Talibanerna: Skyltdockor får inte ha något huvud

ISLAM. Talibanerna i Afghanistan har nu satt ner foten i frågan om huruvida skyltdockor är förenliga med islam. Departementet för förhindrande av synd och främjande av dygd i västafghanska Herat meddelar att skyltdockorna inte förbjuds helt, men att man kräver vissa modifieringar, rapporterar The Times.

Även burka och niqab kan utvecklas, visst är det snyggt med det ljusblå tyget och de vita prickarna. Hur har talibanerna tänkt att dessa plagg ska visas?

Jag har beordrat att mannekängernas huvuden ska avlägsnas, säger ordförande Aziz Rahman, enligt TT.

Beslutet har mötts av kritik både bland butiksägare och konsumenter. – Alla länder använder skyltdockor för att visa kläder, inklusive islamska länder, säger Mehran Azizi, boende i Herat.

-Pettersson undrar om talibanerna tänkt igenom beslutet. Hur ska säljarna kunna visa reglementsenliga burkor?

Huvudlöst av Lindström

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Talibanerna: Skyltdockor får inte ha något huvud

 1. Jag visste inte att dom hade skyltdockor i Afganistan, eftersom det bara finns två typer av plagg. Enmanstält för kvinnor, och särkar för männen, så att dom inte kan springa utan att se löjliga ut.

  Vad skall dom med skyltdockor till?

 2. Det mesta de sysslar med är huvudlöst.
  Tänkandet behövs inte, det är bara att referera till KORANEN.

  36
 3. De är många som har huvuden och bara använder utsidan! Ett förslag till våra politiker, tillse att hjärnan är inkopplad innan munnen öppnas.

  40
 4. Tycker att det är passande i det skitlandet. Afghaner verkar inte ha någon större nytta av vad som finns i deras skallar.

  50
  1

Kommentera