Iran hotar med kärnvapenattacker i Israel

UTRIKES. Irans islamiska revolutionsgarde, IRGC, hotar att attackera Israels kärnkraftsanläggningen i Dimona, samt Jerusalem, Tel Aviv och Haifa, i en serie tweets, rapporterar Jerusalem Post.

Dimona, Israel

Ett Twitter-konto som drivs av Irans islamiska revolutionsgardet (IRGC) hotade i fredags att spränga staden Dimona, Israel i Negev-öknen, där en kärnkraftsanläggning finns.

IRGC-kontot, med sina 12 100 följare, publicerade en video som visar flera explosioner i en öken. ”Då på dagen kommer vi [Gud] att ge dig det hårdaste slaget. Vi kommer säkerligen att utdöma straff”, skrev IRGC på arabiska och citerade ett citat från Koranen och lade till hashtaggen ”Dimona”. Videon är daterad fredagen den 24 december.

Kontot ger en länk till IRGC:s Telegram-konto, med dess 376.084 abonnenter. Både IRGC:s Twitter- och Telegramkonto visar IRGC-logotypen – en arm som höjs och håller i ett gevär.
IRGC:s arabiska konto följer endast det farsispråkiga Twitter-kontot för Islamiska republikens högsta ledare, Ali Khamenei, samt ett reservkonto för IRGC arabiska.

En tweet från IRGC-kontot den 13 december lyder: ”I händelse av dårskap från den sionistiska regimens sida är Islamiska republiken Iran inte längre redo att förstöra Tel Aviv och Haifa, utan att befria heliga Quds. Om säkerheten för Irans heliga land äventyras, kommer ingen att vara säker, vare sig de som befinner sig på 1 000 km eller på 10 000 km.” Quds är det arabiska namnet på Israels huvudstad Jerusalem.

Sheina Vojoudi, en iransk dissident som flydde från den islamiska republiken på grund av förtryck och som noga följer den iranska regimens sociala medieaktivitet sa till The Jerusalem Post att ”En armé är tänkt att skydda och försvara folket och jorden i sitt land men jag ser ingen tecken på mitt land i den islamiska revolutionsgardet, inget namn på Iran eller det iranska folket nämns ens i det”.

Varför skulle IRGC publicera sina uttalanden mestadels på arabiska medan det officiella språket i Iran är persiska och de flesta människor i Iran talar och alla persiska? Det är för att IRGC talar med sina ombud, Hizbollah, Hamas, Houthis, Hashd al Shabi och de andra enheterna som står under iranskt befäl, de talar inte till det iranska folket.

”IRGC:s prioritet är att fullständigt förstöra Israel och att följa Khomeinis ideologi istället för att försvara sitt eget folk”, sade Vojoudi.

2019 utsåg USA IRGC som en utländsk terroristorganisation. Det amerikanska utrikesdepartementet – under både demokratiska och republikanska administrationer – har klassat den iranska regimen som världens värsta statssponsor av terrorism. IRGC beräknas ha mördat över 600 amerikanska militärer i Mellanöstern.

Den Londonbaserade nyhetskanalen Iran International twittrade på fredagen: ”Den IRGC-anslutna nyhetsbyrån Tasnim säger att revolutionsgardet har simulerat missilangrepp mot Israels kärnkraftsanläggning i Dimona i militärövningarna ”Store Profeten 17”.

The Jerusalem Post rapporterade förra veckan att ett arabiskspråkigt Twitter-konto från Islamiska republiken Iran publicerade en bild den 17 december som visade den planerade elimineringen av den judiska staten 2022.

Bilden visar Israel sammansatt av spikar och tändstickor och en bok med tändstickor bredvid ord på hebreiska och engelska som förklarar: ”Bara försök så får du se.”

Tändsticksboken, som ligger bredvid Israel på bilden, säger ”Ballistisk tändsticka” och visar en iransk regimflagga på den. Det uppenbara budskapet är att prästregimen är beredd att detonera tändstickorna för att förstöra Israel 2022.

I slutet av november meddelade talesmannen för Islamiska republiken Irans väpnade styrkor, brig.-general Abolfazl Shekarchi, uppmanade till total eliminering av den judiska staten under en intervju med en iransk regimkontrollerad media. ”Vi kommer inte att backa från förintelsen av Israel, inte ens en millimeter. Vi vill förstöra sionismen i världen”, sa Shekarchi till Iranian Students News Agency.

Den 15 december hade Tehran Times på sin förstasida militära mål listade inom Israel.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Iran hotar med kärnvapenattacker i Israel

 1. ”Då på dagen kommer vi att ge dig det hårdaste slaget. Vi kommer säkerligen att utdöma straff”
  Kommentar: Jag tar alltid bort ord inom parentes från översättningar av koranverser eftersom de orden finns inte i originaltexten utan det är översättarens försök att förbättra texten.

  Notera betydelsen i meningen. Personen som säger detta är inte säker på vad den säger eller att den har makt nog att göra det som den vill göra.
  Så denna person kommer att ge dig – motståndaren – det hårdast, den tuffaste striden, du kommer att få slåss för ditt liv!! Men i nästa mening säger personen att det inte alls är säkert att den vinner – den kommer säkerligen, eventuellt, om att i fall, i brist på annat att vinna och straffa dig men det är inte en absolut säkerhet.
  Dessutom uttrycker sig personen som pluralis, vilket är konstigt eftersom allah är en enligt muslimerna och därmed inte ”vi”. Inte ens majestätisk pluralis fungerar i ett gudomligt sammanhang eftersom majestätisk pluralis baseras på att kungen pratar för och är folket och nationen alternativt ”vi – jag och de andra gudarna” om vi tittar på forntida exempel. En gud som står utanför skapelsen skulle inte uttrycka sig på det sättet.

  Så bara med en enda vers påvisar IRGC att deras gud är en falsk gud, påhittad av människan.

  Skulle Gud tvivla på att Han skulle vinna en strid?
  Korta svaret är: Nej

 2. Ja herre je vilka galningar. Utmana världens mest drillade krigsmakt på det viset resulterar bara i olycka för det iranska folket.

  9
  3
 3. Islamismen är vår tids värsta farsot/pandemi. Covid är bara en lätt bris i förhållande till effekterna av islamiseringen som tillåts pågå överallt på planeten.

  Vem tror på allvar att det ”islamistiska paradiset” skulle gynna mänskligheten? Jag gör det inte!!!!!

  22
  2
  • För att bekämpa kristendomen så kom djävulen på islam – enda problemet är att djävulen är ofullkomlig vilket innebar att islam kollapsade in på sig själv och blev impotent.
   Då tog hen ett nytt tag och introducerade en ny och förbättrad version av islam som kallas socialism – samma sak fast i en ny förpackning och djävulen tog bort alla idéer om belöning efter döden utan all belöning får du i denna värld om du följer socialismen.

   5
   3
 4. Sedan Trump försvann och ersattes med Biden så har allt eskalerat i hela världen.
  Rysshatet frodas mer än vanligt, kina hotar sina grannländer, nordkorea har börjat spänna musklerna igen, talibanerna fick vapen och pengar ifrån usa så nu räknas afganistan som en krigsmakt liggandes på 28:e plats i världen.

  22
  2
 5. Aaah! Putins helpolare hotar den enda riktiga demokratin i Mellanöstern. Vad tycker Putinfjäskets vänner på bloggen om detta? Få höra nu!

  20
  7
 6. Om de viftar med sina kärnvapen får de skylla sig själva.
  Då dubblerar vi biståndet till Hamas .
  För det ör angeläget att vi hålker krigen igång .

  17
  3

Kommentera