S-topp döms för grovt bedrägeri


BROTTSLIGHET. Socialdemokraten Martin Svensson som lurat till sig en miljon kronor från Svenska dreverklubben döms till fängelse i ett år och två månader för grovt bedrägeri.

Socialdemokraten Martin Svensson

Svensson förde över pengarna från föreningen till ett konto, som han sedan själv gjorde uttag från vid ett 20-tal tillfällen. Därefter betalade mannen sina egna skulder.

Svensson ska också betala drygt en miljon kronor i skadestånd till föreningen.

Den åtalade har bekräftat stora delar av åklagarens gärningsbeskrivning och bevisningen, uppger Jönköpings tingsrätt i ett pressmeddelande.

***

TIDIGARE 2021-12-08. S-topp i bedrägeriskandal för en miljon

BROTTSLIGHET. Mullsjöpolitikern Martin Svensson, från Socialdemokraterna, åtalas nu för grovt bedrägeri vid Jönköpings tingsrätt och är misstänkt för att ha tömt Svenska dreverklubbens konto på sammanlagt en miljon kronor, det rapporterar Jönköpings-Posten, bakom betalvägg.

Martin Svensson säger att han är oskyldig, men nu tar en paus från politiken. Han är bland annat ordförande i det kommunala bolaget Mullsjö Energi och Miljö, och ledamot i kommunfullmäktige.

I går under rättegången gav S-politikern Martin Svensson en helt ny förklaring till att Svenska Dreverklubbens konto tömdes på en miljon kronor under hans tid som ordförande. Han hävdade att han fick svart lön efter en hemlig uppgörelse med föreningens styrelse.

Martin Svensson erkände under rättegången i Jönköpings tingsrätt att närmare en miljon kronor – 998 416 kronor för att vara exakt – förts över från Dreverklubbens konto till hans privata. Detta ska enligt Svensson ha skett efter en muntlig överenskommelse mellan honom och delar av föreningens styrelse, tillräckligt många ledamöter för att överenskommelsen skulle vara giltig enligt Svensson.

-Pettersson tror inte en sekund på Martin Svensson, men om han talade sanning, skulle förklaringen vara intressant. En socialdemokrat har en miljon i lön, svart. För att arbeta i en förening.

Om andra socialdemokrater…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “S-topp döms för grovt bedrägeri

 1. I det fega SVTs text tv står där bara en man, Undra om han varit från SD
  om där också bara stått en man?

 2. Dags för aftonslasken, dn o expressen att DREVA mot sosseslusken!, ursäkta skämtet, men när en sosse är framme luktar det skämt o då är de tysta liksom text tv som inte nämner politikeruppdraget utan skyddar fanskapet utan moral

 3. En helt vanlig parasitsosse i gott sällskap med snackarbabbe, ynkeman o alla andra som berikar sig eller tafsar på andra i den röda rosens namn men med bruna rötter

  19
 4. Socialdemokraterna som dom är, samtidigt sonder hela tiden gnälls på andra.
  Skulle säga att Socialdemokrater inte skäms för att ta för sig av vad andra
  tjänat in.
  Skatter skatter skatter sen bidrag till sig själva, så har dom alltid jobbat.
  Tjuvpolitik kallas det.

  28
 5. Socialdemokrat = ”ta från de rika ………….”

  – och berika sig själv !

  – på sätt som inte kräver eget arbete !

  34

Kommentera