Vaccinpass införs från 1 december plus att det blir utökad testning

PANDEMI. Folkhälsomyndigheten har begärt att vaccinpass ska införas i Sverige, meddelar socialminister Lena Hallengren (S) på en pressträff. Myndigheten vill att passen ska gälla vid inomhusarrangemang med fler än hundra deltagare.

Coronapass. I Danmark har man haft passen sedan 6 april utan större protester och den 10 september avslutades alla restriktioner, men nu har passen införts igen. Foto: EU

Hallengren säger att regeringen håller med om att passen behövs och att förslaget tas vidare. Hon säger att regeringen kommer att föreslå att passen ska börja gälla från 1 december.

Det är tuffa besked att ge, vi vill alla att pandemin ska vara över, säger Hallengren.

Kulturminister Amanda Lind (MP) säger att det inte blir ett krav med pass, men att de arrangörer som inte använder dem kommer att behöva förhålla sig till nya restriktioner.

Det handlar om trygghet. Ingen ska avstå för att gå på arrangemang av rädsla för att sitta nära ovaccinerade personer, säger Lind.

FHM:s generaldirektör Karin Tegmark Wisell påpekar att smittan ökar på flera håll i Europa och att sjukvården åter börjar bli hårt belastad. Hon säger att uppgången ännu inte syns i Sverige men att myndigheten räknar med att det kommer att ske här med.

Vi vill vidta åtgärder för att motverka ytterligare belastning, som vi ser kan komma i mitten av december enligt våra scenarion, säger Tegmark Wisell.

Hon säger också att FHM återinför rekommendationen om att alla som uppvisar symptom på covid-19 ska testa sig, oavsett om man är vaccinerad eller inte. Från och med måndag rekommenderar FHM också att personer utan symptom ska testas om någon i hushållet får covid-19.

Regeringens pressmeddelande

-Pettersson säger att Danmark har haft ett sådant pass sedan i april – och personalen på restauranger och kaféer tycker att det fungerat bra. Passen avskaffades i september men då ökade smittan och nu har de införts igen.

Risken att bli smittad av coronaviruset är tre gånger så hög om du är ovaccinerad, jämfört med om du är fullvaccinerad.

Och de danskar som inte är vaccinerade bidrar till att coronasmittan sprids mellan sex och nio gånger så mycket som vaccinerade i Danmark.

Det visar analyser gjorda av Viggo Andreasen, docent i matematisk epidemiologi vid Roskilde universitet, som han baserat på bland annat data från danska Statens Serum Institut, rapporterar danska TV2.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

35 thoughts on “Vaccinpass införs från 1 december plus att det blir utökad testning

 1. Dom här vaccinen verkar vara ett hopkok av ingenting och sprider en
  falsk säkerhet.Jag skrev ett inlägg när allt släpptes fritt,det ska bli
  intressant att se hur det ser ut i slutet av Oktober, det gick två veckor
  över den sista Oktober så var det dags igen för nedstängningar av
  evenemang,så går det när man är för snabb.

 2. ja det är intressant man kan läsa att vissa länder har en vaccinationsgrad på 80 till 95 % och änfå har en skenade smittspridning… jag skulle villa veta vilken typ av vaccin man har använt. det finns väl 6 till8 olika tillvärkare om man nu får in smittade med cov 19 så bör man fråga om vilket vacvin det är som han fått få borde man hitta kuster och kunna avgöra vilka typer sv vaccin som är odugligt !!! jag vill gärna att man gör liknade studier

 3. Veckans rapportering från FHM, vecka 42, där 20 av 23 döda, var ”fullvaccinerade”, alltså tre! döda av 23 st.
  Tänker på uttrycket, ”man kan ignorera verkligheten, men inte konsekvensen av den ignorerade verkligheten”…
  På min frus jobb är flera ”fullvaccinerade” sjuka och det får ställa in flera aktiviteter, men hon och några till har fullt opp, de är inte ”vaccinerade”, sjukvården måste fungera. Det tickar på…
  https://www.folkhalsomyndigheten.se/folkhalsorapportering-statistik/statistik-a-o/sjukdomsstatistik/covid-19-veckorapporter/senaste-covidrapporten/

  10
 4. Studie gjord i Isreal visar att vaccinerade förlorat sin immunitet efter några månader..
  https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2114228

  Gebralta som har 100% av sin vuxna befolkning vaccinerade stänger ner all offentlig julfirande.
  https://jungefreiheit.de/politik/ausland/2021/corona-gibraltar-weihnachten/

  Irland har 92% av sin vuxna befolkning vaccinerade, och i Waterford där 99,5% av alla vuxna vaccinerade har nu högsta smittspridning någonsin.
  https://news.sky.com/story/covid-19-irelands-co-waterford-has-one-of-the-highest-vaccination-rates-in-the-world-so-why-are-cases-surging-12461642

  Undrar hur de som uttalar sig i MSM kommer fram till att det är endast ovaccinerade som blir smittade och sprider smattan!

