Liverpoolbombaren och falska muslimska konverteringar till kristendom

av Daniel Pipes, översättning till svenska: Ilya Meyer

Fallet Emad Jamil Al Swealmeen, 32, belyser faran med muslimer som falskeligen konverterar till kristendomen. Swealmeen blev känd för allmänheten den 14 november när han (förmodligen oavsiktligt) detonerade en improviserad sprängladdning utanför Liverpools kvinnosjukhus klockan 10:59, när han åkte i en taxi endast sekunder innan den nationella tystnaden i två minuter för Remembrance Sunday klockan 11:00. Han dödade sig själv och skadade taxichauffören.

Emad Jamil Al Swealmeen som studerade kakdekorering vid The City of Liverpool College 2018 – 19, såg ut som en trevlig person.

Polisen tror han var en islamist och en jihadist. Hans biografi är värd att notera:

Han kom lagligt till Storbritannien från Iran 2014 och enligt Times of London ”tog en pensionerad brittisk arméofficer honom under sina vingar efter att han besökt Liverpools anglikanska katedral och uttryckt intresse för att konvertera från islam till kristendomen”. Officeren, Lt. Colonel Malcolm Hitchcott, 77, berättade ”hur Al Swealmeen kom till katedralen i augusti 2015 och uttryckte intresse för att konvertera. Hitchcott som hjälpte till med bibelklasser för asylsökande berättade att besökaren gick en alphakurs för att lära sig om kristendomen. Han konfirmerades som kristen i mars 2017 vid Liverpool Anglican Cathedral. Vid den tiden ändrade han sitt namn till det mer europeisktklingande Enzo Almeni.

The Times fortsätter:

Medarbetare hävdade att de trodde att Al Swealmeen endast var intresserad av att konvertera till kristendomen eftersom han trodde det skulle hjälpa honom i hans ansökan om asyl. Han hade skickat in en ny ansökan 2017. Han fick stöd av kristna volontärer från ett nätverk av kyrkor som hjälpte asylsökande. Al Swealmeen flyttade till en hyreslägenhet i Sefton Park, en kort promenad från Hitchcotts hem, där han bodde med en grupp män inklusive andra asylsökanden från Mellanöstern.

Efter att ha fått reda på att bombmannen hade indentifierats som Al Swealmeen sade Hitchcott: ”Vi är chockade. Jag kan inte föreställa mig en mindre trolig kandidat. Han var väluppfostrad och tyst”. Hans fru tillade: ”Vi älskade honom”.

Times rapporterar vidare att en talesperson för Liverpool Cathderal sade att man har rutiner för att testa om de asylsökandes avsikter att konvertera är genuina. De förväntas vara ”nära knutna” till församlngen i minst två år innan personalen stödjer en visumansökan. En talesperson berättade att:

”Liverpool Cathedral har utvecklat rejäla processer för att urskilja huruvida någon uttrycker ett genuint engagemang till tron. Dessa inkluderar krav på regelbundet deltagande samtidigt som man deltar i en erkänd kristen grundkurs. Vi förväntar oss att någon har nära anknytning till samfundet i minst två år innan vi ens överväger att stödja en ansökan.”

Daily Telegraph tilläger att Swealmeen ”sågs vid sin lokala moské varje dag under Ramadan i april (2021) ungefär samtidigt som han började bygga sin bomb. Källor hävdar att den irakiskfödde asylsökanden var i moskén ’hela dagen varje dag’ under den religiösa högtiden och sågs bedja tillsammans med en annan muslim en vecka före attacken”. De noterar att detta kommer att ”ytterligare underblåsa misstanken om att Swealmeens konvertering till kristendomen för fyra år sedan var ett knep för att hjälpa honom övertyga Inrikesministeriet att låta honom stanna i Storbritannien”.

Faktum är att ”i januari i år lämnade han in en ny ansökan till Inrikesministeriet med sitt nya namn och hävdade att hans kristna tro skulle leda till att han förföljdes om han återvände till Mellanösten. Hans ansökan var fortfarande under behandling samma helg som han sprängde sig själv i luften utanför Liverpools kvinnosjukhus”.

Avslutningsvis: fromma bedrägerier förekommer och de kan slå blå dunster i ögonen på sina välmenande värdar, mentorer och vänner. Medan muslimska konverteringar till kristendomen ökar kommer detta att bli att växa problem för Västvärlden. 

***

TIDIGARE 2021-11-18. Emad från Irak försökte begå terrordådet i Liverpool

TERRORISM. Emad al-Swealmeen, 32, dödade sig själv och skadade en taxichaufför i ett försök till terrorattentat i Liverpool. Enligt brittisk polis började han planera dådet för mer än ett halvår sedan. Polisen tittar på om de upprepade avslagen på asylansökan kan vara ett motiv till attentatet.

Emad-Al-Swealmeen. Bild från Youtube

Bombmannen i Liverpool är Emad al-Swealmeen, 32, hans föräldrar kom från Syrien och Irak, Emad var uppvuxen i Irak. Han konverterade från islam till kristendomen under sin tid i Storbritannien. Bombmannen hade bomben på sig och dog enligt polisen av elden och explosionen. Taxichauffören lyckades ta sig ur taxin och klarade sig mirakulöst.

Emad al-Swealmeen konverterade från islam till kristendomen under sin tid i Storbritannien.

Det står också klart att han planerat sin attack under en längre tid. Redan i april började al-Swealmeen köpa in utrustning till sin hemtillverkade bomb, enligt polisen.

En komplex bild träder fram över inköpen av bombens komponenter. Vi vet att al-Swealmeen hyrde sin fastighet från april i år och vi tror att relevanta inköp har gjorts sedan dess, minst, säger Russ Jackson, som jobbar med kontraterrorism hos polisen i nordvästra England till The Guardian.

