Kina har världens största flotta och världens tredje största flygvapen

MILITÄR. Den kinesiska flottan är den största sjöfartsstyrkan på jorden, med totalt 355 fartyg, avslöjade det amerikanska försvarsdepartementet i en färsk rapport som släpptes på onsdagen. Kinas flotta, känd som People’s Liberation Army Navy (PLAN), har 355 fartyg och ubåtar, med uppskattningsvis 145 stora ytstridande fartyg. 

Marinen förbereder också sin förmåga att utföra precisionsangrepp på lång räckvidd mot landmål och att förbättra sin anti-ubåtskrigföring, vilket ytterligare stärker Kinas globala krigsföringsförmåga, enligt rapporten.

Kinas hangarfartyg Liaoning. Bild: Defence View

Rapporten är betydelsefull eftersom den kommer mitt i spänningarna mellan Kina och närliggande Taiwan, som länge har hävdat självständighet som sin egen stat, även om denna självständighet förnekas av Kommunist-Kina.

I över ett år har Kina gjort mängder med intrång i taiwanesiskt luftrum, som kulminerade med den största någonsin den 1 oktober. Senare samma månad skickade USA och Kanada krigsfartyg in i Taiwansundet, en handling som fördömdes av Kina. På fredagen gick Kina vidare i kampen mot taiwanesisk självständighet och påstod att alla som stöder Taiwans självständighet skulle vara straffrättsligt ansvarig på livstid. Detta är första gången som Kina har fastställt konkreta straff för människor som anses vara för Taiwans självständighet.

Jerusalem Post

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Kina har världens största flotta och världens tredje största flygvapen

 1. Kina borde även lämna Mongoliet. Varje folk har rätt till sitt egna land. De som nu bor på Formosa, lämna dem ifred och minska istället klasskilnaden inne i landet
  Har förståelse för deras agerande med tanke på allt de har fått utståt genom olika erövrare genom historien, inte minst det på 1900 talet

  8
  1
  • ja man kan påstå att kina har tröttnat på usa !? det vat nog ett misstag att be kanada att låsa in chefen för kinas telebolag . för något då dumt som usa handelsunderskott.. kan neserna ser ju detta som en förlängning av det så kallade opium kriget! dvs man kan använda vilka metoder som helst för att påtvinga någon en affär ..!?
   det är konstigt för engelsmännen borde ha lärt sig något och kineserna säger att hundra år av förnedring är slut nu och det är nogså med denproduktion man har och dom vänskapsband man knyter med grannen pappa Putin .. så tror ja inte att jänkarna skall vara särskilt uppkäftiga särskilt inte om man förlorar kontrollen över ojlan om putin nu trötnar och inför guldmyntfoten spesifikt gör oljehandelen få gör usa konkurs hur mycke man än höjer skuld taket så blåser det inte bort..

   2
   1
 2. Bra att Kina bygger upp sitt försvar så att ”terrorbalansen” som rådde under kalla kriget återskapas. Det behövs så att inte USA kan fortsätta att röva och förstöra länder runt om i världen.

  9
  21
 3. ”I över ett år har Kina gjort mängder med intrång i taiwanesiskt luftrum, som kulminerade med den största någonsin den 1 oktober.”
  Här sprider Pettersson en lögn. De komunistkinesiska planen har hela tiden flugit i internationellt luftrum. Att Formosa-Kina sedan säger att detta tillhör deras övervakningszon ändrar inte på detta faktum.

  8
  14

Kommentera