  20
 5. En hälsosam livsstil, normal kroppsvikt, mycket frukt och grönt samt träning är det som är lösningen för denna och andra sjukdomar men det är det ingen som pratar om. Allt handlar om att kavla upp ärmen och ta en-två-tre-fyra-fem sprutor av ett mRNA-vaccin som aldrig tidigare använts och som aldrig testats. Skulle någon biverkning uppkomma eller till och med dödsfall så är varken läkemedelsbolag eller staten skadeståndsskyldiga så allt är helt på egen risk, inget får ifrågasättas och din individuella frihet och privata medicinska information skall delges allt och alla. Tack men nej tack.

  40
  2
 6. Ni som tycker vaccinpass är SÅ BRA för att klämma åt de dumma som inte vill ta de fantastiska covid-injektionerna, fatta att passet i en nära framtid kan användas för att klämma åt DIG!

  Just NU får du ditt VIP-pass, som visar vilken fin människa du är, om du tagit dina två Covid-injektioner. -Men det kan snabbt ändras, titta på Israel, där det nu krävs tre injektioner för att få behålla passet! I Frankrike krävs det nu tre om du är över 65 år.
  Vad kommer krävas i framtiden, av dig, för att du ska få behålla ditt pass? Årliga injektioner eller andra saker? Kritiserat regeringen? Ajabaja! Nu blir du av med passet!
  Kanske måste du då ha passet för att få behålla jobbet, söka vård, handla mat eller få ut din pension? Det skulle inte kunna hända? -Säg det till Italienarna, Fransoserna och Litauerna! De trodde nog inte det, de heller.

  39
  2
 7. Coronapassen är bara bra. Så kan vi fullvaccinerade slippa smittas av dom ovaccinerade foliehattarna och fantasimakarna.

  18
  61
  • Är inte det vaccinets jobb, att skydda dig?
   Om nu vaccinet inte skyddar dig tillräckligt, så måste jag göra dig besviken; det gör inte passet heller. – Vaxade kan nämligen också smitta. (Mindre hävdar somliga, men likförbannat kan de ändå smitta dig.)

   36
   1
 8. Det är fegisarnas afton på bloggen, de som är livrädda för en spruta.

  Men vila i frid, efter ni vägrat följa förnuftet vilket ni saknar.

  14
  49
  • nä ja är inte rädd för några sprutor? därimot blir ja förbannad när det vissar sig att ja blev sjuk i alla fall ?? och om ja samtidigt upptäckte att faktiskt inte är vaccinerad mot cov19 utan mot fågelinfluensa eller pappegojfeber eller svin pest . då blir jag något irriterad
   det är väldigt bra om man vet vad man har i dessa kanyler och inte tror och hoppas och sprider knstigheter dom sömnappe .
   och detta är faktiskt ett bra sätt att spåra upp opålitliga läkemedelsföretaget det finns ju en del historisks konstigheter .
   pch ju tycker mig se ett statistiskt spår

   23
   1
  • Imponerande argumentation. Hög klass och sakligt. Över 300 döda i Sverige av sprutan. Hittills.
   För övrigt är jag blodgivare.

   11
 9. Vaccinet är nåt annat än skydd!

  För de är de vaccinerade som är de värsta spridarna.

  Ändå pekar man ut de ovaccinerade som ”spridare???”. När de snarare är smittmottagare, av oaktsamma vaccinerade.

  Det är nåt som inte stämmer här!

  Kanskeär det för att de ovaccinerade har ”fel” åsikter, är för politiskt inkorrekta, som de nu blir portade från tillställningar.

  Maktens sätt att sätta åt obekväma ”judar”, som under Hitlertiden.

  Vi har ju hela tiden sett tendenserna på åsiktsskärpning i samhället. Och detta är ett bekvämt sätt för vänstermakten att göra det på. Precis som under nazitiden i Hitlertyskland. Bekvämt att utestänga folk med ”fel” åsikter från offentliga gemensamma evenemang.

  Skulle man göra rätt, skulle man införa restriktioner för ALLA!

  Men man vill att de”fel”tänkande ska diskrimineras! För samhället tillhör idag DE ”RÄTTÄNKANDE”!

  52
  3
 10. Enligt svensk grundlag 2 kapitlet 6 § regeringsformen är var och en skyddad gentemot det allmänna mot påtvingat kroppsligt ingrepp.
  Av regeringen benämnd förlängning av den (i strid mot alla lagar och konventioner) tillfälliga lagen, avser de nu att också ändra i förordningen 2021:18 ”Särskilda begränsningar för att förhindra smittspridning av Covid19 har dessutom förslag avseende så ock personuppgifts behandling för nationella vaccinationsbevis, vilket är omöjligt för grundläggande rättigheter får inte inskränkas enligt 2 kap 21 § regeringsformen.

