Lars Vilks gallerist berättar om varför han ville ställa ut konsten

YTTRANDEFRIHET. För en del år sedan skrev bloggen en hel del om galleristen Henrik Rönnquist och hans utställningar av Lars Vilks och Dan Parks konst under 2013 och 2014 och hur dessa omgärdades av ett stort säkerhetspådrag, utsattes för demonstrationer och deras konstnärskap kritiserades från flera håll, inte minst från konstvärlden.

Henrik Rönnquist och Lars Vilks

Galleristen Henrik Rönnquist var tveksam om han skulle våga ställa ut konstverken, men valde till slut att göra det. I veckans Hotspot från Världen Idag berättar Henrik om varför valde att ställa ut och vad det beslutet har kostat honom.

-Pettersson säger att för Henrik Rönnquist, Dan Park och Lars Vilks fanns ingen yttrandefrihet och Lars Vilks var tvungen att dö innan han fick upprättelse.

Den ständigt kränkte riksdagsledamoten för vänsterpartiet Momodou Jallow, protesterade mot Lars Vilks och Dan Parks konst. Foto Roger Sahlström

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Lars Vilks gallerist berättar om varför han ville ställa ut konsten

 1. Jag tycker vi helgonförklarar Lars Vilks. En av dom få som vågade stå upp mot terrorreligionen islam.

  18
  2
 2. Ja, konst skulle provocera! Eller ”roa och oroa”, som man så! Men det var innan Che-quevara-folket fick den totala makten! Då blev det stopp! Nu är det bara att böja sig för vänsteröverheten, som gäller!!!

  TY SÅDAN ÄR SOCIALISMEN!!!

  24
  3

Kommentera