Är Magdalena Andersson (S) Sveriges svar på Donald Trump

INRIKES. Det var entreprenören och f.d. socialdemokratiske riksdagsledamot Jan Emanuel Johansson som polisanmälde socialdemokraternas infrastrukturminister Tomas Eneroth för sexuellt ofredande. Det uppger han själv för Dagens Industri.

”Jag är emot att partier gör utredningar. Är det verkligen partiets roll att utreda? Det här kan vara ett brott och det förtjänas att tas på allvar, både av den som anklagas och den som anklagar. Här krävs en opartisk rättssäker prövning. Det kan inte vara så att den ska vara mindre rättssäker när det gäller ett statsråd”, säger Jan Emanuel vidare.

Jan Emanuel Johansson drar i intervjun med DI paralleller till fallet Hanif Bali, som utretts för sexuellt olämplig beteende, en förundersökning som lades ned. Johansson menar att det bara är genom en rättslig prövning som Eneroth kan bli rentvådd – eller fälld.

Jag gör inga som helst etiska eller moraliska bedömningar i fallet, bara till hur det ska utredas. Det är viktigt, säger Johansson.

Jan Emanuel Johansson är kritisk till att Magdalena Andersson kommenterat fallet, något som hon också blivit anmäld till riksdagens konstitutionsutskott för. Han säger att det är ”vågat” av statsministern att kommentera en rättsprocess med tanke på hennes maktposition.

Magdalena Andersson har agerat på precis samma sätt som Donald Trump gjorde ibland.

Andersson har sagt att det inte finns någon tvekan om att när Tomas Eneroth tog en kvinnlig partikamrat på rumpan så var det helt oavsiktligt och har mycket tydligt uttalat att det inte finns någon anledning att tro något annat.

Trump blev ofta angripen för att ha uttalat sin personliga uppfattning om olika pågående rättsprocesser, vilket sossarna ofta raljerade över och framhöll att om en svensk statsminister hade gjort det så hade det varit “statsministerstyre”, vilket är förbjudet enligt svensk lag och med rätta får allvarliga konsekvenser.

SD anser att Magdalena gjorde fel och har anmält henne till Konstitutionsutskottet (KU) för att ha lagt sig i skuldfrågan medan en rättslig prövning pågår.

Magdalena Andersson måste komma att bli fälld av KU för uttalandet eftersom det uppenbart riskerar att påverka en myndighet. Ifall hon inte blir fälld så utgör en KU-process endast ett löjeväckande spel för galleriet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Är Magdalena Andersson (S) Sveriges svar på Donald Trump

 1. Nu ska vi inte förolämpa Trump och jämföra Maggan med honom.
  Trump arbetade för USAs bästa.
  Maggan arbetar för Partiets bästa.

 2. “Trump blev ofta angripen för att ha uttalat sin personliga uppfattning om olika pågående rättsprocesser”

  Pettersson får gärna påminns för jag har inget minne av att Trump lagt sig i pågående rättsprocesser. Däremot påpekade han ofta att “Crooked Hillary”, “Corrupt Joe”, “Shadey James Comey” med flera borde prövas rättsligt.

  Nu har snabbköpskas…, f’låt bankkassörskan Margit vaknat; “Bisarr rapportering om Ida Karkiainen. Hela hennes politiska aktivitet har väl visat att hon INTE är nazi-sympatisör.” Bisarrt sa Bill. Bisarrt sa Bull. När svinhugg går igen då vaknar de som sussat så gott när oskyldiga fått löpa gatlopp.

  17
 3. Ser att ärkebiskopen Antjev Jackelen tänker sluta, och att en ny ska ses ut, Då ksn msn ksnske hoppas på att vi får en som jobbar för Kristendomen och inte för Islam?
  En biskop som inte har vett att ens beklaga när kristna blir mördade av Muslimer världen över är intte en god kristen?

  42
  1

Kommentera