SD-politiker fackligt vald – strider mot stadgar

FACKLIGT. SD-politikern Ulf Karlström har valts till ordförande för en IF Metall-klubb på SSAB i Luleå, rapporterar Norrländska Socialdemokraten, bakom betalvägg. Detta går på tvärs med IF Metalls stadgar, som säger att man inte kan vara förtroendevald i facket och samtidigt ha förtroendeuppdrag i Sverigedemokraterna.

SD tar plats i makthierarkin inom IF Metall på SSAB. I veckan valdes SD-politikern Ulf Karlström (överst på bild) till ny ordförande för en tung facklig områdesgrupp. ”Fler och fler inom kollektivet röstar på SD”, säger S-profilen Tomas Karlsson, klubbordförande. Bild: Skärmdump NSD

PÅ SSAB jobbar jag med den fackliga verksamheten. Vad jag gör på fritiden hör inte ihop med det. Det är det fackliga jag brinner för, säger Karlström till NSD.

Enligt IF Metall har liknande fall förekommit, och enligt pressansvarige Jesper Pettersson har man då hanterat det med dialog. – Det brukar sluta med att man landar i att man avsäger sig något av uppdraget, säger han till Arbetet.

-Pettersson säger att medlemmarna har gjort sitt val och det är dags för IF-Metall och LO att ändra sina odemokratiska stadgar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “SD-politiker fackligt vald – strider mot stadgar

 1. ja det är fel någon stans här sd bör arbeta för att alla politiska partin skall ha sina egna fackförening.! det är ju väldigt konstigt att ingen har propagerar för mångfald av fackföreningar där den som förhandlsr bäst för sina medlemmar bör ju få en favör det är synerigen konstikt att sosialdemokraterna är ju för fri konkurrens och det borde gälla fackförening med . så framför stärre mångfald i fackförening. m

 2. Fackföreningar bestämmer sina regler Och Petterssons bestämmer sina regler.
  Acceptera eller starta nått eget.

  1
  17
 3. Står det även i stadgarna att fack-styrelsen ska ändra medlemmarnas demokratiskt valda beslut, om såssarna anser att arbetarna har ”röstat fel”.
  Och hur vanligt är det att såsse-pampar avsäger sig sina feta uppdrag vid sidan om det fackliga…..? Tvärtom. Vägen är krattad för gräddfilen till broiler-fabriken på Bommersvik.

  24
 4. Föestår inte varför de inte lämnar den där parasitföreningen, så kan de stå där med sina stadgar.
  Finns ingen anledning och vara med i LO Bättre de bildade lokala föreningar där arbetarna står bakom

  31
 5. Det är sånt som vi i diktaturer kallar politisk förföljelse. Var är jämställdhetsombudsmannen eller kvinnan?
  Är det tillåtet att ha politisk förföljelse i sin stadgar?

  51
 6. Lo och facken tror att dom kan bestämma vad deras medlemmar ska tycka och rösta på. Hoppas dom tappar många medlemmar på detta. Det är enda sättet att få dom att fatta att den tiden är förbi. Deras makt har varit rena DDR- stuket och måste få ett slut.

  60
 7. Under de få år i min ungdom jag var ansluten till facket hade vi en Folkpartist som klubbordförande, har aldrig sympatiserat med F/L, men han var en bra ordförande.
  LO och deras önskan att stänga ute SD kommer till slut att bli det som får alla LO pampar att falla bort.
  Arbetare, tjänstemän så länge du är anställd så arbetar du för en lön.
  De som inte har en kvot att utföra är däremot arvodesbetalda, tror sig vara för mer men måste också dra av sig byxorna vid toa besök.

  33
 8. Mellan raderna och bakom LOs tankegångar, är detta ett hot mot den organiserade hjärntvätten av medlemmarna.
  På sikt måste alla politiskt styrda fackföreningar förbjudas. Krossa LO!

  64

Kommentera