Guillou är inte kommunist – det är värre än så

MEDIA. Jan Guillou är krönikör på Aftonbladet, där vräker han ur sig in massa dumheter som den grinige gubbe han blivit. Idag svamlar Guillou om Sverigedemokraterna, det rasistiska SD som är brunt, klart brunt. Oavsett om Jimmie Åkesson maskerar sig med ordet ”socialkonservativ”. Nazist är Åkesson alltså inte. Men betydligt modernare och farligare än så.

Jan Guillou borde vara försiktig med vad han kallar andra, kommunisten tycker väl han är skyddad i sin 173 m2 stora lägenhet värd 13 miljoner där han bor med sin fru på Östermalm och med tillgångar på över hundra miljoner i sina bolag.

-Pettersson ser att krönikören tycker att Sverigedemokrater ska överbevisas med fakta om invandrares brottslighet och det kanske är klokt, så jag tar några uttalande av herr Guillou som vi tidigare skrivit om här på bloggen.

Jag undrar om inte den på Östermalm boende kommunisten Guillou är Sverigedemokrat innerst inne…

”…Men rent faktiskt så förhåller det sig alltså så att risken att en invandrare skall begå brott är ungefär dubbelt så stor som att en svensk skall begå brott…”

”…besöker man ett svenskt fängelse ser man en mycket mörkare bild, en närmast chockartad bild. För bland de intagna på fängelse är invandrarnas överrepresentation mycket större än vad man kan utläsa ur brottsstatistiken. Jag överraskades själv av denna syn när jag besökte Norrtäljefängelset förra året för att hålla ett föredrag. Så gott som alla fångarna kom till gymnastiksalen och det var ju lätt att se att svartskallemajoriteten var enorm (idag 75 % på just det fängelset)…”

”…Anledningen till att fler invandrare än svenskar dras in i narkotikasmuggling är mest att invandrarna har vissa talanger som är nödvändiga i sammanhanget men som helsvenska förbrytare saknar. De talar exempelvis kurdiska, arabiska och spanska, vilket underlättar om man ska göra affärer på de språken…”

”…det är inte särskilt lönsamt att stå i grönsaksstånd i Rinkeby centrum och redan nu har de alldeles för stora utgifter (hasch, eventuellt redan nu tyngre droger) för att ha tid med ett anständigt liv. De försörjer sig i huvudsak på småbrott, säg inbrott och väskryckning…”

”…Bara genom pengar kan man skaffa sig mänsklig värdighet och mycket pengar ger mer mänsklig värdighet än lite pengar. Pengar skaffar man inte i farfars grönsaksstånd utan genom brott…”

”…I gänget finns en stark övertygelse om att livet är och kommer att förbli en kamp mellan oss och dom (svenskarna) och det har egentligen inte så stor betydelse hur objektivt sann erfarenhet man har av diskriminering från dom andra, svennarna, eftersom känslan av diskriminering är så stark…”

”För många zigenare stjäl för mycket. I ett inslag som handlade om zigenare påpekades bland mycket annat att alldeles för många zigenare stal för mycket. På den punkten fanns inga sakliga invändningar. Men det väckte indignation att denna rasistframkallande sanning hade framförts i TV. Radionämnden fällde programmet enligt sin allra strängaste regel som handlar om brott mot Sveriges demokrati och man motiverade sin fällning just med att denna typ av påpekanden skulle kunna framkalla rasistiska stämningar i landet…”

”…Det statliga forskningsorganet BRÅ tillsatte en utredning för att visa att zigenare verkligen inte stal för mycket. Utredningsresultatet gick emellertid dramatiskt åt motsatt håll, varför utredningen hemligstämplades…

”…Denna gällande politiska moral, att förtiga olämpliga fakta, hindrade alltså länge all vettig journalistik i ämnet invandrare och brott. Följaktligen kunde denna brottslighet utvecklas i fred under lång tid…

– Det mina vänner är några citat ur en artikel av extremisten Jan Guillou i januari 1996 och publicerad på den främlingsfientliga hatsajten Aftonbladet. 

Sedan vet jag inte om Jan Guillou har glömt att han suttit ett år i fängelse, dömd för spioneri.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Guillou är inte kommunist – det är värre än så

 1. Typisk kommunistisk överlägsenhet och avsky mot svenska arbetande och pensionerade medborgare att via skatter tvinga dem försörja utländska vuxna friska människor. Vanliga medborgare har inga kryphål att komma undan skatter och har normalt inga ambitioner för det heller. Men att svenskarnas skatter går till försörjning av s.k. asylsökare och migranter i stället för att underhålla den välfärd vi hade men nu är i förskingring kan inte ens vara lagligt. Stora delar konservativa människor i dag vill förvalta en välfärd och ett samhälle vi en gång var på väg mot. Det är långt ifrån högerextremt. Vill jag uppleva äkta mångkultur, så upplever jag det helst med resor till andra länder och på eget initiativ. Mångkulturidén i Sverige är en totalitär och därför farlig tanke av svenska myndigheter med bristen på och oviljan till de enklaste konsekvensanalyser.

