Lukasjenko hotar att stänga av gasen till EU

UTRIKES. Vägen genom Belarus för migranter som hoppas på en bättre framtid i Västeuropa har varit aktuell länge. Men den senaste tiden har antalet ökat kraftigt, och EU kallar Belarus taktik för att locka migranterna “en hybridattack” mot Västeuropa.

EU:s mardröm

Den belarusiske presidenten Aleksandr Lukasjenko säger att grälet kan gå ut över EU:s energiförsörjning och hotar nu med att strypa ryska gasflöden till Europa.

Detta då Yamal, en av de stora ryska gasledningarna för leverans till Västeuropa, går genom just Belarus.

Medan vi håller Europa varmt hotar de stänga vår gräns. Men vad händer om vi stänger gasflödet till dem? säger han enligt ryska nyhetsbyråer och fortsätter:

Så jag rekommenderar ledarskapen i Polen, Litauen och andra figurer utan hjärna att tänka sig för.

Lukasjenkos utrikesminister Vladimir Makej låter dock mer försonlig.

Vi är intresserade av att krisen löses så snabbt som möjligt, säger Makej till nyhetsbyrån Ria i samband med ett besök i Moskva.

-Pettersson tror inte gasen stängs av men om den gör det beror det inte på Aleksandr Lukasjenko utan på Vladimir Putin.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Lukasjenko hotar att stänga av gasen till EU

 1. ja det är jätte roligt . ja undrar vad Putin säger om det…det är ju en hemsk tanke att europa skulle bli beroende av gas från Europa . usa har ju varnat för detta det är väldigt viktigt att europa blir beroende av gas från usa .. skulle gärna höra vad putin har att säga om detta???
  jag förstår att jänkarna blir irriterade när putin stjäl maten ur munnen på dom. skulle gärna villa höra vad putin har att säga om lustapen efter detta orsaken till att putin kände sig tvungen att dra en ledning i Östersjön lar ju att man stal all gas !!!
  som svar på detta hotet bör ju eu svara med att lägga ett min fält i gränsen mellan belarus och polen ? minst tio gånger då brätt som det man hade i Berlin.. inkalla genast östyska stasi för detta..
  ja låvar det blir helt tyst på gubben undrar vem som får brist på gas?

 2. Vilket är varför vi ska bygga 12 nya kärnreaktorer i Sverige.
  Så vi aldrig blir beroende av rysk, dansk, brittisk eller norsk gas.

  23
  1
 3. Nu kommer Ygeman med lösningen ! Direktflyg från Minsk till Stockholm ! Då blir allt frid och fröjd och Lukasjenko behöver inte ” stänga av kranen ” ! Tror Ygeman i sin enfald att det bara handlar om dessa invasionstrupper ? Då lär det komma tusentals till den saken är klar.Polen är värd all respekt i denna svåra situation.

  33
  1
 4. Låt Lukasjenko stänga gas kranen.
  Hoppas bara Europa stänger kranen för allt bistånd.
  Denna diktator och tyrann ska nog svältas bort.
  Och se till att hjälpa gränsländerna att hålla emot vid gränsen.
  Det här kan bli farligt framöver, det finns en till diktator bakom ryggen på
  Lukasjenko som är synnerligen oberäknelig.

  26
  5
 5. Den Hitlerlike Lukatjenko tror att utpressning är en bra metod, undrar om han begriper vad han kan sätta igång? Sen tror jag att Ryssland behöver sälja gas, därför ingen avstängning.
  Har Lukatjenko svårt att fatta att Europa inte vill ha in fler lycksökare, Hoppas Polen Vägrar att släppa in dem så blir det hans eget problem, och han får säkert tillbaks tängerna och spadarna han försett dem med !

  32
  4
 6. Med Per Bolunds vindsnurror kan vi sitta stilla i båten, ha, där fick ni, otrevliga grannar i öst.

  20

Kommentera