Det blir statsministeromröstning om på onsdag

INRIKES. Talman Andreas Norlén föreslår Magdalena Andersson som ny statsminister, trots att ingen uppgörelse med V har nåtts. Det meddelar han på en pressträff med Andersson. Riksdagens statsministeromröstning kommer att ske på onsdag.

Magdalena Andersson (S) SVT skärmdump

– Hon har meddelat mig att hon är redo att prövas i kammaren, säger Andreas Norlén.

Andersson säger att hon har full respekt för talmannens beslut och att hon fram till omröstningen kommer att ägna sig åt fortsatta förhandlingar med Vänsterpartiet.

Jag har haft uppdraget i elva dagar och Sverige behöver få en regering på plats.

V kräver bland annat höjda garantipensioner. Andersson säger att Socialdemokraterna och Miljöpartiet självklart står ”redo att diskutera ytterligare förbättringar för de sämst ställda pensionärerna”.

-Pettersson säger att för att Magdalena Andersson INTE ska bli statsminister på onsdag så måste 175 ledamöter rösta emot, hur många som röstar för eller lägger ned sina röster har ingen betydelse.

M, SD, KD och L har tillsammans 174 mandat, det räcker inte. Men det finns en politisk vilde, Amineh Kakabaveh, som lämnat Vänsterpartiet men sitter kvar i riksdagen…

Röstar hela V mot ser det illa ut för S men det finns knappast något alternativ så länge C vägrar samarbeta med SD.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Det blir statsministeromröstning om på onsdag

 1. V kommer att rösta för Maggan ….för då blir Maggan skyldig dem en tjänst eller två ….

  10
  2
 2. ja är så trött på detta spel som man kör för öppen ridå . om inte v säger nej till detta eko . då kan man konstatera att det är teater man driver kasta in Greta grötskalle så kan hon svamla skit samtidigt.

  32
  1
  • Magda och sossarna, skiter egentligen i pensionärerna och sossarna. Men de tvingas till vissa eftergifter p g a V. Men det går trögt, eftersom VILJAN INTE FINNS! Det tycks som om vänsterpartiet är rejälare, men det är bara som det verkar. I själva verket är de ute i syfte att konkurrera med SD om väljarna inför valet. BARA ETT FULT SPEL ALLTSÅ MED ANDRA ORD! DE SKITER OCKSÅ FULLSTÄNDIGT I PENSIONÄRERNA!!! De enda S och V bryr sig om, är DE UTIFRÅNKOMMANDE! Eftersom de är likasinnande primitiv valboskap!

 3. Undrar om hon kommer att ta över Löfvens mantra ” jag
  Har aldrig kritiserat islam och kommer aldrig att göra det”.
  I så fall får hon börja ned att slänga ut alla feminister i partiet och regeringen .
  För Islams och Feminismens inställningar och mål är oförenliga .
  Men självskadebeteende kanske har gått så långt att Sanna Demokrater och Feminister lämnat Sina principer och ståndpunkter och ersatt dem med värdegrunden .
  Sånt händer ju i politiken allt som oftast .

  34
 4. Sverige behöver en regering säger Magdalena A, ??? men vi har ju inte haft någon regering värd namnet dom sista 10 åren??

  59

Kommentera