 2. Såg på SVT K kanalen om hur Hitler kom till makten
  Intressant för det finns likheter med vår förre stasminister
  Låg begåvning som lite klurigare personer utnyttjar för egen vinning
  Historien upprepar sig

 3. är det inte bättre att fundera på vad Guillou är .. han är en vapenfixerad idiot hans största dröm är att vara någon form av hemlig agent hans romaner med Hamilton beskriver honnom själv som en våt dröm !! och det är dom den nu mera avlidna polis chefen säger Hans Holmer detta är en knäpp gök och det är bäst att kontrollera vad idioten har för avsikter enligt säkra källor planerade Guillou skjuta polis chefen men bevisen räckte inte till enligt säkra källor är Guillou så värklighets främade så inte ens kgb skule ta i honnom med tång

 4. Det är otroligt att hobbexkommunisten Jan G säljer så mycket dåliga böcker han har skrivit.

  21
 5. Trist med dessa krigshetsare som inte fattat att kriget tog slut för 75 år sedan. Är deras önskan månne att det ska bli ett tredje världskrig?

  29
 6. Det är trist när en bra författare drabbas av syndromet SD tourettes.Den yttrar sig som så att man upprepar och fastnar ett tänkesätt som i Jans fall gäller SD.Grammofonskivan fastnar i samma spår och vevar på : SD är brunt,SD är brunt ,Sd är brunt osv.Herr Löfven och Herr Arnstad har även dom drabbats av syndromet.Man vill inte och kan inte tänka och uttala sig på något annat vis.Får man dessutom bra betalt för att saluföra sin SD tourettes så finns det ju ingen anledning till att grammofonskivan skulle byta spår.

  34
  1
 7. Åkesson är knappast tiondelen så farlig som invandrafrälset i BOLLNÄS, ESKILSTUNA, TROLLHÄTTAN, ….. som visat sig så farliga under helgen att inte ens polisen vågat ta fast någon.

  Om de ändå råkar åka fast blir de omgående släppta

  48
 8. Grabbarna på Fagerhult, solbacka, onskan(faktisk sevärd film tycker jag, oavsett om den är verklig som film) runöskolan m.fl.

  Solbacka flera ggr, samkväm, walking rally och en massa annat på kvällarna som skulle indoktrinera ungdomen på 70 talet, plus kröken och spabad för att få in alla i facket som betalar högdjuren en massa och får liten hjälp när det bränner till när någon blir orättvist behandlad i arbetet.
  Har själv varit med detta, kvällarna bestod av mycket kröken och konstigt folk m.m.
  Fyll gärna på de som varit med på den tiden.

  21
 9. Ja vad ska man säga om denna fåntratt,hans färg är väl närmast att
  betrakta som spyfärgad,han trivs väl med dom andra skitstövlarna
  på kloakutsläppet kaka söker maka som det gamla talesättet säger.

  49
  3
 10. Lyssna på de intervjuer med Bo Theutenberg som finns på Youtube så får ni reda på vad herr kommunist är för en figur.

  35
 11. Jag tycker att han är kul att läsa, ungefär som Jan Myrdal var. Man vet aldrig vad som komma skall.

  10
  36
 12. När man blir äldre förstärks en del karaktärer. Både dåliga och bra. För Guillous del är det tyvärr de dåliga. Jag har förstått att hans barn och syskon inte vill vara med honom.
  Han skulle slutat skriva när han stod högt i kurs. Nu en långsam pinsam spiral nedåt. Hans enda privata kontakt är hans fru. Han dör rikast på kyrkogården och ensammast. En sorglig figur.

  71
  • Har aldrig läst någon av hans böker, men det var intressant att han vid något tillfälle skulle stått högt i kurs
   I mina ögen en självbelåten skitstövel som inbillar sig att de han säger är det riktiga

 13. Kommunist? Hur ser han på detta med tillgångsfördelning? Han borde ha plats för ett tiotal uteliggare.

  73
 14. Denne lille skit, knappt en tvärhand hög, men trotts sin litenhet så finner man dom största
  skithögarna bland just kommunister, det märkis ju också när han är skribent på Aftonslasken, det är nämligen bara sådana som skriver där!

  72
  3
 15. Man kan bara konstatera att det inte finns nån botten för denna svinaktiga pissblaska. Ska man skriva nåt där och få betalt så måste man sänka sig lång långt under allt vad träsknivå heter. Att nån anständig människa köper detta avskrap är en gåta.

  90
  3

Kommentera