Västervik vill ge kultur till alla – söker KOKO, kommunkoreograf

SKATTER & SLÖSERI. En kommunkoreograf, KOKO, som kan skapa ett konstnärligt avtryck. Det är vad Västerviks kommun är på jakt efter i sin arbetsannons där de söker en individ eller grupp av danskonstnärer.

Vi vill göra det lättare för människor att ta del av konst och kultur på nya sätt. Vi hoppas Västerviksborna ska få lite oväntade upplevelser, säger Västerviks kulturchef Maria Rudbo.

Exakt vad koreografen ska göra är däremot inte helt klart. Uppdraget i stort är att ge danskonsten ett större utrymme i kommunen. Projektet väntas kosta en halv miljon kronor.

-Pettersson säger att tänk om politiker lade lika mycket kraft på att spara på skattepengar som de lägger på att slösa bort dem…

Tänk att med lägre skatter kunde skattebetalarna själva välja om de vill satsa på danskonst, fotboll, fiske, resor, spara eller något annat utan att kommunens kulturchef lägger sig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Västervik vill ge kultur till alla – söker KOKO, kommunkoreograf

  1. Kultur till alla ???? Det finns inte en människa som lever utan kultur på något sätt det är att man lever och existerar som är kultur, det som myndigheter och så kallade kultursekten menar är att kultur endast är det som folk betalar för men som i praktiken endast är ett spel för galleriet !

    13
  2. Vad kostar ”Dramaten” i S-holm att driva med skattepengar som en liten klick besöker för att se fossil-kultur?

    19

Kommentera