Cementa får fortsätta bryta kalk

ARBETSMARKNAD. Regeringen har fattat beslut om att ge Cementa tillstånd att fortsätta bryta kalk i Slite på Gotland, erfar DN.

Steget Efter

Beslutet rör ett fortsatt tillfälligt tillstånd. Det under vissa villkor rörande vattnet, enligt tidningen.

Detta trots att flera instanser, bland annat lagrådet avrått haft invändningar mot beslutet.

-Pettersson säger att det var det enda rimliga beslutet…

Om Cementa på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Cementa får fortsätta bryta kalk

 1. Varför inte använda vattnet i Östersjön? Havsvatten fungerar alldeles utmärkt i andra länder, och kan bli ett utmärkt tillskott under ex.sommarperioden.

  • Inte så bra, saxat ur ett forum.

   Anonym sa…
   Ölandsbron har varit på fall sedan den byggdes. Året efter invigningen började betongen spricka sönder och armeringsjärnen rostade.
   Det visade sig då att de giriga brobyggarna, vill minnas att det var Skånska Cement, hade blandat ihop betongen med saltvatten. Det var förståss billigare att ta det bräckta vattnet direkt ur Kalmar sund. Saltet i betongen angriper armeringsjärnen som då rostar och sväller så att betongen spricker. Vatten tränger in i sprickorna och orsakar vidare frostsprängning vid minusgrader
   Ser nu efter alla dessa år, på din bild, hur de har byggt ”stövlar” runt de ursprungliga pelarna och dessa reparationer kommer att pågå tills den rivs eller faller i hop av sig självt.
   Det har retat mig i alla år att vi skattebetalare ska betala detta evighetsarbete. Varför skickas inte räkningarna till dem som bevisligen är ansvariga?

   03 januari, 2007 01:04
   ———————–
   Rosttrögt armeringsjärn kanske hade funkat bättre men är mycket dyrare.

 2. Cementas de factomonopol är ett problem men cement är samtidigt en mycket viktig produkt. Både den domstol och den regering som hanterat detta borde skämmas. Även Cementa kan nog ha viss del i skulden, det är lite oklart tycker jag. Men en sak är säker, MP måste bort, de förstör ju precis allting och till och med för sina egna hjärtebarn (vindkraft behöver betongfundament).

 3. det är ju konstikt att regeringen tar in dessa idioter det är ett skämt sen säger statsminister ja det viktigaste är jobben?
  det är ju en alvarlig störning i denna regering antagligen en av dom korruptast sverig har sett att beräkna skadan av den är ekstremt svårt om man nu försöker värdera sjutningar eller cov19 fiaskot

  23
 4. Att Cementa över huvud taget blev stoppade, indikerar bara att vi har för få som klarar att tänka rationellt.

  31
 5. Sossarna vågar väl inte annat med tanke på alla som skulle bli arbetslösa och skulle vägra att rösta på partiet som gjort dom så illa.

  28

Kommentera