn som stod åtalad. Han hade gjort flera olika saker under en lång tid. Nu fick han domen. 3 månader fängelse men med rabatt och förmildrande saker så blir det kanske 1 månad. Det betyder i verkligheten alltså att det mesta han gjort är straffritt. Barnet är väl inte dummare än att han inser att det blir inga konsekvenser vad jag än gör, så det är klart att brottsligheten inte minskar med sådana lagar.

 2. Nu fattar jag varför signalement / fantombild blir problem i dagens Sverige.
  Alla är ju lika…. Svarta.
  Och det går inte säga rasism nu, bara realism….

 3. Ja, speciellt för bidragsturisterna. Dom är det ju så synd om så dom bedöms efter en annan skala. Hur var det nu med allas lika värde ??

 4. Nu är väl inte straffens längd en faktor som påverkar brottsligheten vetenskapligt bevisat.
  Däremot tror jag att de korta straffen upplevs för milda av de flesta.

  6
  8
  • Straff är inte i första hand till för att rehabilitera, däremot så ger långa fängelsestraff för vaneförbrytare ett skydd för samhället & laglydiga invånare, dödsstraff är också att föredra i solklara mordfall fall !

   22
  • Självklart påverkar straffens längd brottsligheten , vilket alla vetenskapsmän utanför (S)verige konstaterat sedan årtionden .

   Du kan liksom inte begå nya våldtäkter och dödsskjutningar när du sitter i isoleringen på Kumla ….

   18
  • Många av dessa rövhål skulle uppleva “Midnight express” på riktigt och tänka till en gång extra med de få celler som finns kvar eller är obefintliga..

  • Nu håller i och för sig inte kriminologer med dig – endast socialistiskt progressiva kriminologer som är vanliga i Sverige kör med det snacket. Det är samma idioter som tror att socioekonomiska faktorer är avgörande för om någon blir kriminell eller inte.

   Faktum är att långa fängelsestraff av yrkeskriminella bidrar till ett säkert och tryggt samhälle vilket bevisats i flera studier i bland annat USA där man såg en påtaglig minskning av kriminaliteten efter tredje gången gillt lagarna infördes på 90-talet.

 5. Klart att de som uttalar sig har en jkar uppfattning om varför, men törs inte riskera att bli uthängda och beskyllda för att vara främlingsfientliga.

  Straffen är allt för lindriga för förstagångsförbrytare och ungdomar, ett ordentligt avskräckande straff där den intagne mister alla rättigheter under strafftiden.
  Inga besök, inga permissioner, som då min årsklass gjorde lumpen.
  Bara kallt vatten i duschrummen, alltid under marscher “då vi passerade vattenfyllda diken löd ordern ” flyganfall, skydd” de var bara att slänga sig i det i det vattenfyllda diket.

  De som brutit not lagen och vårt samhällskontrakt ska tydligt få uppleva detta, stoppa dalltandet med huliganerna!

  20
 6. Pettersson, du är alltid så klok i dina kortfattade slutsatser. Tänk om det fanns sådana i statsapparaten……

  16
 7. Det kallas “funktionell dumhet”. Även vissa apor har detta betéende, att spela dumma, för att slippa få stryk av andra apor med högre social status.

  21

Kommentera