  Av regeringen skapade fantasilagar exkluderande denna strider både mot Grundlagen, Europakonventionen De Grundläggande Rättigheterna, Europa domstolens praxis och EU:s stadga avseende rätten till respekt för privatliv och familjeliv.
  Förslaget raserar till fullo gällande rätt!

  I remissvar till Socialdepartementet upprättat av Bio Medico Legala Nätverket redovisar både läkare och andra ansvariga inom vård, omsorg och jurister deras analys och åsikter om vansinnesförslaget som också är publicerat på deras hemsida
  https://lakaruppropet.se/
  Läs också: Pressmeddelande Läkaruppropet. I British Medical Journal (BMJ) avslöjas den 2 november 2021 att en underleverantör till Pfizer sannolikt bedrivit omfattande forskningsfusk under fas-III-studien av Pfizers covidvaccin hösten 2020.
  Mvh.

  45
  2
 11. Än slank de hit och än slank de dit. Denna tragiska komedi och medvetna massutrotning som vi drabbats av i snart två år nu, kompletteras alltså nu av en hönsgård utan dess like. Blir det möjligen nya tuppjuck i morgon ?

  40
  3
 12. man har ju redan vaccvin pass . till det påstås det att befolkningen är vaccinerad till 80% det är altså 20% av folket som varit smittade och tillfrisknat eller som i te blivit smittad ??? det normal i detta läge är att man får så kallad flockimunite. och det borde då gälla..?

  nu verkar det inte vara så man kan alltså utgå från att det är något fel här som man döljer innom folkhälsomyndiheten . och ja gissar på att det är så att ett eller flera av dom vaccin som använsds är odugliga vaccinerar mot fel sjukdom eller sprider en snarlik sjukdom . det är statistiskt sett omöjligt för ett virus att bete sig lite hur det vill.
  ett virus är en dna sträng den har bara förmågan att infektera vissa virus så att det kopierar sig själv muttationer är oftast ofarliga .

  33
  2
 13. Världens mest vaccinerade land Gibraltar, 99,9% vaccinerade har världens näst värsta smittspridning. 30 gånger värre än Sverige.
  Vaccinet fungerar inte, snarare tvärtom visar det sig.

  71
  3
   • Lrs: Jag ser att 89% av de som dött med Covid-19 i Skottland är vaccinerade.
    I Sverige ligger vi väl en bra bit över 80%.
    Återigen vaccinet fungerar inte.

    56
    4
  • thr truth sayer, sanningssägaren ljuger!
   Jan. var smittade1445 och nov 14 var 496 smittade av mutationen sars 2 i Gibraltar

   1
   15
  • ja just detta är intressanta det betyder att trors att då så gott som alla är vaccinerade..så sprider sig sjukdomen??
   för att vara riktigt krävs att vaccinet är odugligt eller skyddar mot något annat!?

   det man vill veta är vilket vaccin har dessa som finns på gibraltar fått. och dom som blivit sjuka vad är dom vaccinerade med för vaccin det är ett svar på dugligheten i vaccinet jag blev plötligt nyfiken eller komer det en ny nid bilds vidio från en tillverkare

   15
   1
 14. Men att sitta brevid en full vaccinerade , som sprider smittan vidare känns tryggt . Vad säger fågelboet Lind om det ?

  58
  5
 15. Vi har ingen smitta värt namnet.
  Mellan 20-30% har antikroppar sedan tidigare infektion.
  Till det är merparten av befolkningen vaccinerad med i.o.f.s uselt vaccin men likväl ger det ett visst litet skydd.
  Vaccinpasset är beställt av uppdragsgivarna, globalisterna innom den s.k djupa staten.
  Förra året fanns många som drabbades av smittan, kände själv en hel del, numera ingen alls.
  Idrottsklubbar stängde ingen förra vintern, de flesta drabbades av covid.
  Idag finns ingen elitklubb som stängt igen, ingen har covid i truppen.

  44
  6
 16. Vad ska dom korkade politikerna göra? Antar att dom inte har något annat att ta till.
  För en som inte är politiskt korrekt är det svårt att förstå att smittan ökar när 80% är vaccinerade? Ska inte vaccin hindra sjukdom? Gör den inte det får det nog inte kallas vaccin.
  Det som kommit i skymundan är att vi nu går in i den perioden då vi brukar bli förkylda och få influensa.

  54
  4
 17. Men vänta nu, myndigheterna säger att man skall vaccinera sig, sedan säger de att man skall testa sig om man har symptom trots vaccinet. Skyddar inte vaccinet ?

  78
  4
  • Svar på din fråga. Nä det skyddar inte, det är heller inte meningen. Immunförsvaret skall försäras så du dör senare och då av en kanske ganska oskyldig bakterie eller vad som helst

Kommentera