Föräldrar ville gifta bort sitt barn

Expressen berättar att polisen på Arlanda hindrade två pakistanska föräldrar att resa till hemlandet där syftet var att gifta bort sin 13-åriga dotter.

De sitter nu anhållna för förberedelser till barnäktenskap. 2020 skärpte regeringen straffen kring denna typ av brottslighet och nu kan en fällande dom ge upp till fyra års fängelse.

Fast det är i Sverige. I andra länder råder inte lika strikta regler när det gäller föräldrar som gifter bort sina barn. I Sydostasien och Afrikanska länder söder om Sahara är det som mest vanligt. Runt 12 miljoner flickor gifts årligen bort i unga år.

Nu är det inte bara giftermål vi talar om. Med äktenskapet följer också sånt som vi i den moderna världen benämner som pedofili. Sex med barn. 

I just Pakistan är det inte ovanligt att flickor så unga som 13 år får barn när de fullbordat äktenskapet med sin ofta betydligt äldre make.

I Sverige och alla moderna länder är allt ni läser ovan olagligt. I andra delar av världen mer legalt. Har man i religiösa kretsar en förebild som vid 50 års ålder gifte sig med en 6-årig flicka och fullbordade äktenskapet när han var 53 och hon blott 9, kanske det inte förvånar. Det gäller att välja sina förebilder.

4 thoughts on “Föräldrar ville gifta bort sitt barn

 1. ” Me Too ” ?

  Var är ni ?
  Vad tycker ni ?
  Vad gör ni ?

  Men en kille, som klappade en tjej på låret i en badtunna, där fler var i tunnan,
  för 17 år sedan – där kunde ni agera och förstöra hans liv !

  Jag uppskattar, beundrar och respekterar kvinnor !

  – men förstår inte er värdering !
  – är en klapp på rumpan eller låret för 17 år sedan värre än när muslimerna säljer sina döttrar ? ? ?

  Gör gärna en realistisk bedömning !

  Ställ upp er i rad och kritisera islam/muslimernas behandling av flickor/kvinnor !

  – jaså ! Ni vågar inte ! ? ………………..

Kommentera