Ett faktum som väcker frågor kring huruvida polisen hade kunnat agera tidigare för att ha stoppat attentatsförsöket. Han var inte känd av den brittiska säkerhetstjänsten MI5.

Al-Swaelmeen hade enligt polis och personer i hans närhet haft problem med psykisk ohälsa. Han kom till Storbritannien 2014 och hade vid flera tillfällen ansökt om asyl, men fått avslag.

I samband med terrorförsöket gjorde polisen tillslag mot flera adresser i Liverpool och fyra personer greps misstänkta för kopplingar till dådet. Men de släpptes senare utan misstankar om brott. Det troligaste är att 32-åringen agerade på egen hand, enligt polisen.

-Pettersson säger att som så ofta påstås muslimska terrorister vara psyksjuka, frågan är om islam gör människor galna eller om de tokiga blir muslimer?

***

TIDIGARE 2021-11-15. Dave Perry låser in terrorist i sin taxi innan bomben exploderar

TERRORISM. Söndagens explosion utanför ett kvinnosjukhus i Liverpool var ett terrordåd. Det uppger den brittiska polisen i en pressträff på måndagen. Explosionen inträffade i en taxibil efter att en passagerare utlöst ett sprängämne när bilen körde mot entrén till sjukhuset. Passageraren ska enligt medieuppgifter ha velat åka till en katedral där 2000 människor samlats för en minnesgudstjänst för krigsveteraner. På grund av vägarbeten hamnade dock taxin vid kvinnokliniken, rapporterar Liverpool Echo.

Vi är medvetna om att det pågick ett evenemang i närheten av sjukhuset (…) vi kan inte dra någon koppling i nuläget men det är en av de saker vi tittar på, säger Russ Jackson, chef för antiterrorpolisen i nordvästra England.

Passageraren dog i explosionen medan taxichauffören kom undan med lindriga skador och är hemma från sjukhuset.

Taxiföraren David Perry hyllas som en hjälte. Liverpools borgmästare Joanne Anderson säger till BBC att Perry genom att låsa bilens dörrar kan ha räddat många liv vid kvinnosjukhuset där explosionen inträffade. – Taxiföraren har genom sin heroiska insats lyckats avstyra det som hade kunnat bli en helt förfärlig katastrof.

Passageraren i taxin dog i explosionen, medan David Perry skadades. Han har nu fått åka hem från sjukhuset, enligt uppgifter till Sky News.

Omständigheterna kring det misstänkta bombdådet är fortfarande oklara. Tre män har dock gripits, preliminärt misstänkta för terrorbrott.

***

TIDIGARE 2021-11-14. Tre gripna för misstänkt terrordåd i Liverpool

TERRORISM. En taxibil exploderade på söndagen utanför ett sjukhus i Liverpool. En man dödades och en fick allvarliga skador, rapporterar BBC.

Twitter

Tre män har gripits misstänkta för inblandning i enlighet med terrorlagstiftningen, uppger brittiska medier. Samtidigt uppger polisen att man fortsatt inte vet vad som orsakade explosionen och om det fanns ett terrormotiv bakom.

– Så här långt förstår vi det som att den inblandade bilen var en taxi som körde fram till sjukhuset strax före explosionen, sade Merseyside-polisens chef Serena Kennedy vid en pressträff.

Männen är 29, 26 och 21 år gamla.

Den avlidne mannen var passagerare i taxin. Chauffören vårdas på sjukhus.

Explosionen skedde vid klockan elva på förmiddagen lokal tid. Utredningen leddes redan tidigt av en antiterror-enhet inom polisen, men det dröjde innan det fanns konkreta terrormisstankar.

Under dagen har en bombgrupp varit på plats, men det är oklart om den har behövt bistå brottsutredarna.

Sjukhuset i fråga tar i huvudsak emot kvinnliga patienter, men tar med anledning av explosionen inte emot några alls för tillfället.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Liverpoolbombaren och falska muslimska konverteringar till kristendom

 1. det är ju det dom är ptoblemet med islam dom är så falska det är helt omöjligt att lita på dom av den minsta påståda förolämpningen mördar fom allt och alla och det går inte att ha den typen av indevider i en civiliserad stat och det är riktigt besvärande med en sån regeringen som vi har i Sverige i dag med fri verkanseld dag och natt

 2. Taqiyya, är benämningen på en muslimsk företeelse som enligt koranen går ut på att muslimen kan ljuga om allt för att skydda sig själv och religionen islam. Det gör det mycket svårt att lita på muslimer.

  23
 3. Naiviteten är gigantisk i västvärldens okunniga kretsar. Det finns vissa ”lagar” att förhålla sig till, när man har med utomeuropeiska muslimer att göra.
  Här är några:
  Håll uppsikt bakåt.
  En lismande menamuslim ljuger alltid.
  Sträck aldrig ut en hjälpande hand, betecknas som svaghet.
  Muslimsk aggressivitet, måste besvaras med våld, allt annat betraktas som svaghet.
  Framför allt, lita inte på en menamuslim, det kan bli din död.
  Om någon undrar över det här, så är det lång erfarenhet, av behöva leva i närheten av packet. Dessutom dessa individer kan inte integreras ens på tvåhundra år, i ett västerländskt samhälle. Enda sättet att få ordning på de problem dessa individer står för, är att inleda en massiv ”städning”.

  28
 4. Gammalt trix här att påstå att man blivit kristen eller att man är homosexuell. Allt sväljs av naiva svenska myndigheter.

  35
 5. Hur testar man om en muslim konverterat till kristendomen? Enkelt, ha en diskussion om Muhammeds liv och leverne och se om vederbörande håller med eller protesterar alternativt försvarar den falske profeten.

  31
  1

Kommentera