Söndagens elprisrekord slås idag…

ELFÖRSÖRJNING. De redan höga elpriset blir nu ännu dyrare. Idag, på måndagen kommer snittpriset att vara det högsta hittills sedan Sverige delades in i fyra prisområden 2011.

Steget Efter

Snittpriset för de två prisområdena i norra Sverige landar på 2,40 kronor per kilowattimme. I områdena i söder kommer de att hamna på 2,71 kronor per kilowattimme, enligt det digitala elbolaget Tibber.

Även det högsta timpriset hittills kommer noteras på måndagen.

I områdena i södra Sverige är det mellan klockan 17 och 18, då är priset 4,34 kronor per kilowattimme. För norra Sverige är det mellan 16 och 17. Elpriset är då 3,70 kronor per kilowattimme.

Alla priserna är angivna utan skatter och avgifter.

Det höga elpriset beror på en kombination av bland annat höga bränslepriser och minskad vattenkraftskapacitet i norra Sverige. Dessutom är produktionen av vindkraft låg anger TT med flera.

Följ elpriset här…

-Pettersson noterar att ingen nämner de stängda kärnkraftsreaktorerna i Sverige och Tyskland…

Det oljeeldade Karlshamnsverket i Blekinge har satts i beredskapsläge och ska kunna starta på två timmar. Orsaken är den ansträngda kapaciteten i elnätet.

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Söndagens elprisrekord slås idag…

 1. Jag får inte riktigt ihop det längre. DE säger att de höga priserna beror bl a på att vattenkraften inte levererar pga tillfrysning av älvarna i norr. Tittar jag på Svenska kraftnät så ser jag att vattenkraften levererar som aldrig för, just nu mer än hälften av vår förbrukning och nästan 12 GW.

  Förutom Miljötalibanernas nedläggning av den miljövänliga kärnkraften så är det medlemskapet i EU som kostar svenska folket inte bara den direkta avgiften om nästan 52 miljarder (52 000 000 000) kronor utan även högre priser på alla produkter som EU kan ha nytta av, inklusive elkraft.

  Globalism innebär utsugning av nationalstater.
  AVVECKLA EU OCH ÅTERUPPRÄTTA DEN SVENSKA NATIONALSTATEN

  16
 2. Ingen idé att vända sig till herr Ygeman med tvåårigt gymnasium och mediokra betyg under de åren. Om han nu kom så långt som till procent, han kanske är kvar på ”gånga” och plus och minus.

  15
 3. Hade vi haft alla våra kärnkraftreaktorer kvar hade vi haft tillräckligt med el som varit billigare i Sverige men nu när vi haft en maktgalen Statsminister de närmaste 7 åren som gjort allt för att få ha kvar makten så blir det så och den kommande nya kommande Statsministern hon blir nog inte bättre. Kanske värre. Det blir ur askan i elden för Sverige…

  17
 4. Vi får hoppas att det är slut på lekstugan med elförsörningen nu när MP försvunnit till allas glädje…

  19
 5. Ja och ingen nämner elnätet. Finnar och norrmän har ilsknat till över tillståndet i det svenska elnätet. Finnarnas not till Sverige var så skarp att nästa nivå vore att kalla upp svenska ambassadören i Helsingfors till UD för utskällning.

  25
  • Varför är finländarna upprörda? Jo; ”Finländarna har reagerat kraftfullt på att Svenska Kraftnät inte lever upp till reglerna inom EU – att minst 70 procent av ett lands nätkapacitet ska kunna användas till elhandel mellan länder.”

   Vi tar det igen; ”Minst 70 procent av ett lands nätkapacitet ska kunna användas till elhandel mellan länder”. Rena permittenttrafiken av elektroner i mitt tycke. Allt för att Tyskland ska ha energi sedan die Führerinn lagt ner kärnkraften och behöver reglerkraft.

   15
   • Det är ju snällt av EU att vi får behålla högst 30% själva av vårt eget elnät. Eller hur Ygeman?

    15

Kommentera