Tre gripna för misstänkt terrordåd i Liverpool

TERRORISM. En taxibil exploderade på söndagen utanför ett sjukhus i Liverpool. En man dödades och en fick allvarliga skador, rapporterar BBC.

Twitter

Tre män har gripits misstänkta för inblandning i enlighet med terrorlagstiftningen, uppger brittiska medier. Samtidigt uppger polisen att man fortsatt inte vet vad som orsakade explosionen och om det fanns ett terrormotiv bakom.

– Så här långt förstår vi det som att den inblandade bilen var en taxi som körde fram till sjukhuset strax före explosionen, sade Merseyside-polisens chef Serena Kennedy vid en pressträff.

Männen är 29, 26 och 21 år gamla.

Den avlidne mannen var passagerare i taxin. Chauffören vårdas på sjukhus.

Explosionen skedde vid klockan elva på förmiddagen lokal tid. Utredningen leddes redan tidigt av en antiterror-enhet inom polisen, men det dröjde innan det fanns konkreta terrormisstankar.

Under dagen har en bombgrupp varit på plats, men det är oklart om den har behövt bistå brottsutredarna.

Sjukhuset i fråga tar i huvudsak emot kvinnliga patienter, men tar med anledning av explosionen inte emot några alls för tillfället.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Tre gripna för misstänkt terrordåd i Liverpool

Kommentera