HD prövar inte Vetlanda-afghanens dom – livstid står fast

BROTT & STRAFF. Högsta domstolen kommer inte pröva domen för 22-årige Tamim Sultani som i början av mars knivskar sju personer i Vetlanda. Tamim Sultani dömdes till livstids fängelse och utvisning för sju mordförsök av hovrätten och den domen står alltså fast.

-Pettersson tycker det är synd att Sverige till att börja med försöker få dem som är dömda till utvisning efter avtjänat straff att sitta av det i hemlandet. Detsamma för utländska medborgare, då kunde vi bli av med runt 30 procent av alla fångar.

Långsiktigt skulle vi titta på alla med utländsk bakgrund, hur många det är vet ingen exakt eftersom den socialdemokratiska regeringen av någon anledning förbjöd Kriminalvården att registrera det år 2002.

***

TIDIGARE 2021-11-10. Vetlanda-afghanen Tamim Sultani överklagar dom till HD – vill ha sänkt straff

BROTT & STRAFF. 22-årige Tamim Sultani, som dömts för att ha knivhuggit sju personer i centrala Vetlanda i mars, överklagar till Högsta domstolen. I mitten av oktober dömdes Sultani till livstids fängelse och utvisning av hovrätten.

I överklagan argumenterar hans advokat för att livstidsstraff tidigare utdömts för brott med dödlig utgång och skriver att hans klient vill att HD omprövar straffet och i stället dömer honom till ett tidsbegränsat straff.

-Pettersson säger att för mig får Tamim gärna släppas direkt under förutsättning att han åker hem till Afghanistan och aldrig mer visar sig är. Vid livstidsstraff i Sverige gäller att han efter tio år kan ansöka om tidsbestämt straff. Det tidsbestämda straffet måste dock vara minst 18 år.

Tamim och hans advokat ifrågasätter inte skulden, bara längden på straffet.

***

TIDIGARE 2021-10-12. Hovrätten fastställer Vetlanda-afghanen Tamim Sultanis straff

VÅLDSVÅGEN. Göta hovrätt fastställer tingsrättens livstidsdom med utvisning mot Tamim Sultani, 22, som i mars knivhögg sju män i Vetlanda. En enig hovrätt dömer Sultani för försök till mord i sju fall.

I somras överklagade Sultani domen från tingsrätten. Han har via sin advokat bland annat argumenterat för att knivattackerna ska rubriceras som grov misshandel, eftersom han menar att han inte hade för avsikt att döda någon.

Tamim Sultani har erkänt tre av attackerna men säger sig inte minnas de övriga.

Pressmeddelande från Göta Hovrätt

Om Tamim Sultani på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera