Sveriges nya regering…

INRIKES. Magdalena Andersson har presenterat statsråden i den nya S-regeringen. Mikael Damberg blir finansminister i Anderssons regering. Tidigare LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson blir näringsminister och Annika Strandhäll blir statsråd för miljödepartementet.

Bild Socialdemokraterna

Jeanette Gustafsdotter blir ny kulturminister och efterträder därmed Amanda Lind (MP).

Flera ministrar sitter kvar, däribland Tomas Eneroth, Morgan Johansson, Hans Dahlgren, Anna Ekström, Lena Hallengren, Ardalan Shekarabi, Ann Linde och Anna Hallberg.

Det är första gången på 15 år som Sverige får en socialdemokratisk enpartiregering.

Alla statsråden

 • Hans Dahlgren, statsrådsberedningen
 • Morgan Johansson, justitiedepartementet
 • Anders Ygeman, justitiedepartementet
 • Ann Linde, utrikesdepartementet
 • Anna Hallberg, utrikesdepartementet
 • Matilda Ernkrans, utrikesdepartementet
 • Peter Hultqvist, försvarsdepartementet
 • Lena Hallengren, socialdepartementet
 • Ardalan Shekarabi, socialdepartementet
 • Mikael Damberg, finansdepartementet
 • Max Elger, finansdepartementet
 • Ida Karkiainen, finansdepartementet
 • Anna Ekström, utbildningsdepartementet
 • Lina Axelsson Kihlblom, utbildningsdepartementet
 • Annika Strandhäll, miljödepartementet
 • Karl-Petter Thorwaldsson, näringsdepartementet
 • Anna Caren Sätherberg, näringsdepartementet
 • Jeanette Gustafsdotter, kulturdepartementet
 • Eva Nordmark, arbetsmarknadsdepartementet
 • Johan Danielsson, arbetsmarknadsdepartementet
 • Thomas Eneroth, infrastrukturdepartementet
 • Khashayar Farmanbar, infrastrukturdepartementet

Läs hela regeringsförklaringen

-Pettersson säger att regeringsförklaringen har vi hört förut. S lovar att lösa problemen de själva orsakat. Frågan är varför S inte gjort det de lovar nu under de sju år de haft makten.

Magdalena Anderssons högst prioriterade områden är klimatet, brottsligheten och segregationen. De ministrar som statsministern utnämnde ansvariga för dessa områden är Annika Strandhäll, Morgan Johansson och Anders Ygeman. Vi får se hur det går.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Sveriges nya regering…

 1. Det är bara bra. Sosseriet får ingenting gjort under de nästan tio månaderna till valet, gängkriminalitet kommer att fortsätta och förvärras och när valdagen kommer då hoppas jag att de väljare som röstade på den röda blocket plus det förrädiska Centerpartiet inser att de som orsakade eländet är okapabla att rädda landet – då kommer de väljarna att rösta på SD! Drömmer jag?

 2. Det är nåt kusligt med det hela! För hon vill KONTROLLERA välfärden. Och mycket verkar gå ut på, att fullständigt krossa de få återstående resterna, av det gamla goda Sverige, och skapa en totalitär sovjetrepublik! DET ÄR NÅT KUSLIGT MED DET HELA!

  Jag tror Magdalena är bra mycket värre än Löfven i sin terror och förtryck. Vänta bara och se!

 3. Karl Petter Thorwaldsson sätts med som skyltdocka då man tror att det kan locka arbetarklassen. En arbetarklass som han själv förföljt och uteslutit när folk haft fel politisk uppfattning. En man som levt på medlemars avgifter sedan urminnes tider.

  Justitiedepartementet kommer styras av Dum och Dummare. Poliserna står i kö för att säga upp sig nu.

  Man ser rätt tydligt att de enda medlemmar som S har är begåvningsreserven som aldrig kunde klara en anställningsintervju inom privata sektorn.

  41
 4. Åter i hemmet efter en ny runda hos världens ”bästa sjukvård”.
  Har haft god tid att lyssna på SVT, vilken ynkedom.
  Övergångsregeringen ger jag inte mycket för, ej heller för ev. regeringsalternativ.
  Det sannaste Ulf har sagt är ” det är inte ofta jag får justera talarstolen uppåt.”

  25
 5. I stället för en, så har vi nu två träbockar på Justitiedepartementet`?

  Och nu när Per Bolund inte är kvar på Miljödepartementet så kände sig Magdalena tvungen att ta någon som platsar i samma Division, gärdsgårdsdivisionen, och då
  blev Annika Strandhäll det naturliga valet!

