Hur länge får Annika Strandhäll sitta kvar?

INRIKES. Statsminister Magdalena Anderssons förtroende för Annika Strandhäll har inte påverkats av nyheten att den nya klimatministern har betalningskrav hos Kronofogden, säger hon enligt Expressen och Aftonbladet.

Socialminister Annika Strandhäll (S) i Aftonbladet april 2018.

Statsministern säger också att hon ”förväntar sig” att Strandhäll ”gör en grundlig genomgång av sin ekonomi”,

Jag vill att hon gör det så fort som möjligt, säger Andersson på en presskonferens under onsdagen.

TV4 har uppgifter om betalningsanmärkningar på 16.000 kronor år 2013 och att damen har haft nio skulder hos Kronofogden sedan 2018. Aftonbladet skriver om en obetald arkitekttävling på 19 000 kronor år 2017.

-Pettersson tycker att småskulderna är allvarliga nog, det påminner om Mona Sahlin. Hon skyller på att det var kaos efter att sambon begick självmord 2019 och att det tidigare skulderna var sambons fel eftersom det var han som skötte privatekonomin, sedan påstår hon att hon har bra koll på sin privatekonomi.

Allvarligare är dock att Strandhäll ljuger och att hon saknar kompetens. Det är mänskligt att fela men inte att ljuga gång på gång.

Annika Strandhäll har ett grundarvode på 69.000 kronor i månaden och som statsråd 142.000 kronor i månad.

Vi får se hur det går för Strandhäll men från Reinfelds regering fick många ministrar gå, bland annat:

Cecilia Stegö Chilò: Avgick efter bara tio dagar som kulturminister strax efter att den borgerliga regeringen tillträtt 2006. Det gjorde hon efter att det visat sig att hon inte betalat tv-licens på 16 år och använt svart städhjälp.

Maria Borelius: Var handelsminister i totalt åtta dagar efter regeringsskiftet 2006. Efter att det visat sig att hon utnyttjat svart arbetskraft i hemmet, inte betalat tv-licens och att hennes sommarvilla ägdes av ett företag på Jersey tvingades hon att avgå.

Dagens arbetarklass har aldrig haft ett fysiskt arbete utan gjort karriär i facket och partiet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Hur länge får Annika Strandhäll sitta kvar?

 1. Den inavlade lögnsocialismens brödpolitiker i all sin floskelprakt! Allt förtroende är borta.

  27
 2. Annica Strandhäll är inte värd några kommentarer. Hon utgör det absoluta lågvattenmärket inom politikerskrået. Den ultimata urblåsta bimbon.

  78
 3. Detta är en dynghhäxa se henne i gamla debatter bara avbryter och tjattrar som en pappegoja.Jag är så glad att detta kommit fram hon som är en sån präktig sosse .🤣😏

  75
 4. Annika Strandhäll bör avgå genast, hon ljög i går i tv intervju och
  det håller inte.
  Hon har dessutom slarvat med skattekontot enl. media.
  Och 9 kronofogdeärenden ovan på detta är skandalöst faktiskt.

  82
 5. Har för mig att det skulle vara otillåtet med nära relationer mellan ministrar i regeringen. Men både Strandhäll och Molgan räknas nog som ena jävla kärringar och blir därför undantagna.

  66
 6. Det redovisades en årsinkomst om 1,9 miljoner kronor. I sann politisk socialistanda så är hon ju lågavlönad stackaren

  61
 7. Lugn nu alla. Sitt still i båten. Trygghet råder i Sverige. Vi har nu fått en ny ”mycket kompetent” klimat och miljöminister, i den av Maggan, ihopsatta nya sosse-regeringen.

  Annika Strandhäll har både full koll på sin egen privatekonomi och antalet svenska kärnkraftverk, som är i drift eller avställda. Eller hur?

  För den gamla välkända sosseregelverket säger så. Lyder enligt följande.

  Paragraf 1: En sosse har alltid rätt.

  Paragraf 2: Om en sosse skulle ha fel. Så gäller alltid paragraf 1.

  Här hade Maggan som ny sosse-statsminister och företrädare, för en ren socialdemokratisk regering. Den stora chansen att att lyfta upp den socialdemokratiska förda politiken, från den låga nivå som den har befunnit sig under många år nu. Genom att via en nystart, tillsätta kompetent folk på alla de viktiga ministerposter, som då samhällspolitiskt, är så viktiga för Sverige som land. Där vi har tappat så mycket under många år nu.

  Personligen trodde jag att hon skulle ta den chansen. Då hon inte kan ha undgått att se hur verkligheten ser ut i Sverige idag. Efter att låtit ett enfaldigt litet miljöparti tillsammans med sitt eget parti, styra och ställa till det, i tidigare S/MP regeringar.

  Här hade Maggan chansen att att återskapa lite bättre förtroende hos det svenska folket och hennes egna väljargrupper. Tog hon den chansen? Nej. Hon gjorde inget bättre med den regeringssammansättning hon la fram. Verkligheten verkar henne, vara främmande. Tyvärr.

  Annika Strandhäll som ny miljö och klimatminister. Hur kan man ens bara tänka tanken?

  68
 8. Utlys nyval de e för många fifflare därude po vänster kanten. Skicka himm henne till Bergsjön.

  47
  1
 9. Hur kommer det sig KFM inte gjort införsel på lön/pension/arvode?

  Det är kanske inte bara Strandhäll som ska bort?

  69
 10. Tja, om ett statsråd som inte betalade TV-licensen fick avgå direkt så borde ju Strandhälls synder foga för att hon avgår och aldrig mer får ett allmänt ämbete.

  72
 11. Varför ska det aldrig tillsättas riktiga människor utan bara jävla
  brojlers utan kunskap om det mest elementära,undra på att det
  brakar rätt utför stupet,ett riktigt blysänke för den sk regeringen.

  60
 12. Jo lögnaktiga Sossar finns det ju ingen brist av !!
  Samtidigt passar hon ju väl in i sällskapet bland Mogge,Ynkeman och nya El-förmågan från Kurdistan.
  Nu är det upp till PK-pressen,att dagligen förkunna hur duktiga och förutseende dessa utvalda är för Abzurdiens Skatteslavar,som skall betala månadslönerna för dessa annars svårplacerade,på arbetsmarknaden.

  69
  1
 13. Bör ju avgå map tidigare fall, men egentligen är det ju struntsaker jmf med bristfällig kompetens. VARFÖR tillsätts ministrar i vårt land helt baserat på grund av sin politrukkompetens istället för sin sakkompetens???

  65

Kommentera