SD anmäler statsministern till KU

INRIKES. Sverigedemokraterna anmäler statsminister Magdalena Andersson (S) till riksdagens konstitutionsutskott, KU. Orsaken är uttalanden hon gjorde på en presskonferens om infrastrukturminister Tomas Eneroth, skriver TT.


Tillfrågad om hur hon ser på att förundersökning om sexuellt ofredande har inletts mot Eneroth så svarade Andersson så här: – Det finns ingen tvekan om vad som hänt. Han säger att det var oavsiktligt och jag har ingen anledning att inte tro på det.

Uttalandena citerades bland annat av Dagens Nyheter.

”Om Magdalena Andersson föregriper Särskilda åklagarkammarens förundersökning och därmed äventyrar den svenska rättstillämpningens självständighet är det att betrakta som både anmärkningsvärt och otillbörligt”, skriver SD:s gruppledare i riksdagen, Henrik Vinge, i ett pressmeddelande.

-Pettersson tycker SD är lite larviga men det är väl hämnd…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “SD anmäler statsministern till KU

 1. Det är skillnad på folk ofolk, Kommer man från SD så ska dom leva oklanderligt, däremot en Sosse har ju partibok, och den upphäver ju alla felsteg, och våra så kallade domstolar
  måste ju bara ta upp ett sådant ärende, dom har ju så lite att syssla med, dödskjutningar
  och överfall av både gamla människor och unga får ju vänta när sådana här viktiga
  ärender kommer fram (0m SD)

  11
  1
 2. Fick hon men för livet av att han klappade henne på ryggen ?

  => Man kanske aldrig mer ska ta en kvinna i hand när man hälsar ?
  – det kan ju bli ett livslångt lidande – men inte för henne – utan för den som tar henne i hand !

  ”Me Too” kanske kan komma med förhållningsregler?

  Måste vi män, kanske titta bort när vi möter en kvinna ?

  30
  1
 3. Är det någon som är förvånad? Så här kommer det att fortsätta med ökande styrka fram till valet…

  26
 4. Peter Lundgren från SD hanteras inte riktigt likadant, han har försonats med kvinnan som utsattes för det sk övergrepp som skedde då, och de är nu goda vänner, men ändå är det någon som gjort en anmälan (“tredje person”) och detta harvas sedan i tingsrätt och hovrätt.
  Men när Eneroth gör likadant, då är han naturligtvis o(s)kyldig enligt statsministern. Måttstockarna går inte ens att jämföra bredvid varandra.

  66
 5. Och kronofogden söker Strandhäll och skall göra hembesök för delgivning, ha ha ha dessa dryga sossekärringar………..! Nu kanske det blir lite tystare framöver. Hämta mer popcorn!!

  54
 6. Det är de inte alls!!!

  Med tanke på hur de själva har talat och propagerat för domstolars och rättsväsendets oberoende från den politiska makten. Och klagat på andra länder som Polen och Ungern i denna fråga. Och så gör Magdalena samma sak själv. BLANDAR SIG POLITISKT I EN RÄTTSPROCESS!

  62

Kommentera