Regeringen vill införa bankskatt

SKATTER. Statsminister Magdalena Andersson (S) var finansminister 3 oktober 2014 till 30 november 2021 och därefter statsminister. Damens politiska prioriteringar har gett Sverige EU:s fjärde högsta arbetslöshet och bland EU:s lägsta tillväxt per person. Regeringen verkar ha en enda strategi, högre skatter och fortsatt invandring, oavsett effekter för enskilda, jobben och ekonomin.

Magdalena Andersson Pressbild Socialdemokraterna

Regeringen vill nu införa en särskild skatt om cirka 6 miljarder kronor på en hel sektor. Tusentals arbeten riskerar att försvinna eller aldrig skapas på grund av den tillväxthämmande extraskatt på bankerna som regeringen vill införa, nu förklädd under namnet ”riskskatt”.

-Pettersson säger att det är säkert populärt i vissa kretsar. Bankjävlarna kan betala, de har råd säger de vänsterblivna.

Problemet är att skatten inte kommer att drabba Wallenbergarna och andra bankägare utan kommer att föras vidare till kunderna. Barnfamiljer och ungdomar som måste låna till en bostad och småföretagare som behöver investera för att skapa jobb.

Detta vet naturligtvis statsminister Magdalena Andersson, med ett arvode på 180.000 kronor i månaden. Hon struntar i dem som tjänar mindre, en undersköterska har en snittlön på 28.000 i månaden. Andersson 6,4 gånger mer.

Visst, skattens syfte är att stärka statsfinanserna, men Pettersson menar att det går även att göra på utgiftssidan. I morgon röstar riksdagen, vi får hoppas det blir ett nej…

Votering i Riksdagen. Foto: Anders Löwdin

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Regeringen vill införa bankskatt

  1. Regeringen kunde börja med att dra ner ministrarnas allt för höga lön, men istället ger man sig 1600 mer i lön varje månad, men det är kanske en extra belöning för att dessa
    propagerar för att fler ska vaccinera sig?
    Ja ja, jag vet att det är en lönenämnd som sett till att ni får påspädning, en nämnd som är
    utsedd av er själva! Kliar du min rygg så kliar jag din?

    19
  2. Visst, bankerna gör miljardvinster varje kvartal, så visst kan de betala. Men, som Pettersson skriver, den ev riskskatten kommer bara att drabba oss kunder.
    Bankerna kommer bara att höja sina avgifter.
    Aktieägarna kommer även i fortsättningen vilja ha sina utdelningar.
    Att dra ner på bidrag och byråkrati vill man nog inte. Då riskerar man nog att tappa väljare.

    19
  3. Jag hoppas att detta spikar igen kistan för den här vansinnesregeringen för all framtid. Vi måste ha en regering som sätter Sverige och svenska folket främst

    31
  4. Se över utgifterna i stället. Den s.k. välfärden läcker som ett såll. Bidrags-skojarna skrattar hela vägen till bankomaten. Funnes det bara lite huve´ i såsseriet, så skulle skatterna lätt kunna sänkas och ändå bli slantar över.

    46
  5. Ähhh, alltid öka skattetrycket. Aldrig
    se över utgifterna. Höj skattetrycket.
    Svennebanan har råd…..Arma land.

    51
  6. Varje gång kompetensen inte räcker till för att lösa ett problem, ser sosseriet som enda utväg att konfiskera ytterligare pengar av medborgarna. Det är lätt att slösa med andra människors pengar, men förr eller senare tar det slut. När Svensson får problem med utgifterna, kan han inte öka inkomsten, med grannens pengar. Han måste dra ner. Det har aldrig föresvävat sosseriet att sluta ”slänga pärlor för svin”. Sosseriets strateger borde inse, att de närmar sig en ”big bang”, i medborgarnas inställning till skattesvineriet.

    48
  7. Katastrofen närmar sig elkris kriminalitet höjd bensinskatt 30 000 hemlösa sprängningar bilbränder rån misshandel knivskjärningar skjutningar mord våldtäkter bedrägerier invandringen fortsätter för fullt 700 000 som lever på försörningstöd allt detta har vi Bolund o Löven att tacka för……

    58

Kommentera