Rap-spelningar rasar på P3

PUBLIC SERVICE. Sveriges Radio har fått mycket kritik för att ge priser och hylla kriminella artister. SR försvar har varit att de spelar musik för musikens skull – om artister är kriminella och rappar om det i sina låtar spelar ingen roll.

Nu låter det annorlunda, kanske har kritiken tagit skruv. Spelningen av Haval Khalil, dömd för inblandning i en tidigare kidnappning av Nils ”Einár” Grönberg, gick ner med 97 procent på hiphopkanalen P3 Din Gata efter mordet ”Einár”.

Spelningen av Salah ”Dree Low” Abdulle gick ner med 90 procent efter att han dömdes för rån.– Vi gör redaktionella bedömningar som påverkar antalet gånger vi spelar en viss låt, säger musikchefen Anna-Karin Larsson, skriver Expressen bakom betalvägg.

-Pettersson säger att det hade varit bättre om Sveriges Radio aldrig delat ut priserna eller spelat herrarnas låtar. De ovan med flera har varit kända som kriminella länge och deras “musik” handlar om kriminalitet, knark, vapen, våld och kvinnoförnedring.

Jämför gärna med Owe Törnqvist – Sverigebesöket från 1981 som SR svartlistat och vägrar spela. Skillnaden verkar vara att Owe står på de hederligas sida, det kan man inte säga om SR och rapparna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Rap-spelningar rasar på P3

 1. Nu är det väl i och för sig Spotify som är det viktiga för dem som vill höra gangstarap, inte en gammal FM-station?

  Men visst är det en underbar dubbelmoral från SR? Massor med musik som i princip är svartlistad (informellt) men våldsbrottslingnar som rappar våldsbrott är ok trumpetar de ut. Men så smusslar de undan det i alla fall i slutändan. Fast inte helt som med Eddie Meduza eller Owe Törnqvist. Det är inte mycket konsekvens och ryggrad här inte…

 2. Då vill jag höra dem spela Ultima Thules låt om Fädernelandet, nu när dom spelar för musikens skull ? Tror ni dom kommer att göra det??

  11
 3. Om man inte begriper att det här är en fjäder i hatten när man delar ut priser och hyllar dessa gansters så borde man nog tänka ett varv till.Ungdomar lyssnar på dessa “tuffingar “och tycker att dom är så braaaa ! Fattar man inte att man normaliserar det som är en onormal och depraverad livsstil ….För vad handlar detta bräkande om egentligen ? Våld och skryt och skjutningar ! Kvinnosynen orkar jag inte ens nämna…

  15
  • Det påstås att rappen har varit ett sätt att tvätta pengar. Då genom spelningar på Spotify. Kan anställa på SR varit en del av detta?

   13
 4. Musiken är kanske inte så märkvärdig som förståsigpåarna påstått. Varken msm eller sociala medier svämmar över av inlägg från ”besvikna lyssnare” som ifrågasätter den minskade tillgången på gangsterrap.

  Efter att ha utfodrats med ”sanningen” att gangsterrap inte påverkar sina lyssnare börjar jag ifrågasätta radioreklam, något som finns utanför SR:s kanaler. Hur kan man som företagare vara så urbota dum att man kasta pengar i sjön på något som inte lockar kunder?

  13

Kommentera