Asylsökande och kvotflyktingar undantas från krav på negativt covid-test

RESOR. Till och med 31 januari 2022 råder det ett inreseförbud för resor till Sverige från alla länder. Från ett EU/EES-land räcker det med ett negativt covid-19-test för att undantas och få resa in.

Nya restriktioner från och med december 2021

Regeringen ändrade inreseförbudet fr.o.m. 21/12 så utländska resenärer som reser in från ett nordiskt land är inte längre undantagna testkravet. Från och med 28/12 kommer negativt test krävas för de flesta utländska medborgare som inte bor i Sverige. Vaccinintyg eller intyg om tillfrisknande kan inte längre användas istället för negativt test. Särskilda regler gäller för gränsarbetare.

Utländska medborgare som är 18 år eller äldre måste omfattas av ett undantag för att resa in i Sverige, samt att alla som är 12 eller över måste ha  ett negativt covid-19-test. Från EU/EES är utländska medborgare undantagna om de kan uppvisa ett negativt covid-19-test. Detta gäller även de som reser från Norden. Detta innebär att endast EU:s covid-intyg om negativt test kan användas, inte intyg om vaccinering eller tillfrisknande.

Notera att Polismyndigheten besvarar enskilda frågor via e-post eller telefon med en generell hänvisning till gällande lagstöd. Operatörerna som svarar på 114 14 har samma information som finns tillgänglig på denna sida. 

Regeringen har beslutat om att utländska medborgare som reser in i Sverige från utlandet, måste ha testat negativt för covid-19 max 48 timmar före ankomst. Inga medicinska undantag görs. Vaccinationsintyg eller intyg om tillfrisknande kan inte längre användas istället för negativt test. Folkhälsomyndigheten har mer information om hur testintygen ska vara utformade.

Polismyndigheten

Undantag på ovanstående:

Rätten till asyl påverkas inte av beslutet. Från inreseförbudet och kravet på negativt covid-19-test undantas personer som har särskilt angelägna behov i Sverige, till exempel personer som är i behov av internationellt skydd.

I detta undantag ingår bland annat asylsökande och kvotflyktingar. Detta i enlighet med Sveriges internationella åtaganden: https://regeringen.se/artiklar/2020/04/fragor-och-svar-om-inreseforbud-till-sverige/…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Asylsökande och kvotflyktingar undantas från krav på negativt covid-test

 1. Nu visar det sig att PCR testet ”CDC 2019-Novel Coronavirus (2019-nCoV) Real-Time RT-PCR Diagnostic Panel” (togs i bruk februari 2020) inte kan skilja mellan covid och vanligt influensa virus, vilken överraskning…. NOT

  CDC encourages laboratories to consider adoption of a multiplexed method that can facilitate detection and differentiation of SARS-CoV-2 and influenza viruses

  Översättning:
  CDC uppmuntrar laboratorier att överväga att använda en multiplexerad metod som kan underlätta upptäckt och differentiering av SARS-CoV-2 och influensavirus

  https://www.cdc.gov/csels/dls/locs/2021/07-21-2021-lab-alert-Changes_CDC_RT-PCR_SARS-CoV-2_Testing_1.html

 2. Ingen orsak till panik, dårhuset i Sthlm tillämpar samma regler som ”Joe Bidens” administration i USA, så dessa måste vara rätta och riktiga.

  13
 3. Ja Jisses. Synapserna i en sozzehjärna måste vara totalt felkopplade. Samma lysande tänkare som har bestämt att EU ska ta emot 40000 ytterligare från Afghanistan, för att de känner sig hotade av Talibanerna, skänker miljarder till just Talibanregimen. Fordonsflottan ska elektrifieras, men stabil elförsörjning ska omöjliggöras. Det finns mängder med sådan sinnessjuka sozzeideer.

  17
 4. Varför ha kontroller på öresundsbron när det väller in smittorisker andra vägar. Hjälp jag bor i ett dårhus!

  37
 5. Denna dårskap till undantag beslutades om redan i början av detta år. Så det är åtskilliga smittbärare som inpasserat sen dess. Trots alla heltokiga ställningstaganden i covidens spår, så är nog detta det enskilt mest hårresande. Men det bekom knappast PK-media ett dugg. Att undanta den grupp som borde vara mest angelägen att testa. Snacka om att spela rysk roulette med hela landets befolkning. Såvida det nu inte är en del i massutrotningen av det svenska folket. Och i så fall kom ju detta virus som en skänk från ovan…

  38
 6. Sverige skall till varje pris förstöras, kosta vad det kosta vill, så har dom bestämt. Så varför skulle då ett litet virus tillåtas sätta krokben för en pågående invasionen av alla dessa primitiva muslimska slaktare? Det här har ju oavbrutet pågtt sedan 1975!
  Och jag undrar också hur många ytterligare solklara bevis det skall till innan folk vaknar och förstår vad som håller på att ske?
  För mig var det uppenbart på 70-talet när landsförrädaren Palme med tillhörande anhang bestämde att Sverige skall förvandlas till ett mångkulturellt samhälle!
  Kunde det bli tydligare än så?
  Beslutet togs som vanligt över våra huvuden, den svenska befolkningen tillfrågades aldrig.

  58
 7. Men va f…n, de personer som absolut behöver testas…… blir undantagna?

  Idiotbeslut…….Detta borde vara politiskt självmord.

  Får vi höra medias reaktion på detta? HALLÅ

  51
 8. Mitt Sverige vart tog du vägen???

  Flathet, naivitet, godhetsdumhet, …….. Hur kunde det gå så här??

  54
 9. ja det är intressant man stoppar alla normala som dessutom är vaccinerade .. men man släper in fom som inte är vaccinerade och dessutom har en större smittorisk resultatet av detta är att vaccinerad med välfigt liten risk flr smitta stoppas ? medans personer med hög smitorisk tillåts springa kors och tvärs över gränserna ..
  detta är faktiskt ganska rimligt ? det finns ju indevider som vill sälja pcr tester vaccin med mera och det kräver en fri väg för smittan att passera för att öppna en marknad

  39
 10. Covid är alltså inte farligare än att vem som helst tillåts resa in bara de säger ”asyl”, är muslim eller brunhyad.
  Är det förbud, så skall det vara för ALLA. Sätt upp hälsostationer vid gränspassagerna och släpp inte in okända förrän alla testar (inte enbart Covid) är negativa.

  64
 11. Ja, givetvis. Dom smittar ju inte…..
  Vad är meningen med regler som inte gäller alla ????? Varför ska dom undantas från covidregler, bostadsköer, tandläkaravgifter mm. mm. ????
  Hur var det nu med allas lika värde ??
  Hyckleri är bara förnamnet. Fy faaan

  66
 12. Det är som att välja mellan pest eller kolera. Men ändå inte. I detta fallet väljer (s)verige både och.

  48

Kommentera