Ryskt bombflyg patrullerar Belarus gränser

UTRIKES. Ryskt strategiskt bombflyg började på onsdagen patrullera över Belarus med anledning av migrantkrisen vid den belarusisk-polska gränsen, uppger nyhetsbyrån Sputnik Belarus.

Tupolev Tu-22m3 Backfire Foto Sputnik News

Patrulleringen med ryska TU-22M3-bombplan kommer att ske fortlöpande från och med i dag. Bombplanen är stationerade i Ryssland, men flyger över Belarus för att kontrollera landets gränser.

Nato har deklarerat att de ställer upp på Polens sida.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ryskt bombflyg patrullerar Belarus gränser

 1. Ryssland kan ju själv öppna upp och ta emot stora delar av dessa figurer som inte
  Polen vill ha över gränsen,att allt är arragerat av dåren Lukatjenka är lätt att förstå
  dessa så kallade flyktingar borde inte söka sig till länder där dom vet att dom inte är
  välkomna?

  2
  1
 2. kan vi i te dkicka lite lite svendkt flyg lite viggen kan väll följa efter ryssen .. dey är ju alltid roligt när dom har lekstugan någon annan stans än i östersjön?!

 3. Bombplanen står dock under befäl av Belarus´ luftförsvar. Då ryske utrikesministern idag i Moskva träffade sin kollega från Belarus, avvisade han också polska militärers påstående att situationen påminner om WW2 och krigsutbrottet år 1939, då Sovjet ockuperade delar av Polen – och hänvisade i stället till år 1938 (då större delen av Tjeckoslovakien annekterades av NaziTyskland och samtidigt Polen, efter ett ultimatum till tjeckoslovakiska regeringen, med sina trupper ockuperade provinsen Teschen i Tjeckoslovakien). Båda ministrarna skyllde också krisen på EU och dess vägran att förhandla med Belarus. EU-ledaren Ursula von der Leyen kan nog också ha felbedömt president Lukasjenko i Belarus, liksom EU-kommissionären Ylva Johansson (S); den senare trodde kanske att hon, enligt vanligt svenskt sossemönster, maktfullkomligt kunde kommendera fram Lukasjenko´s avgång – men de två EU-damerna har förmodligen i detta fall gett sig på fel person.

  16

Kommentera