  41
 6. En kupp mot statsministern, eller valde hon demonstrativt de nya ministrarna med vetskap om att ett stort antal av dem är dömda för brott!

  27
 7. Ministrarna var extremt kritiska mot den regering de själva suttit i. Som om de aldrig själva varit där. Undrar hur många nya löften, som bara blev koldioxid och försvann i det blå innan de ens kommit fram till slottet idag. Vågar de använda svensk militär för att skydda svenska rättigheter i Sverige om det behövs? Klarar de ens att återställa pistolerna och ammunitionen i regeringskansliet de själva blev bestulna på innan de åter igen tar plats där? Hur ska man kunna lita på deras omdömen, med tanke på frånvaron av säkerhetstänk och debaclet i transportstyrelsen t.ex. Jag hoppas handlingsförlamningen mot kriminalitet släpper, det är på allvar för länge sedan och måste prioriteras före allt annat, men hur ska handlingsförlamade ministrar med sina myndigheter åstadkomma att det nu blir ”åka av” för kriminella och fuskare?

  45
  1
 8. Vem har hand om invandrarna nu i den nya regeringen .
  Såg på nyheterna i går kväll om problemen med råttor i Karin Vanvårds fina förort Tensta/Rinkeby .
  Och några upprörda godhetsapostlar som skyllde på alla andra utom de som ställer till eländet . En arbetskamrat bor där .Han berättar om hur hyresvärden hotar , ber , lovar morötter om
  Hyresgästerna använder sopnedkast och andra behållare som de ska . Då fungerar det några dagar, högst en vecka , sedan åker skiten ut från balkongen igen .
  Nu när omstarten ska ske tänkte jag att de som importerar röster som inte vet hur sophantering fungerar kanske kan göra en insats.
  Tänker att Fru Vanvård och Veronica Palm har väl inte så mycket att göra , och avlönas redan av oss skattebetalare .
  Kanske kan de hålla några kurser och visa hur sopnedkasten ska användas .
  Vore väl en bra början och en fjäder i hatten för Socialdemokratin om de kunde fixa detta .
  Det har ju varit rätt glest med framgångar de senaste 7 åren .

  51
  1
 9. Om detta är gräddan av hjärnkraft, som socialdemokratin kan skaka fram, vill jag inte veta vad den genomsnittlige socialdemokraten har för IQ. Vid närmare eftertanke, förklarar det faktiskt en hel del.

  58
 10. Ny miljöminister Strandhäll . Det kommer att märkas direkt med en mycket bättre debattmiljö på sociala medier .
  Och mycket bättre för Amanda Lind . Nu kan hon sitta hemma bland antropsoferna och lyssna när maken mumlar i en murken trädstam från Australien .
  I övrigt lät det som all annan skit ska fortsätta i gamla hjulspår.

  62
 11. Morgan Johansson kvar på sin post, då kan han fortsätta twittra meningslösheter under arbetstid på SIN lilla stol på justitiedepartementet. När han inte fått något gjort mot våld/skjutningar/gängen på 7 år, så undrar jag hur han ska få något gjort nu ihop med……..Ygeman!

  68
 12. Ynkeman gör det säkert lätt för sig,han lägger ut integration och
  migration på entreprenad till något östland.Han är ju van.

  67
 13. Det största skämtet, Karl-Petter Thorwaldsson, näringsdepartementet. Jag hoppas det har med mat att göra, för om det gäller företag kan vi lika gärna sätta dit vilket förskolebarn som helst.

  79
  • Karl-Petter Thorwaldsson. Ett tungt namn från fackföreningsrörelsen. Mer pamp än lättviktaren som lämnade in. Om man säger så.

   38
 14. En ny justitieminister som visat sig vara en komplett idiot under sina tidigare uppdrag, en finansminister som endast har SSU – meriter och det hemska är att dessa två är inte allra mest inkompetenta i den utvalda ministären. Trodde ett tag att det skulle komma lite mer kunnigt folk, men såna finns väl inte längre att uppbringa hos socialakrobaterna.

  83
  • Usch jag ser nu att justitiedepartementet blir dubbelt så inkompetent som tidigare, då tjockskallen från Lund sitter kvar.

   59
   • Inte från Lund utan Höganäs. Morgan har lullat runt på universitetet där till ingen nytta för någon utom för honom själva.

    25
  • Den är rundgång på posterna vill jag lova.Inkompetenser belönas med nytt förtroende.Är någon förvånad ?

   22

Kommentera