Wallenberg: Vi behöver kärnkraften

ENERGIFÖRSÖRJNING. Investors ordförande Jacob Wallenberg vill att möjligheten att bygga ny kärnkraft i Sverige ska utredas. – Jag tycker att det är olyckligt att vi på politisk nivå helt frånhänder oss den möjligheten, säger han i en intervju med SVT:s 30 minuter.

Jacob Wallenberg CC BY

För att det för hans egen del skulle vara intressant att investera i ny kärnkraft krävs längre kontrakt än de som i dag erbjuds. – Jag skulle absolut titta på det, säger Wallenberg.

Företagsledaren Jacob Wallenberg har under många år hört till det svenska näringslivets absoluta toppskikt med styrelseuppdrag i bland annat Ericsson, ABB, SEB och Investor på sin meritlista.

Han hör till dem som ser ett behov av svensk kärnkraft, även i framtiden, för att kunna garantera elförsörjningen i hela landet.

Om du i dag vill bygga en fabrik i södra Sverige så får du inte göra det för det finns inte tillräckligt med el för att garantera tillgängligheten.

Trots att det i dag sker en utbyggnad av fossilfria alternativ som sol- och vindkraft behövs parallellt med dessa mer förutsägbara energikällor, menar han.

Du behöver vattenkraft och du behöver kärnkraft för att ha garanterad el även när det inte blåser och inte är sol.

Han tonar samtidigt ner det hot som de växande ekonomiska klyftorna i Sverige enligt vissa, däribland statsminister Magdalena Andersson, anses utgöra.

Att enskilda företag går bra och att någon blir förmögen på det, att entreprenörer blir förmögna därför att de kan sälja en uppfinning till utlandet, det måsta jag säga att det upprör mig inte, säger han och höjer ett varningens finger för höjda skatter.

-Pettersson antar att när Wallenberg säger att kärnkraften behövs så behövs den. Wallenbergarna pratar inte i onödan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Wallenberg: Vi behöver kärnkraften

 1. Wallenbergarna är Wallenbergarna närmast. Sen händer det att deras och svenska folkets intressen sammanfaller.

  21
  2
  • Det är ju bra att Wallenbergarna inte delar svenska folkets intresse av självdestruktion. Då hade det gått snabbt utför med det enda som fungerar i Sverige, näringslivet.

   2
   2
  • Haha, fullständiga idioter sitter som ministrar och ärthjärnor till konpiratoriker tror att Wallenbergarna styr. 😀

   1
   6
 2. Tänk om konspirationsgalningarna som tror att Wallenberg styr svenska politiker hade haft rätt! Då hade det funnits hopp!

  21
  6
   • Ja du, med Johansson, Strandhäll och Ygeman som ministrar finns absolut inget hopp… Det är ju fullkomligt skrattretande att somliga tror att Wallenbergarna ligger bakom landets problem när rena skämtfigurer sitter som ministrar. Nu har iofs konspiratorikerna små hjärnor själva och kanske imponeras av nämnda ministrar…

    3
    2
  • Inte för att jag tror de styr Sverige men med dem vid rodret hade vi varit en Kinesisk provins vid det här laget. Så nej tack till Wallenbergarna. Att de har rätt om kärnkraften gör dem inte till helgon och sanningssägare i övrigt.

   Här kan man läsa mer om Jacobs kinafjäsk:

   https://kinamedia.se/2020/12/27/jacob-wallenberg-huawei-och-elite-capture/
   ” Vid sidan av eventuella repressalier mot Ericsson, så kan någonting annat anas i bakgrunden när man läser intervjun med Jacob Wallenberg i DN. Nämligen konceptet ”elite capture”, som ofta diskuteras internationellt i medier och bland analytiker när det kommer till Kina.

   Begreppet innebär kinesiska myndigheters bearbetning av viktiga personer inom näringslivet, aktiva eller före detta politiker, eller för den delen kändisar med stor kulturellt inflytande.

   Genom olika former av gåvor, fördelar, smicker, titlar eller annat som innebär personlig vinst eller får enskilda individer att känna sig viktiga och utvalda av den mäktiga och svårgenomträngliga regimen i Peking, förväntas vederbörande – medvetet eller omedvetet – agera på ett vis som tjänar regimens intressen utomlands.

   På grund av sina affärsintressen besöker Jacob Wallenberg regelbundet Kina och har träffat många högt uppsatta tjänstemän inom kommunistpartiet personligen. Han är medlem i internationella rådet i Shanghai (IBLAC) som tillhör stadens borgmästare, och styrelseledamot i Tsinghua University School of Economics and Managements Advisory Board, vid ett av landet toppuniversitet.”

Kommentera